FICATEI DE PASARE LA GRATAR
Ficateii de pasare se curata, se spala bine,se zvanta si se pun la marinat in sosul pregatit din sare, piper, cimbru,busuioc,oregano,vin alb,zeama de lamaie si putin ulei de masline timp de o ora.Dupa ce se scot din marinata se lasa putin la scurs , ...
Pui fraged la cuptor
Amestecati zema de lamaie uleiul scortisoara boiaua cateii de usturoi pisati, cu pasta de tomate.Sarati si piperati dupa gust.Puiul portionat si spalat bine se trece prin acest amestec si se tine la marinat timp de o jumatate de ora la frigider.Se ...
Cocos la cuptor
Se amesteca mujdeiul, zeama de lamaie si de portocala, menta verde, boabele de coriandru sau de ienibahar, sarea si vinul. Amestecul rezultat se toarna in tava.Cocosul bine spalat se aseaza direct in tava sau pe un suport (daca nu are loc in tava).Se ...
Rata cu sos de portocale
Ratele se curata bine de eventualele pene,se sterg bine de apa cu un servet din harie,apoi se pun intr-o tava mai incapatoare se pune cate un mar intreg in burta ratelor,se condimenteaza cu sare si pier,se adauga 2 pahare cu apa si se dau la cuptorul ...
Friptura de vita cu legume la cuptor si piure de cartofi
Friptura se pregateste astfel:Carnea se pune in apa cu condimente adica cu vegeta,pieper busuioc si se lasa pt 3 ore la frigider.Apoi se da la fiert cam o ora .Apoi se curata legumele se spala si se tau si jumate din ele se pune in vasul de hiena uns ...
Pulpe de pui impanate cu verdeturi
Se taie ceapa, usturoiul si patrunjelul marunt.Se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu putin ulei de masline.Se amesteca bine.Separat pulpele se spala se lasa la scurs se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si apoi se desprinde cu ...
Friptura de curcan cu vin la tava
Carnea se spala ,se lasa la scurs ,se condimenteaza cu sare si se lasa la rece circa 1 ora .Dupa aceea carnea se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu oregano .Se aseaza intr-o tava in care am pus putina apa ,vinul, foile de dafin, ...
Friptura de miel la cuptor
Luam o tava la care ne poate intra coasta intreagaAdaugam uleiul si carnea.Facem un bait din:-frunzele de rozmarin taiate fin- usturoiul taiat marunt-sare-piper-berea-foile de dafinRasturnam peste carne Bagam la frigider toata noaptea...tava fiind ...
Carne de vita in bait de vanat
Se fierbe vinul la foc iute si se adauga toate ingredientele,Se fierbe pana se ingroasa.Dupa ce s-a racit se toarna peste carne.Se lasa la macerat intre 12 si 24 ore.Carnea se stoarce de bait si se pune intr-o tava cu putin ulei si 200 gr de ...
Gratar de pui cu sos roquefort
Preparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate. Facem fiecare bucata de piept de pui cu sare si piper si apoio trecem prin amestecul facut . Ideal este sa le lasam asa la frigider pentru o ora.Dupa o ...
Carne portugheza
Cartofii se taie cubulete.Carnea se amesteca bine cu usturoiul pisat,piper,pasta,sare am pus f. putina (deoarece si pasta de ardei contine sare)dafin,se acopera cu vin si se lasa la frigider cel putin 1 ora.Timp suficient pt a pregati un desert!Dupa ...
Muschi in vin rosu la cuptor cu chipsuri si sos de lamaie
1)Pt.marinata:se face cateva crestaturi in carne,se condimenteaza cu sare,piper,usturoiul pisat,pasta de ardei,foi dafin,5 linguri ulei de masline.Se lasa cateva ore la rece,sau mai multe...2)Se scoate carnea,se adauga peste ceapa taiata gros,restul ...
Friptura de porc la cuptor
Carnea se spala,se sterge,se bate putin ,se aseaza in tava ,se toarna 200 ml apa calda, 100 ml vin alb,2-3 linguri ulei de masline,se sareaza,se condimenteaza dupa gust,se adauga usturoiul pisat,piperul boabe,foile de dafin, cuisoarele si se ...
Ficatei de pui cu piure
Ficăţeii se spală bine. Într-o tigaie de teflon se pune o lingură de unt. Se adaugă apoi ficăţeii şi piper după gust. Se lasă ficăţeii 2-3 minute pe fiecare parte pentru a se rumeni puţin. Se adaugă în tigaie o ceaşcă de apă şi o ...
Pulpa de miel la punga
Pulpa de miel se pune la macerat in 300 ml vin alb timp de 3-4 ore, intorcandu-se pe ambele parti. Se scoate pulpa din vin, se cresteaza putin pe ambele parti si se introduc bucatele de usturoi. Se presara cu condimentul Knorr, se introduce in punga ...
Friptura de porc
Asez carnea in tava, las sa se rumeneasca uniform, condimetez, adaug ceapa, usturoiul, morcovul taiat felii, o ceasca de apa si vinul. Las la cuptor pana scade sosul. Servim cu piure de cartofi si gogosar murat sau muraturi dupa placere. ...
Pulpe de pui pe pat de legume
Reteta e cat de poate de simpla, taiem legumele, punem uleiul in tava, si le asezam ca un pat. Adaugam sare , piper, si lingurita de sos de soia. Pulpele le frecam cu sare, piper si diverse condimente (cimbru, busuioc,…) infigem in ele cateva ...
Friptura din pulpe
Portionez pulpele, le condimentez.Incing uleiul in tigaie, rumenesc usor pulpele pe ambele parti. Uneori las pulpa intreaga (in functie de marimea acesteia). Adaug ceapa taiata pestisori, morcovul feliute, usturoiul pisat, vinul si o ceasca de apa. ...
1-1011-11