Tarta cu branza de vaci si praz
Acest preparat este ideal atat ca si fel principal cat si ca aperitiv, iar daca tii post, poti inlocui branza de vaci cu cascavalul vegetal. ...
Rulada aperitiv
Un altfel de aperitiv si o altfel de rulada.La fel ca si cea cu spanac si sunca, si aceasta rulada aperitiv constituie o mancare foarte potrivita pentru masa de Craciun. Putin mai complicat de realizat, rulada aperitiv poate fi umpluta cu sunca sau cascaval si poate fi servita atat rece cat si calda. ...
Bomboane de ciocolata
Un desert ideal pentru masa Craciun sunt bomboanele de ciocolata. Gustoase si foarte aratoase, ele sunt si desertul la care te pot ajuta copii. ...
Prajitura cu crema de lamaie
Ce desert mai bun pentru seara de Craciun daca nu prajitura cu crema de lamaie? Dintotdeauna prajiturile cu lamaie au fost apreciate. Prajitura propusa de noi va fi mai mult decat apreciata...va fi savurata de catre toti pentru ca este delicioasa si foarte prezentabila. Orneaza-o cu lamaie rasa, iar efectul va fi garantat. ...
Batoane umplute cu ciuperci
Se spala ciupercile si se pun la fiert impreuna cu sarea,apoi se strecoara si se taie marunt.Se fierb cartofii si se piseaza ca pentru piure.Apoi se curata si se zdrobeste usturoiul.
Se iau batoanele si se taie in bucati de 5-6 cm lungime,se extrage miezul care se inmoie in apa apoi se stoarce bine. ...
Pizza de casa
Intr-un lighenas se freaca drojdia cu zaharul, se adauga 100ml lapte caldut si 120g faina, se amesteca bine si se lasa 15 min sa creasca la cald. Dupa aceea se adauga restul de lapte, oul intreg, grasimea moale/topita/calduta, sarea si se amesteca cu lingura. ...
Pasca din branza fara aluat
Bate albusurile spuma cu zaharul. Adauga apoi galbenusurile unul cate unul. Toarna margarina topita si racita putin. ...
Patrate de ciocolata
Se freaca ouale cu zaharul, cacao si unt pana ce compozitia devine spumoasa. Se adauga praful de copt dizolvat in lapte dupa care se coace la foc potrivit 10 min intr-o tava unsa si tapetata cu faina. ...
Prajitura Krista
Se freaca untul cu zahar si se adauga galbenusurile, faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. ...
Spaghette la cuptor
se fierb spaghettele in apa cu sare si putin ulei, se clatesc cu apa rece.
- se calesc in ulei sunca si kaizerul taiate cubulete, apoi se adauga bulionul si putina apa ...
Eclere
Intr-o oala de 1l se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot se trage oala se pe foc, se adauga toata faina dintr-o data si se amesteca repede, trecand oala iar pe foc mic. Se amesteca de cateva ori pana se dezlipeste aluatul de pe fundul vasului. ...
Sarlota cu fructe zaharisite
Se face o crema, frecand margarina cu zaharul si galbenusurile. Se adauga romul, fructele si nucile taiate marunt si se incorporeaza apoi frisca. ...
Prajitura Gabi cu zahar ars
Foi: se face un aluat din toate ingredientele, se separa in 6 sis e fac foi care se coco pe fundul tavii.
...
Cartofi cu ridichi
Cureti ridichile albe si rosii pastrand frunzele.Se taie felii pe lung o ridiche alba si o asezati , pat , pe fundul unui vas tapetat bine cu unt. ...
napolitane cu ciocolata si nuca cocos
Se topeste un pachet de unt, se adauga zaharul sa se topeasca si el cu untul,se adauga si ciocolata la topit apoi se pune cocosul si se lasa totul la racit. ...
Prajitura cu caise, stafide si nuci
Ungi partea de jos a unei forme de tort cu unt. Presari zaharul, nucile tocate, apoi stafidele, iar peste acestea asezi un strat de caise. ...
Cornulete dulci
Se cerne faina se face o adancitura in mijlocul ei se pune margarina rece taiata bucati,drojdia inmuiata cu zahar,sare,rom,vanilie,si putina apa ...
Budinca de orez cu gutui
Speli gutuile,le cureti de coaja si le tai feliute potrivit de groase.Intr-o craticioara pui 2cani de apa,8 linguri de zahar,1plic zahar vanilat si le dai in clocot. ...
Prajitura cu mere si glazura de cacao
Amesteci merele rase cu zaharul,faina,nuca si bicarbonatul stins cu otet si torni compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-64