Sufleu de gutui
Se curata gutuile de coaja,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu zahar.Cand gutuile sunt moi se ia vasul deoparte si se paseaza. ...
Vinete umplute cu ciuperci
Se taie vinetele in jumatate pe lungime,se oparasc in apa clocotita si se se lasa sa se scurga 30 de minute. ...
budinca cu mere
Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoarea cu gauri mari; visinele si ciresele se rup in jumatati si se curata de simburi; caisele si piersicile, necuratate, se taie in felii de 2 cm grosime; prunele se rup in jumatati. ...
Galusti cu prune
Se fierb cartofii curatati de coaja, in apa cu sare. Se storc. Se maruntesc cartofii si se framanta cu faina pana se face o pasta vartoasa. ...
Medalion de miel
Fierbeti carnea, impreuna cu morcovul in apa cu sare. Dati carnea apoi prin masina de tocat, iar morcovul taiati`l rondele. Amestecati carnea tocata cu pesmet, ou, lapte, sare si piper, dupa gust. ...
Crochete de varza
Se oparesc foile de varza care se taie fideluta si se amesteca omogen cu carnea tocata impreuna cu ceapa si painea inmuiata in lapte. ...
Miel pane
Pieptul de miel se taie bucati potrivite , se sareaza si se lasa sa stea 15 minute cu sare. In oul batut si amestecat cu lapte se inmoaie pe rand bucatile, se dau prin faina, din nou prin ou si apoi prin pesmet. ...
Cartofi cu ciuperci
Acesti cartofi cu ciuperci i-am gasit intr-o carte veche de invataturi bisericesti. I-am diversificat putin si, iata ce a iesit! ...
Cozonaci moldovenesti
Peste drojdia amestecata cu o lingurita de zahar se toarna 3 linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina. Se amesteca totul batand cu lingura de lemn, se acopera si se lasa la loc cald. ...
Tartine slovace
Feliile paine se stropesc cu vin rosu.Ficatul si slanina se taie in cuburi cat mai mici, se amesteca cu pesmetul,ouale,sarea si boiaua. ...
Budinca de chifle cu gem la microunde
se taie chiflele rondele. Se toarna laptele intr-un castron, se adauga zaharul vanilinat, putina miere si cele 6 galbenusuri. Se incalzeste 8 minute la 500w. ...
chec cu castane
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga castanele, nucile frecand in continuare iat la urma se adauga pesmetul si albusurile batute spuma tare. ...
Bomboane cu cirese confiate
Se freaca untul cu zaharul pudra si zaharul vanilinat pana acesta devine o crema spumoasa, se adauga esetnta de migdale si pesmetul de bistuiti. ...
Bomboane cu stafide si rom
Se freaca untul cu zaharul pudra si zaharul vanilinat pana acesta devine o crema spumoasa, se adauga esetnta de rom si pesmetul de bistuiti. ...
1-1011-2021-3031-4041-49