Paine Wassa
Facem maiaua din drojdie, un praf de sare, o lingura de faina si o ligura apa! Lasam cateva minute la odihnit. Amestecam faina cu cereale, tarate si ieburile de Provence, seminte. Adaugam si drojdia, uleiul de masline, apoi restul de apa framantam si ...
Baghete cu masline
Ingredientele se pun in vasul de copt in ordinea indicata si se lasa masina sa isi faca treaba. Dupa ce e gata aluatul se scoate din masina, se imparte in patru si se formeaza baghetele. Se cresteaza pe suprafata cu un cutit si se ung cu ou sa fie ...
Pizza cu piept de pui
Blat: Toate ingredientele le punem la masina de paine,la programul de framantare+dospire. Sos: Sucul de rosii il punem la fiert cu usturoi,sare,piper,zahar si oregano. Pieptul de pui il taiem cubulete si-l adaugam peste sucul de rosii. Mai dam ...
Pizza
aluat 250g faina, o lingurita de zahar, sare, 3 linguri ulei, drojdie, 150 ml apa. Se pun intr-un pahar drojdia,zaharul, 2-3 ling de apa calduta si 2 ling de faina.Se lasa cateva minute sa se umfle apoi se toarna totul peste faina ramasa si se adauga ...
Paine dupa reteta "Slabesti mancand"
Pentru modul de preparare, cel mai simplu este sa vizionati filmuletul de pe youtube de aici. Am procedat exact la fel si mi-a iesit o super paine ! ...
Cornuri de brutar
-Drojdia se amesteca cu zaharul si putina apa calduta din cei 300ml. -Se amesteca apoi si celelalte ingrediente si se framanta un aluat care se lasa la crescut 30min-1 ora. -Dupa ce a crescut se unge cu ulei planul de lucru si se imparte in 8 parti. ...
Challe sau Paine impletita
Se aseaza ingredientele pe rand intr-un castron de bucatarie, faina, ouale ,sarea, zaharul,putin ulei, drojdia si apa calduta si se amesteca cu mana pana se desprinde aluatul de pe vas. Se acopera si se lasa la crescut. Cand aluatul s-a dublat ...
Paine neagra
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. :)Am ales ...
Paine frantuzeasca
Toate ingredientele le-am pus in ordinea descrisa in cuva masinii de paine.Am folosit programul de framatare+dospire.Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,l-am pus pe masa infainata si l-am impartit in 2. Mi-au iesit 2 paini mai mici,nu am tava ...
Paine impletita in 6
Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine.Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina,trebuie sa avem un aluat nelipicios,altfel va fi greu de lucrat.Aluatul dospit il impartim in 6 parti aproximativ :) egale,pe ...
Pizza de casa cu somon si sunca
Intr-un vas de bucatarie se framanta aluatul din cca 100 gr faina , sare, putin zahar, drojdia si putin ulei de floarea soarelui, apa calduta sa iasa cam cat de marimea unei mingi de tenis, putin mai mare. Apoi se toaca sunca, se sfarama pestele ...
Paine cu cascaval
Am pus toate ingredientele in cuva masinii de paine,la programul de framantare+dospire. Aluatul dospit l-am pus pe masa infainata si l-am impartit in 5 parti aproximativ egale. Fiecare parte am intins-o cu sucitorul la o grosime de cca 0.5 cm,de ...
Painici musli
Se pudreaza cu faina vasul in care se pune coca, din abundenta, se pune intr-o punga de plastic(vasul cu coca) , se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit 20 de minute( eu am uitat de ea..asa ca a sta o ora).Se scoate coca pe masa ...
Paine rotunda impletita
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa,laptele si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. ...
Pizza
Se framanata un aluat de pizza (eu il fac la masina de paine), din ingredientele de mai sus. Dupa ce e dospit, se incinge cuptorul si se intinde aluatul in forma dorita (eu l-as prefera rotund, dar neavand tava rotunda, in fac intr-una ...
Lipie (pide)
Faina se cerne intr-un castron,facandu-se in mijloc o adancitura in care se pune drojdia,putin zahar si 150 ml apa calduta.Amestecul se presara cu faina,se acopera si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora.restul de apa,jumatate din ulei si sarea se adauga ...
Pizza cu ciuperci si carnati
Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu sarea, uleiul si zaharul. Drojdia se pune la dizolvat in apa calduta. Cand s-a dizolvat se adauga peste faina si se framanata pana devine un aluat elastic , iar la intins sa nu se rupa . Se pune aluatul ...
Piadine aromate
Faina se amesteca intr-un castron cu sare,apoi cu restul ingredientelor. Se framanta pana aluatul devine neted si elastic.Lasam putin aluatul sa se odihneasca, apoi il impartim in 5 parti egale. Fiecare bucatica de aluat o indindem cu sucitorul pe ...
Painea fermierului
Punem ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: apa, saresi zahar. Apoi adaugam faina si drojdia uscata. Selectam programul de framantare+dospire.La sfarsitul programului, oprim masina, scoatem aluatul pe masa bine infainata. ...
Paine de stil vechi
Punem ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: apa si sare. Apoi adaugam cele doua tipuri de faina si drojdia uscata. Selectam programul potrivit tipului de paine, greutatea painii ai culoarea dorita a cojii. ...
1-1011-16