Tocanita de miel cu spanac si iaurt
Taie carnea cubulete ca pentru tocana. Las-o sa se scurga de apa. Caleste ceapa taiata marunt, cu usturoiul pisat, boiaua, ardeiul iute taiat marunt si toate condimentele. Amesteca.Adauga iaurtul si 200 ml de apa. Amesteca iute, apoi lasa pe foc pana ...
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt
Prepararea aluatului pentru placinţeleSe face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã, 1 linguriţã sare si ½ canã apã rece.Se frãmânta uşor şi se întinde o foaie subţire de ½ cm pe planşeta pudratã cu fainã.Prepararea ...
Curry de curcan si orez cu legume
Carnea de curcan se taie in bucatele mici, se pune intr-un bol si se acopera cu iaurt.Presaram curry deasupra si coaja de limette apoi amestecam bine si lasam o ora la rece sa se patrunda.Legumele se curata, se spala si se taie in fasii ...
Biryani cu pui-reteta testata
Ceapa curatata si taiata solzisori si usturoiul presat se calesc in putin ulei pina se inabusa bine.Se adauga foaia de dafin, scortisoara, cardamomul si cuisoarele si se prajesc 1 minut.Se adauga condimentele pisate(pudra) peste ceapa apoi adaugam ...
Cartofi cu costita la cuptor
Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele. Cascavalul se da pe razatoare, frunzele de patrunjel se toaca marunt (se impart in trei portii). Costita se taie bucatele mici si se pune in tigaie ...
Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok
Cu o zi inainte de pregatire, prepelitele se pun intr-un bol si se acopera cu iaurtul si condimentele pentru pui. Se acopera vasul si se lasa peste noapte pentru a fragezi carnea si a-i conferi savoare.A doua zi, se scot prepelitele din bait si se ...
Ciulama cu pipote de curcan
Pipotele de curcan se curata bine,se spala ,se pun la fiert in apa rece cat sa fie acoperite si se adauga putina sare.Dupa ce luati spuma , adaugati zarzavatul taiat rondele sau tocat marunt si lasati sa fiarba la foc mic pana sunt fierte atat carnea ...
Coronita de limba cu sos picant dulce acrisor
Limba este un aperitiv consistent, poate constitui un fel principal la pranz sau o cina satioasa. Este una dintre mancarurile noastre preferate. Acum am preparat-o cu sos picant dulce acrisor.Spalati bine limba cu apa rece si tineti-o in apa cel ...
Musaca de cartofi piure (specific arabesc)
Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se zdrobesc, se amesteca, apoi, cu cca. 2 linguri ulei de masline, se pune sare, piper, nucsoara, dupa gust.Se mesteca bine, se lasa la racit.Pentru carne se face asa: se prajeste o ceapa in 2-3 linguri ...
Pulpe de pui cu crusta de iaurt
Se amesteca bine iaurtul cu sucul de lamaie, ghimbirul, boia,sucul de rosii, sofranul,smantana de gatit sarea si piperul dupa gust.Pulpele de pui se spala, si se aseaza intr-o tava de copt de yena cu putin ulei.Deasupra se toarna mixtura de iaurt si ...
Pulpe de pui in iaurt si condimente Tandoori
Se face o marinata din iaurt,zeama de lamaie si condimente,in care se pun ciocanele de pui si se lasa la rece pentru cel putin 1-2 ore.Se pun apoi pulpitele de pui intr-o tava cu tot cu sos,acoperim tava cu o folie de aluminiu, si o punem in cuptorul ...
Ardei si dovlecei umpluti- Deliciile verii !!
Ardeii se spala, se curata de cotoare.Dovleceii se spala se curata, se taie in doua daca sunt mai mari, si se scobeste miezul cu ajutorul unei lingurite.Patrunjelul se spala si se toaca marunt.Orezul se fierbe pe jumatate in 200 ml apa. Ceapa se ...
Pui cu iaurt si curry
Se condimenteaza puiul dupa gust si se toarna deasupra cutia cu iaurt. Se lasa toata noaptea la macerat in frigider apoi se da la cuptorul incins la 180° pentru o ora. ...
Piept de pui marinat in iaurt si curry
Amestecati iaurtul cu usturoi, curry si putina sare si piper. Lasati jumatate de ora la rece.Taiati pieptul de pui fasii grosute si stoarceti peste ele sucul de la jumatate de lamaie. Lasati la marinat cu lamaie tot jumatate de ora la rece.Turnati ...
Pui Souvlaki
Se amesteca impreuna o marinata din: 3 lg ulei de masline Sucul unei lamai Putin vin rosu 3 catei de usturoi Oregano proaspat Menta proaspata (opţional) Sare PiperSe adauga la carne si se marineaza timp de trei ore. Asezati pe rand pe frigarui ...
PUI TIKKA MASALA
Se taie pieptul de pui in cuburi de aproximativ 2 cm.Se pregateste pasta pentru marinat puiul:frunzele de coriandru, pasta(radacina) de ghimbir, pasta de usturoi,3 linguri garam masala,sucul de lamaie,ardeii iuti tocati marunt. Toate acestea se ...
Conopida umpluta
Conopida se opareste cu buchetele in jos 15 minute in apa cu sare. Ceapa se caleste in unt, se adauga carnea,ouale,telina,pesmetul,mararul,patrunjelul,boiaua,piperul si hreanul.SOSUL- se amesteca toate ingredientele pt. sos si se da un pic la foc.Se ...
Sarmalute cu foi de vita
Acum este primavara si frunzele de vita tinere sunt numai bune de a inveli sarmalutele.Carnea se toaca impreuna cu miezul de paine muiat in apa si cu o ceapa cruda. Apoi se pune intr-un castron si se amesteca cu orezul spalat, o legatura de marar, ...