Mancarica rece de curcan
Speli foarte bine aripile si le tai in bucati mai mici. Le pui la fiert 30 de minute, astfel meat sa fie cam 2-3 degete de apa peste bucatile de carne.Cureti ceapa, o tai nu prea marunt si o pui sa se inmoaie (untesti, e verbul bucovinean) in ulei. ...
Plachie de pui
Tai carnea in bucati, le dai prin faina si le prajesti usor. Apoi, calesti cepele pe rand in ulei, feliile de ardei gras si rosiile taiate felii, le stingi cu vin si adaugi sare, piper si dafin. Rastorni legumele intr-un vas care merge la cuptor, ...
Pui marinat cu orez aromat
Curatati 1 ceapa si morcovul, taiati-le marunt in cubulete sau feliute.Puneti legumele taiate intr-un vas cu vinul, dafinul, cuisoarele, scortisoara, sarea si piperul, ierburile aromate taiate marunt si fierbeti-le 3 minute. Lasati marinata obtinuta ...
Pulpe de pui cu linte si parmezan
Pui lintea la inmuiat timp de 5 ore, apoi o scurgi si o fierbi 1/2 ora, la foc mic, in apa usor sarata, impreuna cu oregano si foile de dafin, avand grija ca, la sfarsitul fierberii, boabele sa ramana intregi.In acest timp, presari pulpele cu piper, ...
Rulade suedeze
Feliaza pieptul de pui cat sa poti inveli ouale in ele, sareaza-le si pipereaza-le. Fa o crema de branza cu chimen. Unge feliile de pui, pune ouale, fa rulouri.Pune ciupercile, feliate, la oparit in apa cu sare si zeama de lamaie. Da in cateva ...
Pui zdrente - reteta cubaneza
Denumirea acestui fel de mancare s-ar traduce prin "Pui Zdrente", "pui haine vechi" din cauza felul in care arata carnea facuta fasii, fasii. Se serveste cu orez alb si banane prajite, dar, cum la noi, lipseste ...
1