SiteDeBucate » nucsoara

Retete cu nucsoara

 Peste cu conopida Peste cu conopida
Desfaceti conopida in buchetele, spalati-o si punetio la fiert in apa cu putina sare. Dupa 15 minute scoateti-o si lasati-o sa se scurga de apa. Pestele presarat cu sare si piper, dati-l prin faina, apoi prin ou batut si prajiti-l in ulei pana cand ...
 Lasagna cu praz Lasagna cu praz
Curatati prazul si taiati-l in bucati de 10cm. Taiati fiecare bucata in jumatate, pe lungime. Caliti prazul astfel taiat in 30gunt. Adaugati faina si sucul de lamaie si tineti tigaia pe foc inca 10 minute, amestecand mereu. Luati vasul de pe foc, ...
 Chiftele de cartofi Chiftele de cartofi
Cartofii se curata si se dau prin razatoare. Se adauga verdeata si se amesteca foarte bine. Se formeaza niste chiftele si se prajesc in ulei incins. Se lasa sa se scurga si se orneaza cu oregano. Pofta buna! ...
 Paine de dovleac cu nuci Paine de dovleac cu nuci
Coaceti cubuletele de dovleac 20 de minute in cuptor, la foc potrivit. Faceti apoi din ele un piure cat mai fin. In acest piure adaugati, pe rand, celelalte ingrediente: zaharul, nucsoara, untul topit, ouale batute, faina, nucile zdrobite si praful ...
 Vrabioara de vitel Vrabioara de vitel
Puneti la fiert 1 l apa cu 1 lingurita rasa sare si cand apa incepe sa fiarba in clocot, puneti malaiul, amestecand incontinu cu un tel. Lasati mamaliga sa fiarba la foc mic, circa 20 de minute, amestecand-o din cand in cand. Rasturnati-o, apoi ...
 Budinca de banane si ananas Budinca de banane si ananas
Zdrobiti banana pana se face piure si amestecati-o intr-un castron cu pesmetul, oul, laptele, mierea, 1 lingura zahar, scortisoara, cuisoarele, nucsoara, siropul din compot de ananas. Cand compozitia s-a omogenizat, adaugati bucatelele de ananas si, ...
 Ochiuri cu mamaliga Ochiuri cu mamaliga
1) Fierbeti 1 l apa cu sare si adaugati treptat faina, amestecand incontinuu. Dupa ce ati adaugat toata faina, acoperiti vasul, reduceti focul si lasati sa fiarba la foc mic, 15 minute. Amestecati din cand in cand in vas. Adaugati nucsoara rasa si ...
 Sos Bechamel Sos Bechamel
Se ia o tigaie si se pune la foc mediu. Desfacem pachetul de unt si-l turnam in tigaie. Dupa ce s-a topit untul aduagam faina, presarata putin cate putin, ca sa nu avem cocoloase. Apoi stingem cu lapte, turnat iarasi incet. La sfarsit adaugam ...
 Aripioare de pui orientale Aripioare de pui orientale
Curatati aripioarele de tuleie, parliti-le la flacara aragazului, spalati-le, scurgetile si stergeti-le cu un servet de bucatarie. Puneti aripioarele intr-un castron mai mare si turnati peste ele uleiul de susan, sosul de soia si otetul. Adaugati ...
 Paine cu mirodenii de Craciun Paine cu mirodenii de Craciun
1) Puneti intr-un castron putina faina, drojdia uscata, 1 lingurita zahar si laptele cald. Amestecati ingredientele si lasati maiaua la loc cald, sa creasca. 2) Dupa ce si-a dublat volumul, adaugati mai intai faina si laptele in care ati topit ...
 Sufleu de paine cu pui Sufleu de paine cu pui
Dezosezi pieptul de pui, apoi il tai bucati ca pentru snitele si le lasi deoparte. Cureti ceapa, o tai marunt, o calesti in ulei pana se aureste, adaugi si bucatile de pui si le lasi sa se rumeneasca impreuna.Pui si sare, piper si condimente dupa ...
 Conopida cu carne tocata Conopida cu carne tocata
Pui la fiert 2 I de apa cu sare, apoi cureti conopida, o tai in doua, o adaugi in oala. O fierbi timp de 5 minute, dupa care o pui intr-o strecuratoare si o lasi sa se scurga. Amesteci ouale cu ceapa taiata marunt si carnea tocata, pui sare, piper si ...
 Rosii pane cu mujdei Rosii pane cu mujdei
Speli rosiile, le tai felii mai groase, le presari cu sare si le lasi deoparte. Bati apoi oul cu putina sare, nucsoara si putin condiment concentrat, iar pe o alta farfurie pui faina. Treci feliile de rosii, mai intai prin faina, apoi prin ou si le ...
 Dulceata de prune cu rom Dulceata de prune cu rom
Cureti prunele de samburi si le pui intr-un vas impreuna cu zaharul si le lasi pana a doua zi, cand torni compozitia in cratita de dulceata si adaugi putina nucsoara. Pui dulceata la fiert, la foc iute si o lasi 30-40 de minute. La sfarsit, cand e ...
 Quiche Lorraine Quiche Lorraine
Intr-o forma de tarta termorezistenta se pune o hartie de copt  care se unge cu putin ulei. Se intinde deasupra foaia de aluat si se ridica pe marginile formei. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se pune la cuptor pentru 10 minute. ...
 Ragu de pui cu naut si ananas Ragu de pui cu naut si ananas
Se inmoaie nautul pentru o noapte in apa rece, a doua zi se fierbe in apa curata. Carnea se taie fasii, se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si se lasa sa stea putin. Se incinge uleiul intr-o tigaie mai adanca si se frige carnea, apoi se scoate ...
 Conopida cu branza Conopida cu branza
Speli conopida, o desfaci buchetele, o fierbi si o lasi la scurs. Topesti untul intr-o tigaie, adaugi faina si amesteci incet, torni laptele si fierbi la foc mic, pana obtii un sos gros in care adaugi 1 lingura de branza rasa si nucsoara. Pui apoi ...
 Gaina macedoneana Gaina macedoneana
Speli gaina si o pui la fiert intreaga impreuna cu morcovii, telina, ceapa, toate intregi.Dupa ce au fiert toate, scurgi gaina si o lasi sa se raceasca. O dezosezi si o tai cubulete (putin mai mari decat pentru salata boeuf). Amesteci cu baconul ...
 Pere umplute Pere umplute
Topeste margarina.Adauga nucile tocate, stafidele si fructele confiate.Presara zaharul si lasa-le sa se caramelizeze putin.Pune la fiert vinul cu zaharul, mierea, mirodeniile si coaja de portocala.Intre timp, curata perele de coaja, dar nu indeparta ...
 Omuleti de turta dulce Omuleti de turta dulce
Intr-o cratita, pune untul, zaharul, vanilia, mierea si lasa pe foc mic. Amesteca pana nu se mai simte zaharul. Lasa la racit.Adauga faina, praful de copt, oul, smantana, sarea si condimentele. Framanta un aluat dur. Inveleste-l intr-o folie si da-l ...
1-1011-17
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu nucsoara - Pagina 9
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z