SiteDeBucate » hrean

Retete cu hrean

 Ciorba de burta ca in Oltenia Ciorba de burta ca in Oltenia
Se spala burta foarte foarte bine si se pune la fiert. Dupa ce a dat doua/trei clocote se arunca apa, se spala din nou si se repeta din nou operatia. Dupa ce a fost spalata si a fiert a doua oara se pune din nou la fiert cam in 4 l de apa si se lasa ...
 Ciorba de burta Ciorba de burta
Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga, foile de dafin si boabele de piper. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Se scoate ...
 Ciorba pescareasca acrita Ciorba pescareasca acrita
Se pune la fiert pestele marunt. Cind este gata, se strecoara zeama si in ea se fierbe tot zarzavatul. Cind este gata se strecoara din nou zeama si se adauga bucatile de peste mare. Dupa ce a fiert, se acreste cu agurida, corcoduse sau sare de ...
 Gogosari la borcan Gogosari la borcan
Cureti gogosarii de cotor, speli, lasi sa se zvante. Asezi gogosarii in tava de aragaz unsa cu ulei. In fiecare gogosar adaugi: o lingura oteto lingura uleio lingurita zaharun varf de lingurita sareDai tava cu gogosari la cuptor pentru 35-40 minute. ...
 Gogosari a la dicarmencitta Gogosari a la dicarmencitta
Spalam gososarii, ii taiem si ii curatam de seminte. Punem 2 l de apa, 1 kg de zahar intr-o cratita pe foc, lasam sa se topeasca zaharul si apoi punem sarea amestecand continuu. La urma punem si 1 kg de otet (Vincon Vrancea). Amestecam pana incepe sa ...
 Gogosari traditionali Gogosari traditionali
Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand clocoteste, adaugi gogosarii pentru 2 minute, cat sa-si schimbe cularea (nu toti gogosarii odata, inainte sa pui urmatoarele ture de gogosari, lasi ...
 Castraveciori dupa reteta bulgareasca Castraveciori dupa reteta bulgareasca
Castraveciorii se spala bine in multe ape. Se lasa de seara pana a doua zi in apa (se poate arunca apa in care au stat de cateva ori, cam la 3 sau 4 ore). Asezam castraveciorii in borcane, printre ei punem bastonase sau rondele de hrean, morcovi, ...
 Ardei bulgaresti la borcan Ardei bulgaresti la borcan
Spalam bine ardeii sub jet de apa, apoi ii vom taia in bucati de un cm, ca sa ocupe mai putin loc in borcan. Vom umple borcanele cu ardeii taiati si apoi vom pune pe fundul borcanului otet cam 1 cm in inaltime si apoi apa pana sus. Punem o lingura de ...
 Castraveti cornichon in otet Castraveti cornichon in otet
Spalati castravetii si lasati-i sa stea in apa rece cel putin 4-5 ore. Intre timp spalati bine borcanele si puneti-le la scurs. Puneti castravetii in borcane bine indesati.Preparati zeama socotind jumatate din capacitatea borcanelor astfel: la 1 ...
 Muraturi asortate pt iarna Muraturi asortate pt iarna
Saramura: la 1 litru apa se pune 1 lingura plina cu sare grunjoasa (fara iod) se fierbe, fierbinte se toarna peste legume, fructe si verdeturile puse pentru murat. ...
 Gogosari cu struguri Gogosari cu struguri
Zaharul se caramelizeaza putin,se adauga sarea, otetul, piper.Gogosarii se spala,se scot cotoarele si semintele. Se oparesc in compozitia de mai sus si se dau la rece.Gogosarii se umplu cu boabe de struguri,deasupra se pune un capacel de gogosar ,se ...
 Pepenasi  verzi murati Pepenasi verzi murati
Pentru murat se aleg pepeni verzi pana la 1-2 kg si sa aiba coaja tare si sanatoasa. In functie de marimea lor se pot pune in borcane sau in butoaie impreuna cu felii de morcov,telina,hrean ,frunze de telina si de visin, marar si tarhon uscat,piper ...
 Hrean la borcan Hrean la borcan
Hreanul se spala bine, se curata si se da pe razatoare.Apa si otetul se pun pe foc si se lasa sa pana incepe sa clocoteasca, apoi se toarna peste hrean. Insa inainte se a se turna apa si otetul, hreanul se sareaza si se lasa 30 de minute.Supa ce sa ...
 Ciolomada (muratura asortata) Ciolomada (muratura asortata)
Curatam gogosarii si ardeii de samburi, ii spalam, ii taiem bucatele, adaugam castravetii spalati, taiati bucatele, varza taiata bucatele mici, presaram piper boabe, adaugam cam 2 radacini de hrean potrivite(curatate, spalate si taiate bucati), apoi ...
 Castraveti covasiti Castraveti covasiti
Se spala bine castravetii sub jet de apa , apoi se taie capetele si se cresteaza in cruce ,la ambele capete ,cam de 1,5-2 cm adancime.Se curata hreanul si se taie fasii.Usturoiul se curata.Ardeii iuti se taie in doua dar nu se despica de tot.In ...
 Muratura asortata Muratura asortata
Varza se taie fidelute,se pune putina sare si este bine sa se lase de seara pana dimineata.Ardeii si gogosarii se spala,li se scot coceanu si se sareaza putin pt. a se inmuia,se lasa si ei pana a doua zi.Cand varza sa inmuiat se stopeste cu putin ...
 Muraturi asortate la butoi Muraturi asortate la butoi
Castravetii se spala bine de tot si se lasa la scurs. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge.Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii.Frunzele se spala si se lasa la scurs.Pe fundul butoiului bine spalat se pun frunze de ...
 Muraturi asortate Muraturi asortate
Pentru murat se aleg pepeni verzi pana la 1-2 kg si sa aiba coaja tare si sanatoasa. De aceasta data am pus pepenasii taiati felii impreuna cu ardei capia, buchetele de conopida ,felii de morcov, telina,hrean , frunze de telina si de visin, marar si ...
 Castraveti  dulci acrisori Castraveti dulci acrisori
Castravetii sanatosi, se spala, se taie bucati, se aseaza in borcane, se mai adauga in borcan cimbru, marar, hrean curatat desigur, ardei iute. Masuram apa necesara pt toate muraturile astfel: peste castravetii dintrun borcan turnam apa, apoi o golim ...
 HREAN LA BORCAN HREAN LA BORCAN
Hreanul curatat, spalat se razuieste pe razatoarea cu gauri mici, se amesteca cu sarea, otetuls si zaharul pana la topirea zaharului si se pune in borcan. Este foarte potrivit langa carne de porc afumata, sau ca umplutura la rulouri de sunca. ...
1-1011-11
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu hrean - Pagina 7
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z