SiteDeBucate » drojdie proaspata

Retete cu drojdie proaspata

 Cornuri pentru micul dejun Cornuri pentru micul dejun
Se pune apa ,uleiul, sarea ,zaharul , faina si drojdia sfaramata bine( ingredientele se pun in aceasta ordine) si se framanta bine formand o coca ce se lasa la dospit cca. 1 ora ( coca trebuie sa-si dubleze volumul) Se imparte coca in 10 - 12 parti. ...
 Cornuri cu dulceata Cornuri cu dulceata
Desfa drojdia in 150 ml apa calda si o lingura de zahar si las-o pana cand incepe sa dospeasca(face bule de aer).Intre timp,prepara un sirop din 3 linguri de zahar si 100 ml apa. Pune faina intr-un vas,adauga sarea si,in mijloc,drojdia ...
 Paine Pascala Paine Pascala
    Aluatul l-am facut cu masina de facut paine de aceasta data dar se poate face foarte bine si prin framantat  manual, ascultand o priceasna bisericeasca si asteptand sa primim inca o data lumina , semn ca o sa avem puterea sa o ...
 Paine impletita elvetiana Paine impletita elvetiana
In cuva masinii de paine punem ingredientele astfel: faina, drojdia dizolvata in laptele caldut, oul batut, untul topit( sa fie lichid), sare si zahar. Se selecteaza programul de framantare si dospire. Cand e gata se pune pe masa pudrata cu faina, se ...
 Cozonac elvetian Cozonac elvetian
Se pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina RAMA topita ( sa fie lichida), esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si portocala. Se selecteaza programul de ...
 Cozonac moldovenesc Cozonac moldovenesc
Faina si ouale se pun cu cel putin 6 ore inainte in camera de lucru, iar faina se cerne in prealabil. Umplutura: Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul si cacao, esenta si scortsoara apoi se opareste cu lapte. Se pune lapte pana se obtine ...
 Hot cross buns Hot cross buns
Intr-un vas, se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu 1 lingurita zahar.Se lasa sa stea 10 minute. Intr-un alt vas, se amesteca faina cu restul de zahar, plicul Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, scortisoara macinata, mixul de condimente, ...
 Pasca cu branza Pasca cu branza
Mai intai am pregatit maiaua.O lingura de faina am inmuiat-o cu putin lapte fierbinte.Dupa ce s-a racit am amestecat cu drojdia inmuiata cu putin lapte rece si o lingurita de zahar. L-am lasat la crescut in jur de 15 minute,intr-un loc ...
 Cozonac cu nuca si cacao Cozonac cu nuca si cacao
Pentru o reusita a cozonacului este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua zi. Se cerne faina de doua ori, se incalzeste laptele putin si se amesteca cu zaharul si vanilia. Se face ...
 Paine impletita dublu Paine impletita dublu
Se ameteca bine apa calduta u sarea si zaharul brun apoi se pune drojdia si se amteca bine dupa care eu le pun la masina de paine (pe programul de framantat+dospit  ) se pune faina uleuiul si untu topit si laptele praf Dupa ce a dospit bine se ...
 Mini ciabatta Mini ciabatta
Reteata am facut-o ca aici , numai ca de data asta am pus coca in forme de briose. Au iesit crocante la suprafata si pufoase in interior. O bunatate.   Reeditare: Am adaugat cateva poze cu maiaua la inceput, maiaua dupa 14 ore, coca la inceput, ...
 Ciabatta cu masline Ciabatta cu masline
 Am pregatit aluatul cu masina de facut paine si am taiat maslinele bucatele mici, daca gasiti luati masline in ulei sunt mult mai aromate decat cele in apa.   Am adaugat maslinele la aluat si am lasat sa dospeasca programul complet la ...
 Rulada cu dovleac Rulada cu dovleac
 Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune mai intai, ouale, zaharul, untul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o lamaie, apoi vom adauga faina, peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in ...
 Painici cu masline Painici cu masline
Se face o maia din drojdie si 2-3 linguri cu apa calda.Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc,unde se pune maiaua.Se amesteca cu un pic de faina maiaua si se lasa  5 minute la dospit.Dupa ce s-a dospit se pune sarea,uleiul de ...
 Pasca traditionala Pasca traditionala
Prepararea aluatului: Mai intai se face maiaua. Drojdia se pune cu putin lapte caldut si cu putin zahar. Restul de lapte se adauga cu apa minerala si se lasa la fiert. Cat laptele este fierbinte se pune peste 200 g din faina, asta pt a opari faina un ...
 Gogosi cu iaurt Gogosi cu iaurt
Galbenusurile frecate cu  zaharul,iaurtul,sarea, zaharul vanilat si untul topit se amesteca apoi cu drojdia dizolvata in laptele caldut care vor forma o maia ce se adauga cate putin in faina framantand cu mana. Aluatul se ...
 Painici aromate Painici aromate
Se dizolva drojdia in 150 ml apa calduta, impreuna cu 1 lingurita zahar, lasand-o 10-12 minute, pana cand a facut spuma. Se amesteca faina cu sarea si plantele aromatice.Se adauga drojdia si restul de apa calduta si se framanta bine.Se rastoarna ...
 Fiammingo con noci Fiammingo con noci
Se pun ingredientele in masina de paine,faina,apa calduta dizolvata cu drojdia,sucul de portocale ,untul(margarina RAMA),vaniliile,coaja de portocale ,sarea ,zaharul ,nuca prajita si macinata si se lasa la framantatsi dopit (1 ora si jumatate)se ...
 Paine graham Paine graham
Se pune apa claduta si se dizolva drojdia ,apoi o amestec cu zaharul si sarea Se pun toate in masina de paine si se lasa la framantat si dospit Dupa ce a dospit se scoate se da forma dorita si se pune intr-o tava Se lasa sa mai cresca 15-20 minute Se ...
  PaŠtits chinois in tava rotunda
     Preparare: intr-un bol mare pregatim aluatul amestecand faina cu o maia facuta din 50 ml de lapte, o lingurita de zahar si drojdia. Dupa ce am lasat 15 minute framantam aluatul amestecand compozitia cu zaharul, ouale intregi, ...
1-1011-11
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu drojdie proaspata - Pagina 4
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z