Sosuri
Cei mai indemnatici si priceputi bucatari acorda importanta maxima fiecarui detaliu,de aceeea este foarte important si pentru tine sa sti sa prepari un sos alb , care imbogateste cu adevarat buchetul de arome al salatei sau al fripturii !
...
Fusilli quattro formaggi
Branzeturile si pastele s-au combinat intotdeauna in formule culinare de mare succes . Cu cat numarul de branzici folosit este mai mare, cu atat preparatul este mai delicios si de ce nu, mai apreciat !
...
Pizza proscuito cu branza
Pizza prosciuto, sau pizza cu sunca accea subtire, afumata, care se consuma cruda, este un adevarat festin, mai ales daca este combinata cu diverde tipuri de branza, care nu fac altceva decat sa ii potentieze aroma. Meria incercata! ...
pizza impaturita
pregatesti asa:amesteci toate ingredientele pentru aluat si-l framanti bine.Il laşi la dospit 15-20 min.Pe un tocător tai bucăţi mici de salam uscat,kaizeru-l şi brânza gorgonzola. ...
Margueritte cu somon afumat
Pastele se fierb, iar somonul il cumparam gata afumat. Pentru sos: 1. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, ciupercile si usturoiul si le calim 8-10 minute pina se inmoaie 2. Adaugam vinul si fierbem la foc iute, amestecind, pina se evapora ...
Sos Gorgonzola
La foc mic se topeste untul. Peste untul topit se adauga branza gorgonzola si se lasa pana se topeste, amestecand din cand in cand (pentru a nu se prinde). Dupa ce branza s-a topit, se adauga smantana treptat. Dupa ce am incorporat ...
Piept de pui cu gorgonzola
Taiem pieptul de pui in bucati mici, il condimentam si-l punem intr-un vas cu cateva linguri de ulei masline la prajit. Eu am pus si capacul la cratita ca sa se inabuse putin. Cand este gata adaugam smantana, gorgonzola rupta in bucati mici si ...
Antricot de manzat cu sos gorgonzola
Antricoatele se taie mai gros si se fac la gratar,sau la tigaie in putin unt. Separat se face sosul:se topeste untul intr-o craticioara, apoi se adauga smantana pentru gatit plus cele 2 linguri de smanta amestecata cu faina,care se adauga in untul ...
Rulada din muschi de porc
Carnea se amesteca cu oul,ceapa tocata marunt,sosul de hrean,pesmetul,busuiocul tocat fin si se asezoneaza cu sare si piper.Se framanta bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Muschiuletul de porc se curata bine de ...
Ciuperci gratinate cu branza si nuci
Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Pune ciupercile intr-un vas termorezistent.Presara deasupra branza, nucile tocate, thym si bucatele de unt. Da totul la cuptor 15-20 minute, pana cand branza s-a topit, iar ciupercile s-au inmuiat, apoi serveste. ...
Tortellini cu sos de smantana si gorgonzola
1. Punem pastele la fiert in apa clocotita ( cf. timpului precizat pe pachet). 2. Intre timp, punem la foc mic , intr-o tigaie, smantana ; amestecam in continuu, pentru a nu se lipi, iar cand incepe sa se ingroase, adaugam si branza gorgonzola, ...
Tarta cu ton ,ceapa,ardei si branza.
Preincalziti cuptorul la 180 grade. In timp ce cuptorul se incalzeste pregatiti foietajul.eu l-am taiat cu foarfeca de bucatarie un pic mai mare decat forma de tarta si l-am asezat in forma cu hartie cu tot si l-am intepat din loc in loc cu ...
Tarta cu dovlecel,mozzarela si ciuperci
In primul rand taiem dovlecelul in felii subtiri, il saram un pic si il lasam sa se moaie. Se prepara blatul amestecand toate ingredientele. Il punem intr-o tava. Adaugam branzeturile, ciupercile din conserva, scurse bine si uscate cu un prosop de ...
Salata Orosi
Salata se curata, spala si se taie potrivit, rosiile, portocala si ardeii se taie in cubulete, castravetii proaspeti, se taie in bare, ceapa julien. Se adauga maslinele. Este o salata in care se adauga trei tipuri de branzeturi: gorgonzolla, ...
Brocoli inabusit cu sos alb
Taiati tulpina cea groasa de la brocoli, astfel incat inflorescenta sa poata sta “in picioare”. Puneti apa la fiert, si, cand da in clocot, opriti focul, puneti brocoli intreg si acoperiti vasul. Lasati-l in apa fierbinte 10 minute. In paralel, ...
Involtino
Bagi cartofii la cuptor. In timpul acesta, tai carnea fasii de 50 g (pentru un rulou mic ) si o bati cu ciocanul (e de preferat intr-o punga de plastic, deoarece in felul acesta se face subtire). Pui in fiecare rulou cate un degetel de mozzarela, ...
4 cheeses stuffed mushrooms
Se curata ciupercile de coaja si se folosesc imediat pt ca dupa ce li s-a rupt triunchiul se innegresc repede. Se amesteca 4 feluri de cascaval, se umple spatiul din ciuperci, se gratineaza la 180 grade 6 minute max. Decor de salate mixte, sos pesto ...
Rulada din muschi de porc
Carnea se amesteca cu oul,ceapa tocata marunt,sosul de hrean,pesmetul,busuiocul tocat fin si se asezoneaza cu sare si piper.Se framanta bine pana se incorporeaza toate ingredientele.Muschiuletul de porc se curata bine de firisoarele de grasime,apoi ...
Ceafa la tava alla Claudiu
Se pregateste marinada( baitul) din ulei, vin, zeama de lamaie, plantele aromate, cimbru sare si piper. In acest bait se scufunda feliile de ceafa si se tin la rece cateva ore bune sau de seara pina dimineata.Ceapa verde se taie in fasii ...