SiteDeBucate » Panificatie si patiserie

Retete Panificatie si patiserie

Saleuri pentru supa
Se freaca untul cu boia,sare si galbenusul de ou, apoi se adauga cascavalul ras si 2-3 linguri de apa.Se framanta impreuna cu faina si se lasa la rece cca 30 min. ...
Biscuiti cu unt
Se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat se adauga fainat pana se obtine o coca consistenta care se intinde si se taie indiferite forme care se aseaza intava tapetata cu faina si se coc ...
 Cornulete Cornulete
Amestecati toate ingredientele (fara gem/rahat) intr-un castron si lasati-l 30 de minute la rece. Intindeti aluatul intr-o foaie si taiati-o in patrate cu latura de 5cm. Umpleti-le cu gem sau cu rahat si formati cornuletele. Puneti-le intr-o tava ...
 Pricomigdale Pricomigdale
Puneti la foc potrivit, intr-un vas, albusurile, miezul de nuca macinat, zaharul pudra si amestecati incontinuu, pana ce se incalzeste compozitia. Luati de pe foc si adaugati faina si esentele si amestecati bine compozitia. Puneti cu o lingura, into ...
 Stelute dulci Stelute dulci
Amestecati zaharul vanilat, zaharul si untul, adaugati ouale, praful de copt dizolvat in smantana, coaja de lamaie si atata faina cata este necesara pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Framantati aluatul timp de 20 de minute. Intindeti din el ...
 Fursecuri de Craciun Fursecuri de Craciun
Frecati spuma untul cu zaharul, adaugati romul, un varf de cutit sare, coaja de lamaie rasa, apoi nucile amestecate cu faina. Omogenizati compozitia si punetio la rece pentru 30 de minute. Intindeti o foaie de 5 mm grosime si decupati cu ajutorul ...
 Cornulete fragede Cornulete fragede
Framantati un aluat din toate cele de mai sus si intindeti-l intr-o foaie de circa 5mm grosime. Taiati-o in patrate cu latura de circa 5-6mm, apoi puneti pe fiecare patratel cate un cubulet de rahat dupa care rulati pe diagonala. Puneti cornuletele ...
 Biscuiti cu mirodenii si ciocolata Biscuiti cu mirodenii si ciocolata
250 ml sirop, 65 g zahar, 5 g bicarbonat, 1 lg. rom, 250 g faina, 50 g coaja de portocale glasata si tocata, 100 g migdale nedecojite si tocate, 1 lingurita scortisoara, coriandru, anason, cuisoare, ghimbir, 100 g zahar candel, 3 lg. lapte condensat, ...
 Biscuiti crocanti Biscuiti crocanti
Faina se pune intr-un vas si se adauga si restul de ingrediente. Se framanta foarte bine si se lasa o jumatate de ora. Din aluat se formeaza niste bastonase si se dau prin zahar pudra. Se aseaza formele pe tava acoperita cu hartie pentru ...
 Cookies Cookies
Se amesteca untul cu amandoua tipurile de zahar. Nu este nevoie sa amesteci mult, trebuie sa se simta inca zaharul. Adaugam oul, vanilia si mai amestecam putin. Adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul, amestecand usor. La final, omogenizam ...
 Budinca de tapioca Budinca de tapioca
Amesteci tapioca, laptele si sarea la foc mediu. Amesteci pana fierbe, reduci focul la minimum si pui zaharul, putin cate putin. Intr-un castron, bati ouale si le torni, putin cate putin, in tapioca fierbinte, astfel incat sa eviti ...
 Mingiute din piscoturi Mingiute din piscoturi
Ambalezi piscoturile intr-o punga de plastic si le zdrobesti cu un sucitor. Le poti marunti mai rapid in robotul de bucatarie, in cazul in care ai un astfel de aparat in dotare.Amesteci piscoturile cu nuca macinata, praful de cacao sau ciocolata ...
 Budinca din ficat de porc Budinca din ficat de porc
Oparesti ficatul, il tai bucati si le pui la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, il treci prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata in apa si presata bine. Cureti ceapa, o tai marunt, o calesti in ulei si adaugi ficatul tocat. Potrivesti de ...
 Budinca de dovlecei Budinca de dovlecei
Cureti dovleceii de coaja si seminte, ii speli, ii tai cubulete si ii fierbi intr-un litru de apa cu putina sare. Separat prajesti faina in 3 linguri de ulei incins, stingi cu laptele si lasi sa fiarba pana se ingroasa ca smantana. Albusunle celor 3 ...
 Budinca de taietei cu legume si ciuperci Budinca de taietei cu legume si ciuperci
Pui apa cu sare la fiert si cand clocoteste adaugi taieteii si ii lasi 10 minute. Cureti dovleceii de coaja, ii tai felii, ii fierbi separat in apa cu sare, iar intr-o alta oala pui ciupercile sa fiarba. Cand taieteii sunt gata, ii strecori si-i ...
 Budinca de fasole verde cu carnati Budinca de fasole verde cu carnati
Cureti fasolea, o speli si o pui la fiert in apa cu sare. Separat cureti ceapa, o tai marunt si o pui sa se caleasca in ulei incins. Tai felii si carnatii, ii adaugi peste ceapa aurita si le mai lasi cateva minute pe foc. Cand fasolea este fiarta o ...
 Sufleu de branza Sufleu de branza
Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca cu branza rasa pana se obtine o crema omogena.Apoi se incorporeaza usor si smantana.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in crema preparata inainte amestecand ...
 Fursecuri cu branza de vaci Fursecuri cu branza de vaci
Maruntesti nucile sau migdalele, le amesteci cu branza de vaci trecuta prin sita, galbenusurile, vanilia si zaharina. Din aceasta compozitie faci cu mana perisoare mici, le turtesti usor si le asezi pe tava unsa cu unt si presarata cu faina. Le coci ...
 Budinca de conopida Budinca de conopida
Cureti conopida de frunzulite, o desfaci buchetele pe care le pui sa fiarba in apa cu sare. Fierbi laptele, adaugi grisul si tii vasul pe foc, amestecand mereu, pana ce grisul se ingroasa. Il lasi sa se raceasca si numai dupa aceea adaugi smantana, ...
 Budinca de ciuperci cu piure Budinca de ciuperci cu piure
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la fiert.Ciupercile se scurg de apa din conserva si se pun la calit impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt in putin ulei.Cand sunt gata se dau deoparte si deasupra lor se pune mararul ...
123
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Panificatie si patiserie
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z