Antricot Vita Marinat
Marinata: sarea, piperul, usturoi jumatati, busuiocul tocat, coriandrul, nucsoara, telina julien, chilli praf, ceapa verde tocata, morcovul julien, patrunjelul tocat, coaja de portocala razalit si salvia se pune intr-o punga etans cu fermoar, ulei de ...
Cotlet de berbecut si Cous-Cous
Se aseaza cotletele pe gratar si se prajesc pe toate partile,se caleste cous-cousul in unt..se stinge cu vin..si se pune erdeii tocati cubulete,apa si sare..odihna Se prepare sosul dupa gust si se orneaza ..preparatul este foarte "finom"si merge cu ...
Cel Mai Gustos Peste Este PORCUL
Se caleste orezul in unt,se stinge cu vin si se adauga putina apa si sare...se da laoparte si se lasa la odihna ..se prajeste carnea in tigaie cu unt si ulei peperoncini...se decoreaza cu sosul si ardeiul ..merge cu un pahar de bere rece ..POFTA! ...
Ossobuco milanez
1.Feliile de carne se freaca bine cu sare,piper si chimen,se prajesc in ulei,dupa care se scot.2.Legumele se taie cubulete,se prajesc in untura ramasa de la carne.3.Se decojesc rosiile ,se trec prin sita si se adauga la legume impreuna cu rosiile din ...
Cotlete de porc cu mudei si mamaliguta
Cotlete se sareaza si se pipereaza, se pun in tava cu ulei, cu 2-3 linguri de apa. Se lasa la cuptor circa 1 ora , stropind mereu cu zeama din tava. Usturoiul se piseaza si se adauga peste el sucul de rosii.Cotletele se servesc cu mamaliga si mujdei ...
Friptura la tava cu garnitura asortata
Carnea se spala se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si se pune in tava la cuptor cu ulei si o ceasca de apa. Cand este aproape gata se adauga usturoiul pisat, sucul de rosii si vinul. Pentru a nu se arde se stropeste des cu sosul din tava. Pulpa ...
File de Porc cu Ananas
Se pregateste o marinata in care va sta carnea aproximativ o ora, se toaca ceapa, se piseaza usturoiul, se sareaza, pipereaza, se toarna cescuta de vin, se pune cam 1-2 linguri de ulei si putin cimbru, cand marinata este gata se introduce carnea si ...
ANTRICOT DE VITA LA GRATAR
Se ia un vas mai adanc,se pune berea,zeama de lamaie si piper dupa gust,se adauga antricoatele(trebuie sa fie bine acoperite cu berea).Se lasa la frigider pentru 2 ore.Intrucat se stie ca la noi carnea de vita este cam tare,aceasta marinata are ca ...
Piept de pui la gratar
Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct pe aragaz.Se spala pieptul de pui, se portioneaza, se bate, apoi se unge cu ulei de masline pe ambele parti. Inainte de a se pune pe gratar, se ...
Friptura din piept de curcan
Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat si uscat intr-un prosop si il prajim putin pe toate partile. Adaugam apa rece si usturoil si inchidem oala cu capacul.Fierbem cca 20 minute si apoi ...
Pulpe de pui picante
Se căleste ceapa, ulterior se adaugă 2 linguri de miere, 1 lingură de sos tomate, chili după gust. Se omogenizează bine.Copanele se lasă la fiert, apoi se aşează în tigaie, se amestecă şi se lasă la prăjit 5 minute. La final se aşează ...
MIEL LIBANEZ IN SOS PICANT
Carnea se rumeneste la foc mare pe ambele parti intr-un ceaun cu o lingura de ulei (depinde de cit de grasa este carnea).Dupa ce sa prajit o scoatem in alt vas si o lasam sa se odihneasca pina facem sosul.Rumenim putin in acela-si ceaun ceapa taiata ...
FRIPTURA DE MIEL sau IED
Carnea se curata f. bine, se portioneaza, se spala, se condimenteaza cu piper, condimente pentru oaie si se aseaza in tava de la aragaz cu putina apa rece, iar vinul dupa cca.45 min.Daca mielul a fost destul de mare nu se mai pune ulei deoarece isi ...
Miel la tava, reteta din 1931
Partea dinapoi a mielului,curatita si spalata se pune la tava cu sarea trebuincioasa cu putina apa,unt sau untura,se baga la cuptor pentru fript,avandu-se grija sa se intoarca mereu.Se incearca sa fie patruns de fript. ...
MUSCHI DE VITEL LA CUPTOR
Se spala muschiul de vitel,se zvanta, se cresteaza pe ambele parti si se aseaza in cratita unde am topit untul .Se lasa sa fiarba putin pe ambele parti.Se pun peste muschi ceapa taiata pestisori, ciupercile taiate felii si toate condimentele.Cand ...
Pui pe sticla
Puiul se spala, se unge cu ulei, sare si se pune pe o sticla de bere care se umple cu apa.Se da ca cuptor intr-o tava umpluta cu apa cam 2 ore, se verifica ca tava sa aiba mereu apa. ...
Piept de pui umplut cu prune, cascaval si sunca
Cartofii se calesc cu ceapa si usturoi pana se-nmoaie dar nu se faramiteaza, Pieputl de pui se tai la mijloc si se face ca un buzunar care se umple cu feliute de prune amestecate cu feliute de sunca si feliute de cascaval, se sareaza, pipereaza si se ...
friptura de pui la cuptor
Mod Preparare:Portioneaza puiul, spala bine bucatile de carne si zvanta-le cu un prosop de hartie. Intr-o tava de friptura toarna suficient ulei ca sa acopere fundul tavii. Asaza bucatile de pui cartofi apoi condimenteaza dupa gust cu sare si piper. ...
Porc cu castraveti
Se taie carnea felii cat mai subtiri si se amesteca cu vinul de orez si sarea. Se prajeste un minut in ulei incins, se adauga castravetele taiat felii, sare ,piper alb,si sos de soia.Se amesteca continuu aproximativ trei minute, se stropeste cu ulei ...
Snitel pui cubulete
Pieptul de pui se spala si se taie cubulete de marime medie - astfel taiat, puiul se va patrunde mai repede.Se prepara compozitia pentru pane: cele 2 oua se bat cu putina sare, piper, se adauga faina in ploaie si se amesteca pana cand compozitia ...
1-1011-2021-29