SiteDeBucate » piper

Retete cu piper

 Rosii cu telina si ardei iute pentru ciorbe Rosii cu telina si ardei iute pentru ciorbe
Spalam rosiile si apoi le taiem in patru si iar pe jumatate, adica cubulete. Curatam telina, o taiem in ce forma dorim, taiem si frunze de telina. Jumatate dintr-un pliculet de conservant, de la Dr Oetker il punem intr-un ibric cu 50 ml apa si il ...
 Pasta de gogosari si ardei kapia Pasta de gogosari si ardei kapia
Coci ardeii si gogosarii,presari cu sare mare, acoperi,lasi sa se raceasca.Cojesti,lasi sa se scurga putin,tai fasii de 1 cm. Incorporezi legumele ,condimentezi,adaugi otetul si o maioneza obtinuta din mustar, pasta de tomate si ulei.Lasi la cuptor ...
 Gogosari la borcan Gogosari la borcan
Cureti gogosarii de cotor, speli, lasi sa se zvante. Asezi gogosarii in tava de aragaz unsa cu ulei. In fiecare gogosar adaugi: o lingura oteto lingura uleio lingurita zaharun varf de lingurita sareDai tava cu gogosari la cuptor pentru 35-40 minute. ...
 Gogosari traditionali Gogosari traditionali
Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand clocoteste, adaugi gogosarii pentru 2 minute, cat sa-si schimbe cularea (nu toti gogosarii odata, inainte sa pui urmatoarele ture de gogosari, lasi ...
 Zacusca traditionala Zacusca traditionala
M-am hotarat sa fac si eu zacusca. Am fost cu o vecina in piata si am cumparat aceleasi produse, de la acelasi producator, apoi ne-am luat la intrecere. Nu stiu cum a iesit zacusca ei, dar eu am avut o mare bucurie. Chiar dupa ce am terminat-o, au ...
 Zacusca de fasole Zacusca de fasole
Face parte dintre retetele de zacusca consacrate, am pus si eu anul acesta si mi-a iesit foarte buna. Am dat in “zacuscareala” pentru ca ne place foarte mult si am aflat ca vine o iarna grea care se suprapune, colac peste pupaza, peste o “criza ...
 Castraveciori dupa reteta bulgareasca Castraveciori dupa reteta bulgareasca
Castraveciorii se spala bine in multe ape. Se lasa de seara pana a doua zi in apa (se poate arunca apa in care au stat de cateva ori, cam la 3 sau 4 ore). Asezam castraveciorii in borcane, printre ei punem bastonase sau rondele de hrean, morcovi, ...
 Gogosari marinati umpluti cu struguri Gogosari marinati umpluti cu struguri
Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor. Luam cate un gogosar, punem in el o rondea de morcov, una de telina si-l umplem cu boabe de ...
 Tocana de legume pt iarna Tocana de legume pt iarna
Se curata morcovii, se spala se pun la fiert in apa cam 20-25 minute. Intre timp fierbeti orezul cam 10-15 minute, il clatiti cu apa rece, il strecurati, il dati deoparte. Se spala si se curata gogosarii si ardeii de seminte, se dau prin masina sau ...
 Varza tocata murata la borcan Varza tocata murata la borcan
Se taie verzele in sferturi, se toaca marunt sau se dau pe razatoarea de varza. (vezi video)Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mai mare. Amestecati varza cu morcovii intr-un vas mai mare, adaugati sarea, verdeata tocata si condimentele si ...
 Ketchup de rosii si ardei rosii Ketchup de rosii si ardei rosii
Se spala ardeii grasi si peperoni si se taie bucati mai mari, indepartand bine semintele si se pun la prajit in 0,5 l ulei pana se inmoaie bine. Lasati la foc mic cam 30 minute amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.Separat puneti la prajit ...
 ZACUSCA MEA DE VINETE ZACUSCA MEA DE VINETE
Vinetele se coc, se curata, se lasa la scurs, se toaca marunt, se pun deoparte.Gogosarii se coc, se curata de pielita, se dau prin masina de carne, se pun deoparte.Ceapa, se curata, se da prin masina de carne, se pune la calit intro oala mare cu 1 ...
 Zacusca cu ciuperci Zacusca cu ciuperci
Se curata si se toaca felii ciupercile, apoi se prajesc in ulei, sub capac. Dupa primul clocot, se pune apa rece peste ciuperci, se spala, apoi se mai adauga putin ulei, si se pun la prajit in continuare, pina incep sa se prinda. Se iau de pe foc.Se ...
 Salata de gogonele coapte Salata de gogonele coapte
Am copt gogonelele in cuptorul aragazului la grill . Dupa ce s-au copt,le-am tinut acoperite cu un prosop,iar cand s-au mai racit le-am curatat de pielite si le-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.Dupa ce s-au scurs suficient le-am tocat la ...
 Zacusca de gogosari/ardei kapia Zacusca de gogosari/ardei kapia
Zacusca se poate face si fara vinete, doar din gogosari/ardei, ceapa si rosii. Este tot atat de buna si poate fi folosita chiar si la gatit, in loc de ketchup.Gogosarii se curata de cotoare si seminte si se taie bucati. Ardeii kapia se coc la foc ...
 Salata asortate de iarna cu maioneza din mustar Salata asortate de iarna cu maioneza din mustar
Otetul, apa, sarea, zaharul si piperul se fierb. Cand au dat un clocot se pun toate legumele, se stinge focul, se acopera si se tin la marinat 2 ore, dupa care se scurg si se amesteca cu maioneza facuta din mustar si ulei. Se pun in borcane si merge ...
 Gogosari cu struguri Gogosari cu struguri
Zaharul se caramelizeaza putin,se adauga sarea, otetul, piper.Gogosarii se spala,se scot cotoarele si semintele. Se oparesc in compozitia de mai sus si se dau la rece.Gogosarii se umplu cu boabe de struguri,deasupra se pune un capacel de gogosar ,se ...
 Pepenasi  verzi murati Pepenasi verzi murati
Pentru murat se aleg pepeni verzi pana la 1-2 kg si sa aiba coaja tare si sanatoasa. In functie de marimea lor se pot pune in borcane sau in butoaie impreuna cu felii de morcov,telina,hrean ,frunze de telina si de visin, marar si tarhon uscat,piper ...
 Varza murata la butoi Varza murata la butoi
Este bine sa alegeti verze mai albe, turtite si nu prea grele. Indesati bine verzele in butoi, apoi preparati saramura.Puneti la foc o oala mai mare, umpleti-o cu apa si incalziti-o la aproximativ 40-45 grade (sa nu fiarba). Pentru fiecare litru de ...
 Amestec pentru ciorbe de pus in camara Amestec pentru ciorbe de pus in camara
Pentru ciorbe se potriveste foarte bine un amestec care contine rosii, ardei si verdeturi, sub forma de bulion mai grosut, ca o pasta de rosii, ardei si verdeturi. Da un gust nemaipomenit ciorbelor.Se curata gogosarii/ardeii de cotoare si seminte, ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-340341-350351-360361-370371-380381-390391-400401-410411-420421-430431-440441-450451-460461-470471-480481-486
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu piper - Pagina 331
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z