SiteDeBucate » drojdie proaspata

Retete cu drojdie proaspata

 Cozonacei cu nuca Cozonacei cu nuca
Drojdia se dizolva in putina apa calda impreuna cu zaharul si se lasa sa creasca. Intre timp se amesteca faina cu untura si sarea. Se adauga drojdia crescuta si se framanta. Se adauga smantana sau iaurtul treptat(pentru a vedea cat necesita aluatul- ...
 Cranch ciocolata Cranch ciocolata
AluatulIntr-un bol se amesteca faina cu drojdia si zaharul citeva minute.Se amesteca separat laptele cu untul si se adauga la faina impreuna cu ouale si se framinta cel putin 7 minute.Se poate pregati aluatul cu mixerul si atunci dupa ce adaugam ...
 Gogosi umplute Gogosi umplute
Laptele caldut se mesteca cu drojdia, zaharul, praful de sare, uleiul si oul. Se adauga faina in ploaie si se framanta bine.Se lasa la crescut la loc caldut circa 1 ora.Se intinde o foaie de 0.5 cm grosime. Se taie cercuri cu ajutorul unui pahar, in ...
 Paine cu cartofi in stil unguresc Paine cu cartofi in stil unguresc
Intr-un bol mare se toarna 1/2 pahar de apa se adauga drojdia si 3 linguri de faina se amesteca putin si se lasa acoperit 30 de minute sa creasca-eu adaug si 2 linguri de zahar.Dupa 30 de minute se toarna 2pahare de apa sarea si boabele de kimel se ...
 Cozonac briosa Cozonac briosa
Se poate folosi la framantare si masina de paine.Pentru framantare manuala se procedeaza asa: in putin lapte caldut se dizolva drojdia si se pune putina faina, se lasa la crescut. Intr.un vas se bat ouale, se adauga faina si se incepe framantarea ...
 Gogosi Donuts Gogosi Donuts
Drojdia se dizolva in apa calduta.Intr-un castron se amesteca laptele, uleiul, ouale, zaharul si scortisoara.Se adauga peste compozitia obtinuta drojdia si faina, se framanta bine si se lasa la crescut.Cu sucitorul se intinde foaia de 1 cm grosime.Cu ...
 Savarina de la ea de acasa Savarina de la ea de acasa
1. Intr-un lighenus se pune faina si drojdia care se dizolva in putina apa calduta(eu am pus 2-3 linguri de apa).2. Adaugati oualele si amestecati bine sa devina un aluat omogen.3. Untul se adauga lamele subtiri: normal se lasa in aluat fara a se ...
 Branzoici Branzoici
In 250 ml lapte caldut dizolvam drojdia, 2 linguri zahar,sarea,zaharul vanilat .In faina se face o gaura in care turnam amestecul de mai sus si il amestecam cu un pic de faina si il lasam la dospit la loc caldut 1/2 ora.Dupa ce a dospit adaugam cele ...
 COZONAC CU MAC SI GHIMBIR. COZONAC CU MAC SI GHIMBIR.
In 250 ml lapte caldut dizolvam drojdia, 2 linguri zahar, sarea, zaharul vanilat.In faina se face o gaura in care turnam amestecul de mai sus si il amestecam cu un pic de faina si lasam la dospit la loc caldut 1/2 ora.Dupa ce a dospit adaugam cele 8 ...
 Cozonaci macedonieni Cozonaci macedonieni
Plamadeste 600 g lapte cu o mana de zahar si drojdie. Dupa ce dospeste, pune faina intr-un lighean si incorporeaza restul de lapte cald. Amesteca cu mirodeniile si dupa ce framanti amesteca cu plamadeala. Freaca galbenusurile cu putina sare sa-si ...
 Pogaci cu jumari Pogaci cu jumari
Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu.Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita sare, 4 galbenusuri 160 gr jumari macinate, 200 gr untura, si 400 ml smantana . Cei 30 gr drojdie ii dizolvam in 50 ml apa calduta si adaugam la ...
 Focaccia cu rosmarin Focaccia cu rosmarin
intr-un bol amestecam faina cu sarea,separat amestecam zaharul,drojdia si putina din apa masurata;adaugam restul de apa ,uleiul si amestecam totul cu faina ;Compozitia este destul de lichida,o distribuim in 2 tavi rotunde ,o intindem uniform cu ...
 Pizza Pizza
Se face o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar, 3-4 linguri faina si putina apa calda si se lasa sa creasca. Separat se amesteca faina ramasa cu iaurtul, sare dupa gust si uleiul. Se pune peste acestea si maiaua crescuta si se framanta bine. S-ar ...
 Pizza in 8 minute Pizza in 8 minute
Amestecam faina cu drojdia si zaharul, facem o gropita in centrul fainii unde adaugam apa calduta amestecata cu uleiul. Dupa ce aluatul prinde putina consistenta adaugam si sarea. Sarea nu trebuie sa intre niciodata, la nici un aluat, in contact cu ...
 Pizza regala cu ou Pizza regala cu ou
Preparare : cuptorul trebuie sa fie bine incins eu il pun pe maxim mereu la pizza sa se faca repede si la foc mare. Se coace pe cea mai de jos treapta de preferinta in tava speciala de pizza , eu am luat o tava perforata si sunt foarte multumita de ...
 Pizza casei Pizza casei
- drojdia se pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii)- cand a dospit se incorporeaza in faina si se adauga laptele, apoi uleiul- se framanta bine si se lasa la dospit 30 min.- cu mainile "unse" cu ulei, se aseaza in tava tapetata ...
 Focaccia cu rosii Focaccia cu rosii
Formam o gramajoara din faina amestecata cu sarea,in mijloc turnam amestecul de apa calduta ,ulei de masline,zaharul si drojdia (amestecate bine in prealabil);Framantati bine pana cand compozitia devine moale si elastica ,nu are aspectul compozitiei ...
 Pizza rulata Pizza rulata
Se pune apa calduta (37-40 °C) intr-un castron unde dizolvam drojdia, zaharul si sarea. Se adauga 1,5 cani de faina, se framanta, iar restul de faina se pune putin cate putin pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se pune undeva sus (pe dulapul ...
 Strudel cu dovleac Strudel cu dovleac
Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune mai intai, ouale, zaharul, untul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o lamaie, apoi vom adauga faina, peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care ...
 Spirale insiropate Spirale insiropate
Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza.Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri.Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste.Tot acest ...
1-1011-11
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu drojdie proaspata - Pagina 10
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z