SiteDeBucate » Preparate din legume

Retete Preparate din legume

 Cartofi cu sfecla rosie si porumb Cartofi cu sfecla rosie si porumb
Se curata cartofii de coaja si se spala, se taie cubulete si se fierb pe jumatate.Se unge forma de guguluf din teflon cu unt si se incinge bine cuptorul cateva minute. Se aseaza cartofii semifierti, sfecla cubulete, rondele de ardei rosu si ...
 Aperitiv cu vinete si dovlecei Aperitiv cu vinete si dovlecei
Se curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul. Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel. Morcovul se taie betisoare si se fierbe in putina apa cu sare pana se ...
 Fasole pastai cu rosii la cuptor Fasole pastai cu rosii la cuptor
Ceapa o tocam marunt si o punem in strat intr-un vas termorezistent uns cu ulei. Pastaile curatate si spalate se taie bucati si se adauga in vas peste ceapa. Se sareaza dupa gust, se presara cu cimbru uscat. Turnam deasupra sucul de rosii si supa de ...
 Platou cu legume coapte Platou cu legume coapte
Este o mancare foarte simpla ,rapida si foarte  gustoasa. Vinetele le taiem rondele si le presaram cu sare ca sa-si lase din zeama.Intre timp ardeii ii taiem fasii si ii coacem pe gril sau intr-o tigaie bine incinsa unsa cu putin ulei. La fel ...
 Vinete umplute gratinate Vinete umplute gratinate
Se taie vinetele pe lung in jumatate. Se scoate miezul (eu l-am scos mai repede cu lingura speciala de inghetata). Se pregateste umplutura: se taie cubulete mici mircovul, telina, ceapa si ciupercile(cuburi mai mari) dar si miezul de vanata si ...
 Sufle de legume in crusta Sufle de legume in crusta
Cubuletele de dovlecel cojit, rondelele de ceapa, fasiile de ardei gras si porumbul se calesc in 2-3 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat se ia tigaia de pe foc si se pune usturoiul taiat feliute subtitri. Sosul bechamel se amesteca cu telemeaua rasa. ...
 Flori de dovlecel umplute Flori de dovlecel umplute
Se culeg florile de dovlecei cu grija sa nu strivim petalele, se spala florile si apoi se indeparteaza cu grija pistilul.Se face un amestec de brazna rasa cu dovlecel ras si cu usturoi si patrunjel tocat.Se umplu florile cu acest amestec si se ...
 Ghiveci de legume Ghiveci de legume
Am spalat, curatat si tocat toate legumele. Intr-o cratita am pus prima data ardeiul si ceapa sa se caleasca usor in ulei si condimentate cu sare si piper. Cand s-au muiat am adaugat vinetele tocate apoi am pus dovleceii taiati cubulete. Cand ...
 Ceapa umpluta Ceapa umpluta
Se curata cepele de coaja la fel si cartofii.Cepele se pun in apa la fiert impreuna cu 1 cartof cca 15 minute.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.Cand s-au racit se taie un capacel intr-o parte astfel sa poata fii asezate in tava si cu o ...
 Vinete umplute cu ciuperci Vinete umplute cu ciuperci
Vinata o taiem in doua si o scobim.Asa scobite le oparim putin. Miezul il taiem cubulete si il prajim alaturi de ceapa, ardei si ciuperci. Dupa ce le calim un pic le acoperim cu apa si lasam sa fiarba pana scade apa. La final adaugam patrunjelul si ...
 Sote de morcovi cu unt si usturoi Sote de morcovi cu unt si usturoi
Morcovii curatati si taiati in 2 sau 3 bucati se presara cu zahar si se aseaza in sita pentru gatit la abur. Sita se pune intr-o cratita cu putina apa  la foc mic,cu capac. Se incearca cu furculita,nu trebuie sa fie prea moi. Se scot din ...
 Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava
Ceapa se taie marunt si se soteaza in putin ulei de masline. Se adauga apoi ardeiul taiat marunt si bucatile de morcov. Se lasa cam 10 minute pana cand legumele se inmoaie. Adaugam si putina boia de ardei dulce. Ciupercile se taie si ele marunt(in 6 ...
 Tocanita de ceapa Tocanita de ceapa
ceapa se curata, se spala, se taie pestisori. Intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa, rosiile taiate felii subtiri, ardeiul taiat bucatele (se curata de samburi). Se fierbe tocana la foc mic, se potriveste de sare si piper, cand ceapa ...
 Budinca de brocoli Budinca de brocoli
Se fierbe pieptul de pui si se toaca marunt cu cutitul.Apoi se opareste brocoli desprins in buchetele in putina apa cu sare, apoi se scoate si se scurge.Se unge o tavita mica (eu am folosit tavita inimioara de silicon), se aseaza buchetele de ...
 Vinete umplute cu orez nedecortificat Vinete umplute cu orez nedecortificat
Orezul se fierbe in apa 15 minute dupa instructiunile de pe ambalaj.Se scurge de apa si se lasa sub capac. Vinetele se curata de coaja fasii cu un cutit special de curatat cartofi/legume.Se taie in 2 pe lungime si se scobesc de miez cu ajutorul unei ...
 Snitzel din varza proaspata cu branza Snitzel din varza proaspata cu branza
Se pregateste varza dupa 2 metode : 1. se aleg frunze de varza intregi ,mai  moi , mai subtiri , se pun intr-un saculet de polietilena  si se pun la congelator sa inghete.  Dupa ce se dezgheta frunzele ele devin foarte moi si se ...
 Ciulama de ciuperci Ciulama de ciuperci
Se curata si se spala legumele si ciupercile.Se toca marunt totul si apoi se pun la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei.Se pun la calit ciupercile, ceapa si usturoiul impreuna.Cand s-au inmuiat bine se adauga vinul alb.Se lasa sa se evapore si sa se ...
 Borcanasul cu orez Borcanasul cu orez
Se fierbe orezul in apa  cu sare. Separat, se fierb si morcovii in apa fara sare si cand s-au inmuiat se fac piure cu pasatorul. Apoi se scurge bine orezul de apa si se amesteca cu 2-3 linguri din piureul de morcovi. Se pune intr-o craticioara ...
 Sufleu de ardei gras Sufleu de ardei gras
Ceapa se curata ,se spala si se taie pestisori. Se pune la calit in 2-3 linguri ulei, impreuna cu ardeiul gras si dovlecelul -taiate in cuburi mici si ardeiul iute -taiat rondele subtiri. Dupa ce s-au inmuiat putin legumele, se adauga rosiile ...
 Chiftelute de dovlecel cu branza Chiftelute de dovlecel cu branza
Curatim dovlecelul , il dam pe razatoare si il amestecam cu branza, usturoiul pisat, ouale, condimentele si faina. Luam cu lingura din compozitie si punem la prajit in ulei. Se pot servi atat calde cat si reci. Pofta buna! ...
1-1011-2021-3031-4041-43
Filtreaza retetele
Ingredient:
dafin (51) ou (49) ceapa verde (48)
zahar (47) pui (43) conopida (43)
telemea (42) vegeta (41) telina (39)
spanac (39) fasole verde (38) lamaie (38)
suc de rosii (35) vin (32) busuioc (30)
margarina (28) otet (28) verdeata (28)
ardei iute (26) praz (26) sunca (22)
vin alb (21) oregano (20) porc (19)
rozmarin (18) iaurt (16) fasole boabe (16)
nucsoara (16) porumb (16) parmezan (15)
vita (12) costita afumata (12) carne tocata (12)
curry (12) pastarnac (12) chimen (11)
untura (11) malai (10) nuca (10)
piept de pui (10) maioneza (9) mustar (9)
branza de vaci (9) bacon (9) carnati (9)
branza topita (8) piper boabe (8) broccoli (8)
ketchup (8) gulii (8) carne de porc (8)
mozzarella (8) gris (7) gogosar (7)
paste (7) feta (6) peste (6)
castraveti (6) scortisoara (6) slanina (6)
salam (5) pasta tomate (5) menta (5)
mere (5) franzela (5) menta (5)
ardei kapia (5) stevie (5) leustean (4)
sos de soia (4) kaiser (4) maghiran (4)
coriandru (4) tarhon (4) vin rosu (4)
ridichi (4) salvie (4) castraveti murati (4)
amidon (3) carne de vita (3) ghimbir (3)
salata verde (3) cafea (3) aluat (3)
taietei (3) ienibahar (3) hrean (3)
fenicul (3) apa minerala (3) sardele (2)
susan (2) stafide (2) sofran (2)
zahar pudra (2) praf de copt (2) ficat (2)
miere (2) foi de placinta (2) telemea de oaie (2)
bicarbonat (2) struguri (2) sunca presata (2)
cuisoare (2) macris (2) ceapa ciorii (1)
fidea (1) ementaler (1) cotlet de porc (1)
gorgonzola (1) mozarella (1) galbenus (1)
patrunjel radacina (1) sparanghel (1) supa instant (1)
coacaze (1) supa de pui (1) suc de lamaie (1)
andive (1) gaina (1) portocale (1)
loboda (1) mac (1) migdale (1)
sfecla rosie (1) pere (1) aripioare de pui (1)
ton (1) drojdie uscata (1) vanat (1)
zahar vanilat (1) foi lasagna (1) parizer (1)
suc de lamaie (1) pulpe de pui (1)
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate din legume - Pagina 3
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z