Somon si pastrav la cuptor
Se curata pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamiae. Separat se pregateste sosul din toate ingredientele,apoi se unge pestele cu acest sos pe toata suprafata ...
Muraturi asortate
Legumele trebuie sa fie frumoase si nepatate cele atinse inlaturandu-se. Pe fundul borcanului se pun cele care arata mai bine si deasupra cele mai coapte pentru a se consuma primele. Eu folosesc gogonele potrivite ca sa se patrunda mai bine si varza ...
Pui cu legume, cartofi si salata de sfecla
Puiul se spala si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se freaca bine cu condimente (vegeta, cimbru, curry, piper, busuioc, etc) si putin ulei de masline pe interior si exterior si se lasa la frigider cateva ore. Legumele congelate se lasa la ...
Sos de hrean
Untul se topeste intr-o craticioara, se adauga faina si se amesteca cu un tel, apoi se adauga laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu cu telul. Se condimenteaza cu sare si piper alb, iar la final se adauga hreanul. Firele de chivas se ...
Muraturi asortate
Conopida se desparte buchetele, varza se taie felii mai groase se spala bine totul si se incepe punerea lor in butoi sau vasul in care dorim sa-l pastram pentru la iarna . Pe fundul vasului asezam mararul,cimbrul 3-4 crengute si peste asezam varza ...
Salata de sfecla rosie
Se spala sfecla rosie si se baga in cuptor asa necuratat evantual daca sant foarte mari se pot taia in doua si se pun intr-un vas sau pe grataru de la cuptor,se lasa sa ce patrunda bine aproximativ50 minute,sau se poate ferbe pe aburi curatata ...
Rulouri festive
Se taie dovlecei pe lungime in fasii de 2-3 mm grosime. Se oparesc fasiile cca. 4-5 min.. Se scot intrun vas cu apa rece pentru asi mentine culoarea. Se scurg de apa si se usuca pe servete de bucatarie. Mararul se toacasi se amesteca cu mustarul cu ...
Salata de sfecla rosie
Sfecla se spala bine, bine, se curata cotorul si se pune la fiert intr-o oala mai mare cu apa timp de 45 minute. Este fiarta cand s-a inmuiat si intra furculita in ea. Se lasa sa se raceasa si se curata de coaja, se taie felii subtiri, cubulete sau ...
Ciuperci la tava cu cartofi
ciupercile se spala si se pun in tava. rosiile , ardeiul gras , usturoiul , busuiocul si condimentele se mixeazapana se face pasta cu ajutorul robotului de bucatarie . se adauga un pahar cu apa si se pune peste ciuperci . se da la cuptor 30 min ...
Rasol din limba de porc cu maioneza si hrean
Bucatile de limba se spala foarte bine,se pun la fiert in apa rece cu putina sare, adaugam zarzavatul si lasam sa fiarba bine.Eu am fiert limba la oala sub presiune. Cand bucatile de limba sunt fierte se lasa putin la racorit,dupa care se curata de ...
Gogosari la borcan
Se da apa cu zaharul si otetul in fiert, se adauga foi de dafin, frunze de telina, boabe de piper, boabe de msutar si sarea masurata. Gogosarii se cuarata si se spala, se taie in patru sau se pun intregi. Se verifica sa nu fie si iuti printre ei si ...
Iepure umplut, servit cu sos
Se fierb in apa cu sare, inima, rinichii, plamanii iepurelui + maruntaiele de porc. Felia de paine o inmuiem in apa, apoi o stoarcem bine.Ceapa, 2 catei de usturoi, ardeiul si trei sfert din ciuperci, le taiem felii. Dupa ce au fiert si ...
Salatica de sfecla rosie
Sfecla se spala bine. se pune intr-o oala cu apa la fiert. cand e fiarta ,se lasa la racit. dupa care se curata de coaja. se da pe razatoarea mica. hreanul se spala ,se curata si se da tot pe razatoarea mica. amestecati bine ,puneti sare,ulei si otet ...
Cartofi studentesti
Cartofii se curata , se spala , se taie felii mai grosute si se amesteca cu condimente , usturoi pisat si ulei . Se amesteca cu faina de malai si se da la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt timp de 30 min . Daca sunt rumeniti se ...
Salata de sfecla rosie
Preparare: fierbeti sfecla daca este cruda , verificand-o din timp in timp cu o furculita, atunci cand intra usor in ea este gata , nu trebuie sa fie prea moale ca nu e buna. Se curata sfecla si se marunteste, o puteti sau da pe ...
Rulada din muschi de porc
Carnea se amesteca cu oul,ceapa tocata marunt,sosul de hrean,pesmetul,busuiocul tocat fin si se asezoneaza cu sare si piper.Se framanta bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Muschiuletul de porc se curata bine de ...
Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca)
Mai intai pune cartofii la fiert. Incalzeste uleiul intr-o tigaie incapatoare. Pune ceapa si morcovul si caleste-i la foc mediu pana se inmoaie (5 min.). Adauga carnea tocata si rumeneste-o cam 3 minute. Pune supa, rosiile, foaia de dafin si cimbrul. ...
Sarmalute asortate
Ceapa se curata,se spala, se coaca marunt si cea verde si cea uscata. morcovul se curata,se spala ,se da pe razatoarea mare. ardeiul rosu se toaca foarte marunt. intr-o cratita se pune ulei,ceva mai mult,se pune ceapa uscata la inmuiat,apoi se ...
Castraveti murati la borcan
PRIMA ETAPA Castravetii pentru murat se aleg si se cumpara cu mare atentie. E necesar sa fie proaspeti culesi ( nu vestejiti). Sa NU aiba semne de boala si sa fie de o marime mijlocie cel mai mare , dar e preferabil sa cumparati castraveti mai mici. ...
1-1011-11