SiteDeBucate » drojdie proaspata

Retete cu drojdie proaspata

 Langos Langos
Se framanta un aluat din toate ingredientele dupa care se pune intr-o punga mare unsa cu ulei si se dospeste la frigider(veti vedea cum dupa ~1/2h isi dubleaza volumul). Din acest aluat luati cu mana cate o bucata din care faceti pe o planseta unsa ...
 coronita umpluta cu branza coronita umpluta cu branza
Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita de zahar,un pic de lapte cald si faina, am facut maiaua am lasat-o la crescut la loc caldut.Am pus laptele la incalzit cu zaharul pana s-a topit am dat ...
 Painici aducatoare de noroc. Painici aducatoare de noroc.
In primul rand trebuie sa-i multumesc pentru reteta lui Pocahontas.Se pune faina intru-n castron si se face o gaura la mijloc.Drojdia,laptele caldut si zaharul se pun in mijloc si se amesteca putin.Se lasa apoi la dospit.Cand drojdia s-a dospit se ...
 ALUAT PTR PIZZA ALUAT PTR PIZZA
Intr-un bol se pune drojdia faramitata si zaharul si se adauga 1/2 pahar de apa si lasa sa creasca 10 minute.In alt bol se cerne faina se adauga sarea si se amesteca putin ca sarea sanu vina in contact direct cu drojdia din maia.Se adauga maiaua si ...
 COZONAC USOR DE FACUT COZONAC USOR DE FACUT
Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele cald cu crema obtinuta. Se pune restul ingredientelor. Se framanta bine si se lasa la dospit.Obs.:Drojdia se freaca de la inceput cu putin zahar, ...
 Chifle de secara Chifle de secara
Se pune apa calduta, drojdia si zaharul si se amesteca bine pana se dizolva tot. Se mai lasa un pic. Apoi se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta pana nu se mai lipeste de maini (nu e necesar f mult sa framantam). Se lasa la dospit 30 de ...
 Covrigi evreiesti Covrigi evreiesti
Fierbeti laptele, luati vasul de pe foc, adaugati uleiul si zaharul pudra. Amestecati pana nu se mai ridica uleiul. Lasati sa se racoreasca pana devine cald. Adaugati drojdia si lasati 10 minute sa creasca.Se adauga albusul batut cu sarea, apoi ...
 Cozonac Cozonac
Se cerne faina intr-un vas mare si se adauga praful de sare amestecand. Separat laptele se fierbe cu putina sare, iar dupa ce este dat la o parte de pe foc se adauga zaharul amestecand pana ce se dizolva in lapte. Ouale se separa albus de galbenus; ...
 Painici cu masline. Painici cu masline.
Se face o maia din drojdie si 2-3 linguri cu apa calda.Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc,unde se pune maiaua.Se amesteca cu un pic de faina maiaua si se lasa 5 minute la dospit.Dupa ce s-a dospit se pune sarea,uleiul de ...
 Shaorma Shaorma
Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Dupa ce l-ati framantat NU il lasati sa creasca il portionati si il intindeti cat mai subtire si le coaceti imediat - mie din aceasta cantitate mi-au iesit 12 lipii.Pieptul facut la gratar se taie ...
 Bors de sfecla rosie preparat la rece Bors de sfecla rosie preparat la rece
Sfecla se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se taie in patru, drojdia de bere se faramiteaza intre degete, mararul si patrunjelul se toaca marunt . Intr-un borcan de sticla ( 3 l ) se pun ingredientele enumerate mai sus, adaugand ...
 COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC COZONAC CU CREMA DE CACAO, NUCI, STAFIDE SI MAC
1.Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut.2.Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate ...
 Cozonac cu nuca si rahat Cozonac cu nuca si rahat
Se topeste margarina si se pune la racit si impreuna cu uleiul se vor pune la sfarsitul framantatului.Zaharul cu laptele se pun pe foc mestecand pana se topeste zaharul si se adauga si zaharul vanilat. Intr-un vas mare se pune faina, un praf se sare, ...
 Kughelof Kughelof
In oala de la mixer punem ouale zaharul drojdia, si faina si amestecam bine cu mixerul ,adaugam untul moale,apa de trandafiri-o lingurita,stafidele si romul in care au fostsi amestecam bine pina capatam un aluat moale de tot si fara gogoloase.Il ...
 Mucenici(sfintisori) Mucenici(sfintisori)
Peste faina cernuta adaugam drojdia pe care am dizolvat-o cu doua linguri de zahar,apoi punem ouale amestecate cu zaharul , sarea ,razatura de lamaie si esenta de vanilie.Incepem sa framantam adaugand laptele cald incetul cu incetul pana ce obtinem ...
 COZONAC PUFOS COZONAC PUFOS
De cu seara, cernem faina ...ideal de vreo trei ori pentru ca devine mai pufoasa. Intr un vas incalzim laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Lasam la racit. Intre timp, aprindem cuptorul ....in bucatarie trebuie sa fie cald. Pregatim ...
 Brinzoaice Brinzoaice
Aluatul eu il fac la mixer-dar pregatesc intii o maia din drojdie cu 1 lingura de zahar si 1/2 pahar de faina.Las putin pina ce creste putin dupa care adaug toate ingridentele in oala mixerului si las sa lucreze 15 minute pina ce aluatul iese lucios ...
 Cornulete cu nuca Cornulete cu nuca
Se pune drojdia la dospit cu putin zahar, apa calduta si faina. Se pun intr-un castorn restul de ingrendiente si se adauga drojdia crescuta framantandu-se un aluat. Se lasa la dospit acoperit cu un prosop timp de 40 de minute.Intre timp incalzim ...
 Petits chinois Petits chinois
Pentru ca nu am gasit nici o reteta care sa imi convina, adica sa imi iasa asa buna cum mancasem eu,prima data cand am ajuns in Franta, am adaptat o reteta si acum sunt pregatita sa v-o impartasesc.Preparare: intr-un bol mare pregatim aluatul ...
 Cozonac cu ciocolata si nuca. Cozonac cu ciocolata si nuca.
Drojdia cu zaharul si 1/4 de apa calduta se amesteca si se lasa sa creasca 10 minute.Intr-un bol se pune 900 gr de faina se adauga ouale batute si drojdia si se framinta aluatul se adauga apa si uleiul treptat si coaja de lamaie.Se framinta aluatul ...
1-1011-11
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu drojdie proaspata - Pagina 9
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z