Mancare verde
Se toaca ceapa verde si leura si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga spanacul tocat si o ceasca de apa si se lasa acoperit sa fiarba. Cand verdeturile sunt fierte se condimenteaza. Se adauga lingura de faina, se amesteca bine si se adauga ...
Ciorba de miel a la Radu Anton
Preparare : Spalam si pregatim bucatile de carne . Dupa aceae spalam si curatam zarzavatul . Eu le-am maruntit cubulete iar telina si pastranacul le-am facut cu robotul. Se pune zarzavatul si carnea de miel la fiert ina ...
Supa cu leurda si salata verde
1. legumele se curata , se spala impreuna cu verdeturile . 2. morcovul se razuieste , ceapa si ardeiul se taie cubulete , baconul[ in prealabil oparit ] se feliaza si se prajesc 1-2 min in ulei . 3. se adauga 3 l apa si se lasa sa clocoteasca ...
Cod cu orez rosu si sos verde
1. pestele se spala se portioneaza , se sareaza , se presara cu ghimbir , zeama de lamaie . 2. codul astfel condimentat se da prin faina de malai si se prajeste in ulei putin . 3. separat intr-o craticioara preparati orezul din morcov razuit si ardei ...
Coronita de miel umpluta cu drob
Costitele de miel se tin la marinat intr-un bait facut din vin, ulei, usturoi,cimbru, rozmarin, leurda, ceapa, sare si piper cam 4-5 ore( la rece) Dim maruntaiele de miel( mai putin ficatul) bine spalate si taiate in bucati, se face o tocanita cu ...
Mancare a Ichthysa
Prajiti somonul la gratar. Caliti crevetii in unt intr-o tigaie, la foc potrivit. Caliti in putin unt morcovul, telina si ardeiul kapya, taiate in fasii si adaugati mierea si zeama de lamaie. Asezati pe farfurie mai intai peștele, apoi crevetii si ...
Rulada de miel
Ouale se fierb la foc mic timp 15 -20 de minute. Carnea se taie, astfel incat sa se obtina o “foaie” dreptunghiulara, cu grosimea de aproximativ 1cm. Se Indeparteaza partile grase in exces, apoi se spala, se scurge si se presara carnea cu sare, ...
Miel oriental
1 - Incingeti 2 linguri ulei de susan si caliti-1 cu ardei iute, taiat felii subtiri. Adaugati 700 g carne de miel, taiata felii, o legatura de leurda si 2 lingurite praf de ghimbir; prajiti timp de 2-3 minute, amestecand, pana cand carnea se ...
Bors de leurda
Cartofii se curata, se taie cuburi si se fierb in apa fara sare 10-15 minute. Se adauga apoi leurda taiata marunt si ceapa tocata. Se mai lasa pe foc 15 minute. Dupa aceea se acreste cu bors si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Cand incepe ...
PATEU DIN BRINZA SI LEURDA ~I~(usturoi salbatc)
Leurda spalat , zvintata si taiata marunt se mixeaza(blender/mixer bat) cu smintina,urmata ori de unt/marg, ori de laptele cu gelatina.Se adaoga pe rind cite 1 ls din brinza de vaci, iar cind totul a devenit precum o cre,ma se condimenteaza cu ...
Ciorba de leurda
Leurda de spala si se rup frunzele in doua.Intr-o cratita se incinge putin ulei se sparge peste el un ou, se invarte repede cu lingura de lemn pina se intareste oul si se adauga apa necesara ciorbei. Punem leurda sa fiarba in apa cu ou, potrivim ...
Coronita de miel umpluta cu drob
Costitele de miel se tin la marinat intr-un bait facut din vin, ulei, usturoi,cimbru, rozmarin, leurda, ceapa, sare si piper cam 4-5 ore( la rece)Dim maruntaiele de miel( mai putin ficatul) bine spalate si taiate in bucati, se face o tocanita cu ...
1