Creier panaŠ cu cartofi tiganesti
Preparare: pregatim creierul curatandu-l bine de membrana si clatindu-l in mai multe jeturi blande de apa rece. Creierul in punem cu o spatula in apa clocotta si il lasam fix 2 minute, este o reteta de preparare care ...
Muschi de porc marinat la gratar
Se face o pasta amestecand mustarul cu untul moale. Se amesteca pentru a se incorpora bine. Apoi se pune cimbrul, oregano, pudra de chili si sare, dupa gust. Cu sosul acesta vom unge carnea. Muschiul de porc se taie felii si ...
Cerb cu legume
legumele se curata si se spala . carnea de cerb se tine 30 min in apa rece sa se traga sangele din ea. cu un cutit ascutit se inteapa carnea si se impaneaza cu morcov , slanina afumata si usturoi . intr-o cratita puneti untura iar cand e ...
Pui si cus-cus cu legume
Preparare : intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline si adaugam bucatile de carne condimentate in prealabil cu sare si piper, punem ceapa tocata marunt, 2 catei de usturoi taiati rondele, condimentam cu curcuma, ghimbir ...
Ciorba bunicii (cu tarhon)
morcovii, ceapa , telina si patrunjelul ardeiul , se curata , se spala si se taie cuburi mici . se calesc usor intr-o oala in ulei , se adauga carnea taiata cuburi [care in prealabil a fost spalata ]. se pune 4l apa ,sare . cand ...
Pirjoale a la Chisinau
Carnea se taie in bucati si se toaca in masina de tocat de 2 ori. Se adauga ouale batute spuma aparte, se sareaza , se pipareaza . Se amesteca foarte foarte bine, batind cu palmele de multe ori in carnea tocata. Se fac pirjoale ...
Sunca de curcan
Din ulei, mustar pasta, mustar boabe, sare piper si usturoi se mixeaza bine obtinandu-se o pasta fluida. Cu aceasta se freaca bine bucata de carne. Pieptul de curcan se subtiaza din cutit incat sa ramana ca o bucata de carne lunga. Eu ...
Ciorba cu ciolan de porc
Ciolanul de porc se taie bucati potrivite, se da intr-un clocot, se arunca apa si se spala, apoi se pune la fiert in 3 l de apa. Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se toaca cubulete. Cand carnea e fiarta se scoate de pe os, se ...
Embotido
se amesteca carnea porc + carnea de vaca, se adauga ceapa piperul rosu piper ardei +conserva carne porc cuburi, stafide lapte praf, si sos marinat + oua taiate si pesmet Se amesteca toate ingredientele incet cu grija Se pune cate o ceasca ...
Racitura/piftie
Am folosit cantitati mai mici pentru ca nu am facut multa, daca faceti portie mai mare dublati cu generozitate cantitatile. Preparare: am cladit carnea si legume spalate si curate intr-o oala mare si am turnat apa rece ...
Muschiulet de porc imbracat in mustar
Taie toate grasimile si tendoanele de pe muschi. Amesteca mustarul cu boabele de mustar si sarea si pune+le pe o farfurie. Da fiecare muschi prin pasta formata. Pune uleiul într-o tigaie mare si prajeste muschiul pe toate partile. În ...
Chiftelute marinate
se taie ceapa julien intr-o cratita mai mare se pune apa la fiert cu sare,zahar,otet,foi de dafin si piper (nu stiu sa va spun cantitatile..eu o fac mereu dupa gust..un gust dulce acrisor ) cand a dat in clocot se adauga ceapa si se fierbe aprox ...
Ciorba din oase de vita si porc
Pui oasele la fiert in apa rece, scoti spuma de cate ori este nevoie. Cand carnea e aproape facuta pui legumele, rosiile taiate mic cu tot cu sucul, sare si lasi sa fiarba bine. Fierbi borsul si il pui cand toate sunt fierte. Gusti de sare , inchizi ...
Rulouri cu spanac
Se bat bine fileurile,cat mai intinse si se presara pe ele sare si piper. Pe fiecare fileu se intind,pe lung ca o fasie,intr-o parte,spanacul,morcovul fasii,oul fiert unul langa celalalt,fasii de gogosar. Se ruleaza fileurile cu atentie,iar ca sa nu ...
File de porc in foietaj
Initial am vrut sa fac reteta Ionelei, dar pana la urma a iesit altceva. :)) Mustarul il amestecam cu usturoi si celelalte condimente, apoi cu uleiul formand o pasta ca o maioneza. Cu aceasta pasta ungem carnea, pe care o invelim in folie si dam la ...
Salata de ciuperci cu cremwusti
fierbeti cremwusti dupa metoda bucataras ,, ceva bun ', dupa racire se taie rondele . scurgeti apa de pe ciuperci . taiati coditele de ceapa si usturoiul . amestecati intr-un bol toate ingredientele :cremwustii, ciupercile , maioneza , smantana , ...
Cotlet de porc cu cimbrisor si varza de bruxelles
cotletul se spala si se impaneaza cu felii de morcov . se prajeste bine in ulei pe toate partile , pana face crusta , se adauga ceapa , usturoiul , ardeiul si restul de morcov si se prajesc impreuna . se pune si pasta de rosii , boiaua , si faina , ...
Cotlet de porc in sos mediteranean
din vinul rosu 3 catei de usturoi o lingura de ulei sare piper (boabe ) cimbru se face un sos pt a marina carnea de porc .bucatile de carne se pun intr-o punga se toarna marinata si se scoate aerul din ea si se dau la frigider pt cel putin 2 ore se ...
Coaste de porc cu legume la cuptor
Coastele de porc se taie in bucati, se spala cu apa rece si se dau la oparit. Eu le-am oparit circa 10 minute, pentru a iesi bine grasimea din ele. Dupa aia se spala in apa calduta. Curatam legumele si le spalam bine. Intr-o tava asezam ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-74