Cartofi aurii
Se aleg cartofii, soiul indicat, mai putin sfaramicios, este cel rosu.Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Daca sunt mai mici se pot lasa intregi. Apoi se pun la fiert cu apa si sare circa 20-30 minute.Cand sunt fierti cartofii, dar nu ...
Vinete umplute cu dovlecel si ciuperci
Se curata coaja de pe vinete din loc in loc in fasii subtiri. Se taie drept capatul de la codita, apoi se taie in doua pe lungime. Se scobesc pana ramane o margine de 8-10 mm grosime. Se condimenteaza jumatatile dupa gust.Ce s-a scos din vinete se ...
Vinete umplute (la cuptor)
Vinetele se spala, se curata gen zebra, se taie in jumatati, pe lungime. Indepartam miezul vinetelor, pastrand peretii grosi de aprox. 1 cm. Le presaram cu sare, pe interior si exterior, le lasam cam 10minute, le trecem sub un jet de apa dupa care le ...
Varza dulce la cuptor
Varza se taie fideluta si se pune la oparit in apa cu sare pentru citeva minute, apoi se scurge si se lasa la racit.Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea mica.Se face un sos alb dintr-un cub de unt, o lingura faina si un cub Knorr ...
VARZA DE BRUXELLES LA CUPTOR
Varza de Bruzelles se curata si se fierbe cu grija in apa cu sare si seminte de chimen.Se strecoara si se aranjeaza intr-un vas de yena us cu ulei de masline si tapetat cu pesmet in straturi alternative varza,sos,pesmet prajit,varza,sos,pesmet ...
Broccoli gratinat
Intr-o cratita antiaderenta se pune uleiul de masline si buchetelele de broccoli si se calesc 2-3 minute;apoi se adauga apa , se acopera si se mai lasa 5 minute .Se pune broccoli intr-o strecuratoare sa se scurga bine de lichid, apoi se pun intr-o ...
Varza de bruxelle
Am pus varza la fiert cu putina sare, pentru 10 minute. Un vas pentru cuptor se unge cu o lingura de unt sau de margarina, dupa preferinte. Eu am folosit margarina. Dupa ce am scurs varza, am asezat-o in acest vas. Cele 2 oua se bat cu jumatate din ...
Chiftelute din soia
Soia felii se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie.Se scurge,se lasa sa se racesca si impreuna cu morcovul,cartofii si ceapa toate curatate se dau prin masina de tocat carne.Se adauga painea inmuiata in apa calduta si ...
Conopida frantuzeasca
Conopida se curata, se rupe in buchetele , se spala si se fierbe in apa cu sare.4 oua se fierb tare .Cascavalul se rade.Intr-un vas rezistent la fos , uns cu unt se pune putin pesmet care se plimba si pe lateralele vasului.Punem un rand de conopida ...
Dovlecei crocanti la cuptor
Dovleceii se curata de coaja, apoi se taie in bastonase cu lungime de 12-13 cm si grosime de 1-1,5 cm. Se presara cu sare si se uita de ei vreo 15 minute.Intre timp, se amesteca pesmetul (destul, sa ajunga) cu telemeaua rasa fin. (Specific ca reteta ...
Cartofi si dovlecei cu brinza la cuptor
Se curata dovleceii, se taie pe lung, felii de circa 1 cm grosime (vezi imaginile); se pun la fiert in apa cu sare si se lasa 5 minute (nu mai mult ca sa nu se inmoaie foarte tare). Separat, se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert, ...
Sufle de dovlecei
Aveam niste dovlecei prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ei,asa ca m-am gandit sa fac aceasta reteta pe care am facut-o din cap. Am folosit un vas yena cu capac,am uns vasul cu unt si l-am tapetat cu pesmet. Dovleceii i-am curatat de coaja si i-am ...
Vinete si rosii pane
Vinetele,spalate,necuratate,se taie felii(rondele) de cca 1,5 cm;se presara cu putina sare si se lasa cca 20 de minute.Dupa aceea se spala si se usuca ,usor.Rosiile,spalate,necuratate,se taie felii(rondele),de cca 1 cm;pe urma se sareaza,pe ambele ...
Fasole verde cu rosii si usturoi
Fasolea se fierbe in apa rece cu sare .Separat se inabusa ceapa taiata marunt,usturoiul si ardeiul tocat cubulete si se adauga peste fasolea fiarta.Se amesteca impreuna si se potriveste de sare si condimente.Un vas de yena se unge cu putin ulei,se ...
Chiftele de dovlecel la Doubletta
Se rade barnza si dovlecelul,se scurge de zeama dovlecelul, se amesteca impreuna cu branza rasa si faina, se adauga mararul tocat, sare si piper.Se fac chiftelele si se dau prrin pesmet amestecat cu parmezan ras.Se incinge Doubletta si se pun la ...
Conopida gustoasa
In boluri diferite, se rade telemeaua si cascavalul. Se pregateste un amestec din : ouale batue, cu smantana, faina, sare, piper, lapte si patrunjelul tocat.Ungem tava cu unt si o tapetam cu pesmet si punem si jumatate din telemeaua rasa. Desfacem ...
Dovlecei cu cartofi la cuptor
Dovleceii se curata si se dau pe razatoare.Cartofii se curata, se taie bucati mai mici si se fierb.Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet se aseaza un strat de cartofi fierti (maruntiti, zdrobiti usor), apoi un strat de dovlecei amestecati cu ...
telina pane
Tzelina o leguma extrem de gustoasa gatita in anumite feluri.Unul dintre ele este si pane-ul pe care vreau sa vi-l aduc in atentie.Se poate manca ca aperitiv sau ca si garnitura.Tzelina se curata,se aie felii groase cam de 1 cm,se fierbe in abur,dar ...
CARTOFI NOI CU DOVLECEI
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare;Dovleceii se spala,se curata de coaja si se taie felii subtiri;Cartofii se curata de coaja,se taie felii;Se pregateste o compozitie din cascavalul ras,100 grame unt topit,smantana in ...
Vinete cu sos de rosii
Se taie vinetele rondele de aproximativ 1 cm grosime, se taie aceste rondele pe jumatate, se dau cu ulei pe ambele parti si se pun pe gratarul incins cam 4 minute pe fiecare parte. Ceapa se toaca destul de mare si se pune la prajit intr-o cratita cu ...
1-1011-2021-3031-4041-49