Ciorba de fasole boabe
Se alege fasolea de impuritati, se spala in mai multe ape, si se pune la fiert ; se lasa sa clocoteasca 5 minute si se scurge de lichid. Se pune din nou la fiert cu apa calda. ...
Piftie din carne de curcan
Un preparat usor si sanatos care ar putea deveni preferatul familiei in orice anotimp .Piftia poate fi pregatita din carne de pui, curcan sau porc. si deasemenea poate fi asezonata cu diferite legume dupa fantezia fiecareia dintre noi ! ...
Zacusca cu gogosari
A venit vremea conservelor si muraturilor si orice gospodina care se especta isi va pune propriile preparate pentru iarna, indiferent cat este de munc cu ele, satisfactia de a-ti vedea camara ca o farmacie nu poate fi depasita de nici o conserva din comert. ...
Zacusca cu mere si morcovi
Din cantitatile folosite pentru acesta zacusca (adica 6 bucati din fiecare ingredient) vei obtine aproximativ 10 borcane de 400 de ml. ...
Zacusca cu telina
Desi in general ingredientele pentru zacusca sunt din aceeasi sfera si procedeul ste foarte asemanator, ajunge sa schimbi un singur ingredient pentru ca tot gustul sa difere. Astfel, de la an la an merita sa incercati noi tipuri de zacusca. ...
Salata de legume pentru iarna
Salata de legume poate fi folosita atat ca atare, ca si garnitura pentru fripturi dar si tocata, ca si baza pentru tocanite sau mancaruri. Cu siguranta ii veti gasi multe intrebuintari o data ce il vei avea pe rafturile din camara.
...
Muraturi asortate
Diversele retete de muraturi se axeaza fie pe legumele murate individual, fie pe diverse combinatii, insa muraturile care reprezinta cu adevarat imaginea toamnei ca fiind cel mai bogat anotmi, cunt su siguranta muraturile asortate. Viu colorate si delicioasa, muraturile asortate sunt garnitura perfecta pe timp de iarna, si mai mult decat atat, sunt foarte sanatoase. ...
1