Chiftelute din carne de porc
Carnea o tocam la masina. Legumele le fierbem si le lasam sa se raceasca. Dupa ce pisam cu furculita legumele, le amestecam cu carnita tocata. Punem sare, piper si verdeata si formam chiflute. Dam chiftelutele prin faina. Incingem intr-o cratita ulei ...
Dovlecei umpluti
Dovleceii se spala, se taie pe jumatate si se scobeste miezul. Cum ar zice Miha :), carnea se roboteste cu ceapa, morcovul si miezul de la dovlecei. Se adauga orezul spalat, verdeata tocata marunt, oul, sare si piper si se amesteca bine. Se umplu ...
Muschi de vita in sos de legume
Preparare Se taie ceapa si usturoiul nu foarte marunt si se pune la prajit in ulei. Cand ceapa s-a facut cristalina se adauga morcovul si ardeul taiat bucatele. Se adauga si muschiul de vita presarat cu sare si se lasa sa se prajeasca un pic pe ...
Varza cu piept de rata
Punem pieptul de rata la fiert in oala, sa fiarba bine 1 ora. Varza o taiem fin, o frecam cu sare sa se inmoaie si o punem intr-o oala mare. Calim ceapa cu sucul de rosii si cu bulionul, peste care adaugam 500 ml apa fierbinte si foile de dafin. Dupa ...
Sos cu conopida si castraveti
Spalam conopida si o desfacem in buchetele mici, punem 2 litri de apa la fiert pe aragaz si putina sare. Cand a dat apa in fiert punem conopida. Intre timp punem intr-o tigaie putin ulei si calim rosiile, adaugan si usturoiul si lasam cratita ...
pui cu smantana si ciuperci
Pieptul de pui se spala si se taie bucatele, se pune la prajit in ulei incins cu capac. Cand e gata se scoate pe o farfurie in acelasi ulei se prajes ciupercile care au fost taiete iar cand au lasat zeama se pune si ceapa taiata marunt. cand sunt ...
Gulas de la Borsa
Se pune untura la incins intr-un ceaun.Cand untura este incinsa se adauga ceapa ,tocata marunt, ardeiul pana se inmoaie usor.Se adauga apoi carnea de vita taiata in cuburi si se caleste in continuare .Apoi se adauga 2-3 linguri de pasta de gulas ...
Friptura de porc marinata
Se fierb toata ingredientele pentru marinata, dupa care se toarna deasupra carnii si se lasa intr-un vas de preferat de pamant cca. o zi. Apoi se scoate carne si se pune intr-un vas si se da la cuptor, iar cand sa rumenit se toarna marinata ...
Chiftelute cu ciuperci si sos de rosii
Chiftelute: Punem toate ingredientele in robot si mixam pana obtinem o pasta omogena.Cu mana umeda formam chiftelutele,pe care le punem intr-o tava unsa cu ulei de masline,presaram cu cimbru uscat si dam la cuptor pana se rumenesc. Ciupercile le ...
Mancarica de ardei copti
Ardeiul gras se spala si se pune la copt. Eu am avut si unul rosu prin frigider, am zis sa "scap" de el si l-am copt impreuna cu ceilalti. Rosiile se spala, se oparesc si se curata de coaja si cotoare, apoi se maruntesc la robot sau se dau prin ...
Tocanita de rosii cu pipotele de pui
Se spala pipotelele si se pun la fiert. Se spumuiesc din cand in cand.Dupa 30 min. se adauga ceapa taiata solzisori .Se lasa la fiert inca 10 minute si se adauga rosiile taiate cubulete pasta de tomate, foaia de dafin si uleiul.sarea,piperul, dupa ...
Friptura mixta de porc la cuptor
Carnea de porc am luat-o de la Kaufland gata marinata. Imi place tare mult gustul. Se aseaza carnea pe grilajul de la coptor. Se aseaza in tava cartofii si ceapa taiata rondele. Se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza. Se baga la cuptor, ...
Pui la cuptor cu legume
Se ung pulpele si pieptul de pui taiat in doua cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper, boia. Se prajesc putin in tigaie, dupa care se scot si se caleste ceapa taiata rondele si usturoiul. Se adauga ardeii taiati felii si apoi cartofii. ...
Dovlecei umpluti
Se curata dovleceii, se spala si se scoate miezul. Se toaca,carnea de porc si vita in amestec. Se spala orezul ,se toaca ceapa marunt,se toaca mararul. Toate acestea se amestca impreuna cu sare , piper, cimbru.Se umple dovleceii, li se pun capace de ...
Ficatei imbatati cu vin
Ficateii spalati si curatati de pielite ii punem intr-un vas termorezistent. Ceapa o taiem rondele subtiri si presaram deasupra ficatului. La fel procedam si cu rosia si usturoiul. Condimentam cu sare si piper,adaugam uleiul si vinul. Dam la ...
Ceapa umpluta pe salata de linte
Se fierbe lintea in apa rece. Se taie morcovul si ceapa , se adauga lintea cand e deja fiarta. Se pun sare si piper dupa gust,sucul de lamaie si ulei de masline si se lasa la frigider cel putin jumatate de ore inainte de servire. ...
Papricas de pui cu smantana si galusti
Se taie pieptul de pui cubulete, se presara Knorr secretul gustului, se acopera cu apa si se lasa la fiert pana scade apa. Se adauga apoi ceapa si ardeiul tocate, morcovul dat prin razatoare si se lasa pana se inmoaie. Se adauga apa, se condimenteaza ...
Hamburgeri
Chiflele le-am facut dupa reteta Laurei Laurentiu, doar ca nu le-am tinut in cuptor cu recipietul de apa. Mi-au placut foarte mult, si la gust, dar si faptul ca nu s-au umflat prea tare. Mi-au iesit 6 chifle. Sper ca am voie se dau link ... Carnea ...
Rasol de vitel cu legume la cuptor
Rasolul de vitel se fierbe foarte bine, pana devine moale. Eu l-am fiert 3 ore :)) Legumele se curata si se taie dupa preferinta, se aseaza intr-o tava mai adanca termorezistenta. Rosiile se oparesc si se decojesc, apoi se maruntesc la blender. ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-187