SiteDeBucate » mac

Retete cu mac

 saratele saratele
Toate ingredientele se amesteca cu faina pana se formeaza un aluat potrivit numai bun de intins. Se intinde foaia se unge cu ou, se presara mac/chimen/susan si se taie fisiute de 2cm latime si 10cm lungime. Se coc pe o tava presarata cu putina faina. ...
 Saratele Saratele
Se face un aluat din Rama, branza de burduf, ouale, smantana sau laptele, praful de copt, drojdia, faina si sarea si se lasa la crescut 2 ore. Se imparte aluatul in doua parti si se intind pe rand foile si se taie saratelele. Se ung cu ou, se presara ...
 Saratele (stiks) Saratele (stiks)
Este o reteta de "urgenta" cand ai musafiri pe neasteptate.In tava unsa cu putin unt,se pune aluatul(decongelat),se taie in fasii subtiri(1-1,5mm),se unge cu ou(galbenus).Se presara:chimen,susan,sare de mare,mac,parmezan.Se da la cuptor pana se ...
 Rulada sarata Rulada sarata
Se intinde foaia de foietaj (se mai opresc cateva fasiute pentru a o "lega"),se rade cascavalul si se pune pe toata suprafata foietajului.Se taie sunca, se taie pieptul de pui si se "arunca" peste cascaval.Am rulat bine.Cu ajutorul "resturilor" de ...
 Carnati/cremwursti in foietaj Carnati/cremwursti in foietaj
Foietajul se lasa la temperatura camerei pt aa se dezgheta.Se taie apoi fasiute subtiri se presara cu banza sau cascaval ras si se infasoara pe cate un carnat/cremwurst. se unge cu galbenus de ou si se presara optional seminte la alegere.Se coace in ...
 Aperitive atragatoare Aperitive atragatoare
Se ia aluatul fraged (gata cumparat - eu folosesc aluatul bulgaresc) si se taie in diverse forme - patrate, cercuri, triunghiuri .Ungeti formele taiate cu galbenus de ou si presarati peste ele susa, mac, chimen peste fiecare forma altceva apoi se ...
 Rulada cu mac si sunca Rulada cu mac si sunca
Pentru blat :Albuşurile se bat spumă,se adaugă treptat făina amestecându-se uşor până la omogenizare, apoi se adaugă macul şi se mai mestecă puţin.Se ia o tavă ,se unge cu puţin ulei,se tapetează cu hârtie de copt şi se toarnă ...
 Ciorba de vacuta in farfurie comestibila Ciorba de vacuta in farfurie comestibila
Mod de preparare pentru ciorba de vacuta:1.Se taie carnea cubulete si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Cand incepe sa fiarba, aruncam prima apa si punem una noua.2.Se adauga ceapa tocata marunt cand carnea este pe jumatate fiarta.3.Toate ...
 Tarta cu mac si budinca de vanilie Tarta cu mac si budinca de vanilie
Pentru blat,se freaca margarina,apoi se pune zaharul ;se mixeaza,f.bine.Apoi,se adauga oul,vanilia si sarea;se mixeaza,dun nou.Cind compozitia e omogena,se adauga faina(cernuta cu praful de copt) si se framinta cu mina,doar pina cind aluatul se ...
 PRAJITURA CU MAC PRAJITURA CU MAC
Untul se freaca bine cu zaharul;se adauga galbenusurile,iaurtul,sarea,aromele;se amesteca ,apoi se adauga faina(cernuta cu praful de copt).Se amesteca,pina se incorporeaza faina,fara sa se framinte.Aluatul se imparte in 2 bucati si se pune in ...
 Cozonac cu nuca Cozonac cu nuca
Drojdia se amesteca cu 3 linguri de lapte, 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina si se da deoparte in loc caldut (calorifer/aragaz) ca sa creasca.6 galbenusuri se freaca cu o lingurita de sare si coaja rasa de la o lamaie.200g de zahar se dizolva ...
 Coliva cu nuca Coliva cu nuca
Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao. Dam pe robot,cat e caldutz graul.Asezam pe o farfurie sau pe platou.Decoram cu mac,stafide,cacao sau bomboane decorative. ...
 PRAJITURA CU MAC SI FRUCTE PRAJITURA CU MAC SI FRUCTE
Se fierbe macul in lapte 5 minute si se pune la racit.Se freaca untul cu zaharul pana devine spumos se adauga galbenusurile pe rand frecand in continuare, se aduaga praful de copt dizolvat in putin suc de lamaie, coaja de lamaie si faina, se amesteca ...
 COZONAC CU MAC SI GHIMBIR. COZONAC CU MAC SI GHIMBIR.
In 250 ml lapte caldut dizolvam drojdia, 2 linguri zahar, sarea, zaharul vanilat.In faina se face o gaura in care turnam amestecul de mai sus si il amestecam cu un pic de faina si lasam la dospit la loc caldut 1/2 ora.Dupa ce a dospit adaugam cele 8 ...
 Cozonac cu nuca Cozonac cu nuca
Intr-un castron, se freaca drojdia cu zaharul, pana cand se lichefiaza, se adauga untul moale, smantana, galbenusurile, sarea, coaja rasa de lamaie si portocala, apoi faina.Aluatul se amesteca cu lingura, apoi se framanta cu mana 10 minute, lasandu-l ...
 Cozonac simplu cu nuca sau cu mac Cozonac simplu cu nuca sau cu mac
Se pun drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se cerne faina intr-un vas adinc. Peste ea se toarna drojdia crescuta si se amesteca. Se topeste margarina impreuna cu uleiul si ...
 Pulpe inferioare de pui imbracate in foietaj Pulpe inferioare de pui imbracate in foietaj
Se indeparteaza pielita de pe pulpe si apoi se pun intr-un vas,la fiert cu apa si putina sare.Dupa ce sunt bine fierte se scot ,se lasa putin sa se racoreasca si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Pe o plansa pe care am presarat putina ...
 Snitele a Betisoarea din piept de gaina cu mac Snitele a Betisoarea din piept de gaina cu mac
Se ia pieptul de gaina,se spala,se zvanta bine ,se dezoseaza si se taie fasii ca betisoarele pe lungime.Separat se bat ouale cu sare ,piper,cimbru si mac . Fiecare snitel “betisor” se trece prin faina,apoi prin oul amestecat cu mac,prin ...
 Fileuri de peste la cuptor Fileuri de peste la cuptor
Spalam bucatile de peste, le portionam si le stropim cu zeama de lamaie. Pasta de ardei si usturoiul zdrobit il amestecam bine si ungem bucatile de peste. Oule le batem bine cu o furculita. Amestecam macul, susanul si faina de malai. Pregatim o tava ...
 Rulada cu mac Rulada cu mac
Se framanta un aluat din aceste ingrediente.Aluatul trebuie sa fie potrivit,deci vom pune mai intai,ouale,zaharul,untul,coaja rasa de lamaie,zeama de la o lamaie,apoi vom adauga faina,peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care dizolvam ...
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu mac - Pagina 8
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z