Salata de ton cu maioneza
Tonul se scurge de zeama si se taie marunt.Ouale se fierb 2-3 minute in apa cu sare, se curata de coaja si se taie bucatele mici(atat albusul cat si galbenusul) ...
RULADA din CARNE
carnea se pune la fiert cu margarina,piper,foile de dafin ,1-2 lingurite boia dulce,apa nu prea multa.Se face ca o tocanita scazuta. ...
SARMALUTE CU URA IN FRUNZE DE VITA
ceapa se toaca marunt se freaca cu branza ,sare si piper.Se adauga mararul tocat marunt.
Din compozitia rezultata se invelesc sarmalele.Daca frunza de vita este proaspata se opareste,daca este murata se desara. ...
fundulite colorate cu piept de pui
Pieptul se taie in fasii subtiri. Legumele se taie fasii subtiri.Se ia o tigaie teflon se pune putin ulei si fasiile de piept, se tine tigaia la foc potrivit, doar cat sa se albeasca carnea. ...
Vinete prajite cu rosii
Se spala vinetele,se taie rondele de 1 cm se presara cu saresi se lasa 30 minute sa se scurgaSe usuca bine pe servetele de hartie se prajesc in ulei incins si se lasa sa se absoarba grasimea pe un servetel. ...
Taitei cu varza
Ceapa se da pe razatoare,varza se taie fideluta.Se incinge uleiul si se caleste ceapa.Se adauga varza,chimen boiaua,sarea,piperul si se lasa sa se caleasca acoperit. ...
Placinta cu ciuperci
Drojdia se amesteca cu apa calda si zaharul si 100 g faina.Se lasa putin la crescut apoi se toarna restul de faina se pune sare si apa calda putin cate putin pana se incorporeaza toata faina.Se framanta bine,se acopera cu un servet curata si se lasa sa creasca la cald . ...
Ciorba de praz
Se taie cepele,se curata ardeii,morcovii se curata si se taie cubulete,la fel si albitura,se toaca prazul rondelute.Se pun toate legumele intr-o oala cu apa si se lasa sa fiarba bine. ...
Tocanita de telina cu masline
Intr-o cratita cu ulei se caleste ceapa se adauga telina taiata cubulete potrivite,se toarna apa cat sa acopere telina ...
Ciuperci scazute
Se taie ciupercile felii mai mari apoi se innabusa in ulei cu putina pa.Cand s-au inmuiat se adauga patrunjelul si mararul tocate marunt,Se amesteca bine, se potriveste de sare si piper . ...
Mancare de gogonele murate
Gogonele muratr taiate in 4 se spala bine si se lasa sa se desarezeGogonelele se fierb separat timp de o ora.Apa in care au fiert gogonelele se va arunca si se si se vor lasa sa se scurga. ...
Pasta de fasole
Fasolea se lasa sa se inmoaie de cu seara in apa.A doua zi se fierbe fasolea in 2 -3 ape.In ultoima apa se ierbe impreuna cu cartofii si morcovii. ...
Vinete umplute cu ciuperci
Se taie vinetele in jumatate pe lungime,se oparasc in apa clocotita si se se lasa sa se scurga 30 de minute. ...
Cartofi la cuptor cu rozmarin
Cartofii se fierb in coaja.Dupa ce s-au racit se taie rondele si se amesteca cu sosul facut din usturoi pisat frecat cu ulei,zeama de lamaie,piper si sare. ...
Cus-cus cu ciuperci
Se curata ciupercile,se spala,se taie felii si se calesc in ulei si apa pana se inmoaie. ...
Cartofi cu masline
Cartofii se curata de coaja se taie in cuburi si se spala in apa rece.Ceapa se curata,se taie marunt si se innabusa intr-o cratita cu ulei infierbantat si apa apoi se stinge cu pasta de rosii. ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-210211-220221-230231-240241-250251-260261-270271-280281-290291-300301-310311-320321-330331-340341-350351-360361-370371-380381-390391-400401-410411-420421-430431-440441-450451-460461-470471-480481-486