Salata de zarzavat cu raci
se prepara o salata ruseasca (a la rus) din zarzavat fiert si maioneza.se amesteca cu cozile de raci fierte si curatate , se potriveste de sare, piper si acreala. ...
Sos de maioneza cu frisca
Se adauga la maioneza frisca batuta impreuna cu sarea si zeama de lamaie dupa gust, amestecandu-se bine.Este foarte bun servit cu peste. ...
Fiz de morcovi
Intr-un shacker se introduc pe rand sucul de morcovi, albusurile, cuburile de gheata. ...
Cozonaci moldovenesti
Peste drojdia amestecata cu o lingurita de zahar se toarna 3 linguri de lapte caldut si 2-3 linguri de faina. Se amesteca totul batand cu lingura de lemn, se acopera si se lasa la loc cald. ...
unt cu masline
Se freaca untul spuma se adauga maslinele maruntite si zeama de lamaie.Se lasa la rece inainte de a fi servit. ...
tartine cu icre de creier
Se fierbe creierul ( de vita sau porc) se da prin sita sau robot apoi se freca cu ulei zeama de lamaie si sare pana obtimen o pasta consistenta.La sfarsit se adauga ceapa taiata foarte fin. ...
must de afine
Sucul de afine se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie pana se topeste zaharul, apoi de adauga apa minerala. ...
sis-kebab
Se taie carne in bucati potivite si se lasa 12 ore intr-o matinata facuta din sucul de lamaie,ceapa taiata,sare si pipe. ...
Pesmeti cu lamaie
Se freaca margarina cu zaharul pana se face spuma, se adauga zeama de lamaie, vanilia si faina. Se framanta repede si se lasa sa se odihneasca numai 2-3 minute. ...
Fursecuri de post
Se pune mierea la foc pana da un clocot. Se trece printr-o sita deasa si se toarna peste faina pusa pe planseta si se amesteca repede pana se raceste putin cu o lingura, apoi cu mana pana se raceste complet. ...
Ciuperci cu sos de lamaie
Se prajesc ciupercile impreuna cu ceapa taiata julien peste care se toarna, din cand in cand, cate putin apa,dupa care se acopera inabusindu-se. ...
Cocktail Cenusareasa
Se amesteca toate sucurile intr-un shacker se toarmna intr-un pahar inalt se aduga pa minerala si cateva cuburi de gheata. ...
punch
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol se pune suficienta gheata.Se toarna in pahare cu ajutorul unui polonic. ...
punch festiv
Se pun toate ingredientele intr-un vas mai mare si se amesteca.Se poate servi cu gheata. ...
Jeleu ambrozie
Se toaca toate fructele si se amesteca cu zahar (3/4 cana zahar la o cana de fructe)Se amesteca bine si se lasa sa ste peste noapte ...
gem de banane
Se decojesc bananele se taie feliute subtiri si paseaza pentru a otine un piure. ...
Chec-cozonac la microunde
Se amesteca drojdia cu laptele caldut, zaharrul si 1-2 linguri faina. Se lasa la crescut. Galbenusurile se freaca spuma cu untul, zaharul pudra si coaja de lamaie. ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-177