Pui fript
Puiul se taie portii, se spala bine si se pune la prajit intr-o cratita acoperita. Se lasa la prajit in ulei si in suc propriu timp de 30 minute, apoi adaugam apa si cimbrul. In acest timp intoarcem bucatile pe toate partile. Lasam la foc mediu inca ...
Frigarui
Pieptul de taie cuburi mari, iar aceeasi dimensiune se pastreaza pentru rosii si ardei. Ceapa o taiem in doua si separam foile. Incepem sa punem pe bat, ardei, ceapa, piept, rosie. Incercam sa lasam ceapa si ardeiul spre margini, iar rosia mai in ...
Pulpe de pui in marinata de lapte
Pulpele de pui se taie in doua, se scoate pielita, se pun intr-un vas, se adauga laptele, usturoiul pisat, foile de dafin, cimbrul sare si piper. Se acopera si se da la frigider pentru 24 de ore. Se scot si se prajesc in baie de ulei, pana se auresc. ...
GRATAR PUI
Pieptul se dezoseaza si se taie felii cat mai subtiri. Pulpele se taie in doua bucati, se scoate pielea si crestam cu cutitul macar in doua locuri. In acest fel pulpele se vor face in accelasi timp ca si pieptul, dar si timpul de preparare va fi mai ...
Friptura de iepure cu morcov
Carnea de iepure se dezoseaza, se condimenteaza si se pune la fiert in apa si ulei. Cand este aproape fiarta (timpul de fierbere depinde de varsta iepurelui) se adauga pasta de tomate, cateii de usturoi taiati in doua si morcovul feliat. Se lasa la ...
Ficatei rapizi
Ficateii se spala si se scurg bine. Uleiul se incinge si se adauga rapid ficateii. Se lasa 5 minute pe o parte apoi se intorc si se sareaza. Se mai lasa 5 minute la prajit.Se servesc calzi. ...
Costite de oaie fripte
Coastele de oaie se spala, se taie portii si se pun la fiert in oala sub presiune. Dupa primul clocot scoatem aburul, aruncam apa si clatim foarte bine carnea. Punem carnea, 1 kg de apa, sare si lasam sa fiarba 40 minute. Scoatem aburul si adaugam ...
Pulpa de miel la cuptor
Pe pulpa de miel spalata se cresteaza cu cutitul 2 santuri pe ambele parti. In santurile formate punem cateii de usturoi, rosiile taiate si condimentam. Pulpa o asezam in vasul yena si adaugam apa si vin. Acoperim vasul yena cu capacul si punem in ...
pulpe de pui la cuptor
Se parlesc pulpele. Se spala bine, se oparesc si apoi se pun la fiert in cuptor, cu ulei, apa, sare, piper, condimente, cimbru, usturoi pana se rumenesc. ...
Piept de curcan la cuptor
Se taie pieptul in doua bucati. Fiecare parte se cresteaza din 2 in 2 cm dar nu pina jos. In fiecare compartiment se pune cascaval si salam. Se condimenteaza si se pune pe o folie in care am pus putin unt. Se inchide bine folia si se da pieptul la ...
carnita de berbec la gratar
Se spala carnea, se sareaza, se condimenteaza si se lasa la marinat 1 ora.Intre timp, se incinge gratarul. Se frige carnea pe ambele parti si se serveste calda.POFTA MARE! ...
Carne la gratar
Se taie carnea bucati potrivite. Se marineaza circa 2 ore si se coace pe un gratar incins. ...
FRIPTURA DE PUI
Copanele se spala, se condimenteaza, se pun in tava. Peste ele se toarna ulei amestecat cu apa si se da la cuptor. ...
FRIPTURA DE VITA
Carnea se portioneaza, se condimenteaza, se aseaza in tava. Se toaca usturoiul si se pune peste carne. Se dizolva bulionul in apa si se toarna peste carne si se adauga si uleiul. Se da la cuptor. Cand este aproape gata se aduga patrujel proastat ...
PLATOU CALD MUNTENESC
Cascavalul se taie sub forma de triunghiuri, de grosime potrivita, se impesmeteaza ( respectand regula : faina, ou batut, pesmet ) de doua ori ( pt. a nu se sparge la prajit ) si se prajeste in ulei incins pe o parte si pe alta.Mititeii se frig pe ...
MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE
Muschiul de vitel se portioneaza ( cate doua transe la o portie ), si apoi se bardeaza ( se impatureste de jur -imprejur ) cu felii subtiri de bacon, fixidu-se cu grija cu niste scobitori ( care inainte de servirea preparatului se vor indeparta ...
Friptura de ceafa de porc la cuptor
Se cresteaza si condimenteaza ceafa de porc, cu piper si cimbru. Se unge cu putin ulei vasul si se aseaza ceafa de porc. Se aseaza in crestaturi masline si felii de ardei gras rosu. Se prepara sosul din ulei, paharul de vin rosu, secretul gustului si ...
Friptura de gasca exceptionala
Gasca se condimenteaza la interior cu sare si piper mai ales ,din belsug.Gortocala ,merele si ceapa se taie bucatia mari si se umple gasca cu ele.Apoi se inchide gasca cu o scobitoare sau in modul aratat de cami.eu am inchis si cu scobitoare.Din ...
curcan umplut cu portocale la cuptor
se face din sare piper usturoi si vin alb un sos si se unge curcanul inauntru si pe dinafara.Apoi se umple curcanu cu cele 3 kg de portocale,descojite si taiate in 4.timp de coacere 5,7 ore.....fiecare kg de curcan o ora la cuptor.La fiecare ora de ...
Friptura de miel la cuptor
Carnea de miel se cresteaza bine si eventual se imparte in bucati . Se aseaza in tava si se adauga uleiul, otetul si se presara sarea. Se da la cuptor circa 40 de minute. In tot acest timp , cam din 10 in 10 minute se scoate tava si se iriga carnea ...
1-1011-2021-29