Budinca de dovlecei
Cureti dovleceii de coaja si seminte, ii speli, ii tai cubulete si ii fierbi intr-un litru de apa cu putina sare. Separat prajesti faina in 3 linguri de ulei incins, stingi cu laptele si lasi sa fiarba pana se ingroasa ca smantana. Albusunle celor 3 ...
Sufleu de branza
Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca cu branza rasa pana se obtine o crema omogena.Apoi se incorporeaza usor si smantana.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in crema preparata inainte amestecand ...
Fursecuri cu branza de vaci
Maruntesti nucile sau migdalele, le amesteci cu branza de vaci trecuta prin sita, galbenusurile, vanilia si zaharina. Din aceasta compozitie faci cu mana perisoare mici, le turtesti usor si le asezi pe tava unsa cu unt si presarata cu faina. Le coci ...
Budinca de telina
Cureti telina si o pui la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute. Cand e gata, pasezi telina. Amesteci piureul de telina cu branza de vaci, galbenusurile frecate cu unt si faina dizolvata in lapte.Potrivesti de sare si piper, pui albusurile batute ...
Budinca de cartofi cu branza
Cartofii se curata, se taie rondele sau cuburi, se fierb in apa fara sare, apoi se scurg bine. Branza se da prin razatoare si se amesteca bine cu ouale si mararul tocat. Compozitia se condimenteaza dupa gust cu piper, apoi se adauga cartofii si se ...
1