SiteDeBucate » Garnituri

Retete Garnituri

 Cartofi gratinati Cartofi gratinati
Se spala bine cartofii si se pun la fiert aproximativ 30 de minute; cu o furculita se incerca daca sunt fierti. Cand sunt fierti se scurg, se racesc, apoi se curata de coaja si se taie rondele de un deget grosime.Se unge o tava cu unt, se tapeteaza ...
 Orez bulgaresc Orez bulgaresc
Legumele se spala si se curata. Ceapa si ardeiul se taie cubulete, iar morcovul se da prin razatoare. Apoi se calesc in uleiul incins circa 5 minute. Se adauga rosiile taiate cubulete si se mai calesc 5 minute. Se pune si orezul si se amesteca, ...
 Orez cu prune Orez cu prune
Ceapa se curata si se taie marunt, apoi se amesteca bine cu morcovul si telina date prin razatoare. Legumele se calesc in ulei, apoi se adauga orezul bine spalat si se mai lasa pe foc 2 minute. Se stinge cu apa (de doua ori cantitatea orezului). ...
 Pilaf cu legume Pilaf cu legume
Legumele se spala si se curata, apoi ceapa se taie solzisori, ardeiul gras se taie fideluta, rosiile -cubulete, iar morcovul si dovleceii se dau prin razatoare. Ceapa, morcovul, ardeiul si dovlecelul se calesc 5 minute in ulei incins. Se stinge cu ...
 Telina cu masline Telina cu masline
Telina se curata, se spala si se taie in rondele cu grosimea de circa un centimetru. Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu telina, la foc mic. Se adauga apoi rosiile curatate de coaja si taiate cubulete si se stinge cu ...
 Cartofi cu marar Cartofi cu marar
Cartofii se curata si se taie rondele sau cubulete (dupa preferinta). Se fierb 20 de minute in apa cu un praf de sare, apoi se scot din oala, se scurg si se prajesc 5-8 minute in ulei incins.Se pun apoi intr-un vas si se toarna peste ei laptele ...
 Cartofi cu smantana Cartofi cu smantana
Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei. Cartofii se decojesc, se taie in rondele subtiri si se adauga peste ceapa. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Dupa 2-3 minute, se stinge cu o cana cu apa si se lasa la fiert pana se inmoaie ...
 Dovlecei pane Dovlecei pane
Se aleg 5 dovlecei tineri, fara seminte. Se curata de coaja si se taie felii de circa 1 cm. Ouale se bat ca pentru omleta. Dovleceii taiati se dau prin oua, prin faina si prin pesmet si apoi se rumenesc, pe ambele parti, in ulei incins. Se servesc ...
 Vinete umplute Vinete umplute
Vinetele se spala, se decojesc si se taie longitudinal. Cu o lingurita, se scobesc in interior jumatatile de vinete. Miezul astfel obtinut se toaca marunt, ceapa se curata si se marunteste, la fel ca rosiile decojite, iar morcovul se da   ...
 Cartofi la cuptor Cartofi la cuptor
Intr-un bol se adauga uleiul, faina, mirodeniile, se amesteca bine apoi se adauga cartofii curatati si taiati in sferturi. Se amesteca totul bine, cu mainile pana se impregneaza totul sosul. Se pun apoi pe o tava si se dau la cuptor la 190°, pentru ...
Orez cu legume si sos de rosii
Se pune o cantitate de orez la fiert .Apoi se taie morcov,ardei si sa se pune peste orez cand da sa fiarba .Dupa se adauga maggi de legume si piper .La sfarsit se pune sosul de rosii si poate servi . POFTA BUNA!!!!!!!! ...
 Zucchin cu parmezan la cuptor Zucchin cu parmezan la cuptor
Este o garnitura excelenta, se poate consuma alaturi de o salata sau o friptura, iar zucchinii sunt deliciosi. Pot fi inlocuiti cu acelasi succes de dovlecei. Incalziti cuptorul. Amestecati totul intr-un bol. Tapetati un vas de copt cu ulei si ...
 Conopida gratinata Conopida gratinata
Conopida gratinata (simpla sau combinata cu broccoli pentru un plus de culoare) reprezinta o garnitura care se poate realiza simplu si rapid. In plus, e delicioasa si rece. Puteti folosi ce fel de branza doriti. Cheddar, cascaval obisnuit, emental. ...
 Morcovi cu feta la cuptor Morcovi cu feta la cuptor
Daca te-ai saturat de cartofi la cuptor, morcovii iti pot deveni un bun aliat. Sunt o garnitura la fel de potrivita ca oricare alta. Iar, uneori, pentru mai multe culori in farfurie, imi place sa-i combin cu pastarnac. Incercati sa gasiti morcovi ...
 Conopida la cuptor Conopida la cuptor
Poate nu va omorati dupa mancarea de conopida sau dupa conopida fiarta, dar sunt sase mari sa va placa preparata astfel. Capata un gust usor caramelizat, ca de nuci. Si constituie o excelenta garnitura pentru fripturi, de porc sau... ...
 Varza de Bruxelles gratinata Varza de Bruxelles gratinata
Pe principiul "orice e mai bun cu branza", va prezint una dintre cele mai delicioase retete cu varza de Bruxelles, o leguma sanatoasa, dar pe care putini romani stiu s-o prepare. Varza de Bruxelles se rumeneste mai intai, pana ...
 Orez mexican Orez mexican
Daca iti place mancarea mexicana, te vei bucura de acest preparat delicios si mult mai sanatos decat cele pe care le gasesti in magazine. Fierbeti orezul conform indicatiilor de pe pachet. Lasati deoparte. Incingeti uleiul intr-o tigaie mare. ...
 Stroganoff de ciuperci, fara carne Stroganoff de ciuperci, fara carne
Stroganoff fara carne de vita? Da, se poate! Si e delicios. Tot ce ne trebuie e o combinatie de ciuperci intr-un sos cremos si delicios. Cantitatile sunt pentru 4 portii. Fierbeti taiteii urmand instructiunile de pe pachet. Sfatul meu este sa ii ...
 Orez cu fasole - reteta jamaicana Orez cu fasole - reteta jamaicana
Desi am fost circumspecta la inceput, veti vedea ca este o garnitura excelenta. Sau, de ce nu, o mancare de post foarte hranitoare. Orezul poate sa fie alb sau brun, cum preferati. Se face cu sofrito - un sos de baza in bucataria ...
12
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Garnituri - Pagina 2
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z