Peste cu branza
Pestele poate fi pregatit intr-o mie de feluri, insa alaturi de branza sau cascaval acesta primeste o aroma si mai gustoasa. Daca nu ati incercat pana acum aceasta combinatie de peste si branza, va invitam sa o faceti chiar acum. Va propunem o reteta simpla, cu mult mai delicioasa decat retetele de peste regasite in meniurile de specialitate.
...
Peste pangasius la cuptor, cu legume si mamaliguta
Su pune in tava putin ulei, apoi se aseaza file-urile de peste, se pun deasupra legumele taiate, cateva frunze de dafin, se condimeanteaza si se toarna vinul. Se mai pune putina apa, si se baga in cuptorul incins. Se lasa pana este patruns pestele. ...
Chiftelute pufoase de peste
dai pestele,cartofii si usturoiul prin masina de tocat, apoi in aceasta compozitie adaugi ouale,verdeata tocata marunt,sarea,piperul si cimbrul si cana de apa minerala(aceasta le face pufoase).formezi chiftelutele cu mana uda si le prajesti in ulei ...
Ciorba cu perisoare de peste
Zarzavatul si legumele se curata,se spala si se dau pe razatoarea mare sau se taie cubulete si se calesc in ulei 2-3 minute. Se sting cu supa de peste sau de legume si se lasa sa fiarba la foc mic pana se pregatesc perisoarele. Fileurile de peste se ...
Curry de peste cu lapte de cocos, rosii cherry si cartofi
Intr-o cratita, pe foc potrivit, incalzeste laptele de cocos cu praful de curry si apa.Adauga cartofii si lasa-i sa fiarba 15 minute pana cand s-au inmuiat.Adauga rosiile si pestele si lasa-le sa mai fiarba 8-10 minute pana cand pestele s-a facut cat ...
Rulouri cu peste
Pentru sos Se amesteca intr-un castron coaja rasa si zeama de lamaie cu menta si iaurtul, apoi se acopera si se pune sosul la rece pana cand se serveste. Pentru rulouri Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. Fileul de peste se taie fasii (a cate 100 ...
Chiftelute din file de peste
Fileul de peste se toaca marunt, se adauga usturoiul tocat marunt si patrunjelul, ceapa verde tocata, painea inmuiata in apa si stoarsa bine, uleiul, zeama de lamaie, sarea si pipereul. Se framanta bine toate ingredientele, dupa care se fac bilute ...
Peste pane
Pestele se dezgheata si se pune pe un servetel de bucatarie pentru ca sa-i absoarba tot lichidul. Se taie in portiuni mai mici . Tigaia se incalzeste cu ulei si se adauga un catel de usturoi , se caleste apoi se inlatura. Aparte se bat cu ...
Dovlecei si ardei umpluti cu peste
Se spala si se curata de seminte ardeii si dovleceii. Pestele se da prin masina de tocat. Ceapa se toaca si se pune la calit in ulei,se adauga si orezul si dupa ce se caleste putin se adauga rosiile date pe razatoare. Se calesc pana absoarbe orezul ...
Rulouri de peste cu legume la cuptor
Spalam si curatam legumele, apoi le taiem astfel: ardeiul gras si morcovul in betisoare subtiri, ceapa pestisori, dovlecelul in felii subtiri pe lungime. Presaram feliile de dovlecel cu sare si le calim 1-2 minute,in putin ulei, apoi le scoatem ...
Salata calda cu peste si legume
Intr-o tigaie cu 2 linguri ulei se pun legumele,nedecongelate, si se lasa la calit 7-8 minute, acoperite cu un capac si amestecand din cand in cand. Se asezoneaza legumele cu sare si piper si se pun intr-un bol. Fileul de peste se taie in cuburi mici ...
File de peste cu legume in unt
Se pregatesc mai intai legumele. Se taie cubulete si se fierb 5-7 minute. Se scot cat inca sunt al-dente (nu fierte de tot) si se calesc intr-o tigaie in care am pus cateva cubulete de unt la incins. Se inabusa si se calesc in unt pana sunt gata ...
Pireu de legume cu peste
Se curata cartofii, se spala, apoi se tai cubulete. Telina se curata si se taie tot cubulete. Se curata broccoli, se taie. Se spala pestele, se usuca, se unge cu zeama de lamaie si se taie cubulete. In unt se prajesc legumele, se toarna peste 200 ml ...
supa pescareasca
Zarzavatul se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Cand a fiert se pune in blender, alaturi de rosiile decojite si se mixeaza pana devine crema.Se adauga supa si se pune din nou la fiert. Daca da in clocot, se adauga bucatile de ...
Chiftelute de peste
Fierbeti cartofii in coaja, curatati-i de coaja si pisati-i. Curatati fileul de peste de eventualele oscioare ramase de la transare. Prajiti-l in uleiul de masline cate 4-5 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, impreuna cu ceapa tocata marunt si ...
File de peste pane
Pestele file se taie in forma de bagheta si se da cu piper si sare. Se lasa sa stea timp de 15 minute.
Se incinge uleiul si se pune pestele la prajit dupa ce este dat inainte prin ou batut si amestecat cu putin pesmet.
Pofta buna! ...
File de peste in sos de ciuperci
Topiti intr-o tava untul si puneti in aceasta fileurile de peste. Puneti frunzele de rozmarin si coaja de lamaie si potriviti de sare si piper. Curatati ciupercile, spalati-le si taiati-le in feliute. Curatati, spalati si tocati marunt ceapa verde, ...
Peste cu conopida
Desfaceti conopida in buchetele, spalati-o si punetio la fiert in apa cu putina sare. Dupa 15 minute scoateti-o si lasati-o sa se scurga de apa. Pestele presarat cu sare si piper, dati-l prin faina, apoi prin ou batut si prajiti-l in ulei pana cand ...
Chiftele cu peste afumat
Fileurile de peste se fierb 10 minute in apa cu sare. Dupa ce s-au scurs bine de apa se maruntesc cu o furculita impreuna cu pestele afumat curatat de cap.Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana se inmoaie,apoi se adauga peste peste(scursa ...