Placinta cu carne de porc
Exista tot felul de placinte ; cu branza, cu spanac, cu ciuperci si da chiar si cu carne. Iubitorii de carne de orice fel se vor bucura daca citesc si incearca aceasta reteta, pentru ca placinta cu carne este foarte satioasa si gustoasa. ...
Pachetele cu legume
Cine spune ca daca e post trebuie sa mancam doar cartofi prajiti si plicticosii covrigi? De ce sa nu incerci si preparate noi si chiar sa profiti de perioada postului pentru a te bucura de ingrediente pe are pana acum nu le-ai folosit ...
Pizza arlechin cu blat pufos
De cele mai multe ori, in cazul pizzei, blatul face diferenta! Unii preferam blatul subtire si crocant, altii un blat pufos si bine crescut. ...
Pizza Hawaii
Datorita ingredientelor sale, pizza Hawaii este considerata o pizza exotica insa este la mare cautare in pizzeriile din lume, in special de iubitorii combinatiei dulce-sarat. ...
pizza de casa
Aluatul se framanta cu apa calduta si se lasa mai moale decat pentru paine. Uleiul se adauga la sfarsit, se framanta pana se incorporeaza tot. ...
Crofne banatene
-Drojdia zaharul si cateva linguri de lapte se pun intr-un bol si se lasa cam 10 min -Intr-un castron se pune faina, sarea, galbenusurile, zaharul vaniliat, coaja de lamaie/portocala, laptele si maiaua si se framanta pana aluatul este neted -se ...
Bascute dulci
Din ingredientele pentru aluat se face un aluat care se lasa la dospit apoi se portioneaza si de formeaza bilute care se pun in tava tapetata cu hartie si se la sa din nou la crescut. Intre timp se amesteca branza cu oua, zahar, coaja de lamaie, ...
Chifle
-punem intr-un bol drojdia, zaharul si 150 gr laptele caldutz si lasam 10 min -dupa 10 min punem intr-un castron faina, sarea, mierea, compozitzia cu drojdie, untul, laptele ramas -si framantam pana la omogenizare -acoperim cu folie si lasam 30-40 ...
Treccia ripiena sarata
Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta. Varsam drojdia peste faina, adaugam untul la temperatura camerei, restul de zaharul, sarea si restul de apa. Dupa 5 minute de framantat punem aluatul intr-un bol acoperit si il ...
Cosite cu rahat, nuci si stafide
Daca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lgta zahar+1 lgta faina peste care torn laptele caldut si las 15 minute). Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina, am lasat 15 minute si am adaugat restul ingredientelor cu ...
PITE CU BRANZA SI STAFIDE
1.2,25dl. lapte se pune la fiert;praful de budinca se amesteca cu 3 linguri lapte si se incorporeaza in laptele fierbinte.Se fierbe budinca, se ia de pe foc , se acopera cu folie si se lasa sa se raceasca. 2.50g.unt se topeste ;restul de lapte se ...
Paine cu masline
Se face la Masina de Paine, Programul 1 - paine de baza, de 1 kg, crusta inchisa. ...
Paine alba italiana
Am folosit Programul 1 - Paine de baza de 1 Kg - Coaja inchisa. Cand mai avea 15 minute de copt, am uns-o cu galbenus. ...
Cornulete bicolore
Amestecam faina + drojdia si lasam 15 minute. (cu drojdie proaspata facem o maia: laptele caldut + zaharul+ drojdia si lasam la dospit ) ...
Cozonac
Faina se cerne de 2 ori. ...
Saviecuta cu mac (Baigli) sau cozonacei ca-n Banat
Pentru uns foile: 2 galbenusuri Prima data se face maiaua: punem drojdia intr-un bol, presaram zahar deasupra si amestecam bine. Adaugam laptele si presaram putina faina peste intreaga compozitie. In 5-10 minute, daca drojdia e proaspata, trebuie sa ...
Paine dupa reteta "Slabesti mancand"
Pentru modul de preparare, cel mai simplu este sa vizionati filmuletul de pe youtube de aici. Am procedat exact la fel si mi-a iesit o super paine ! ...
Cornetti
-Am topit drojdia in putin lapte caldut,apoi am adaugat faina,zaharul,untul cubulete si ouale.-Am amestecat bine si am adaugat si restul de lapte treptat in aluat.Am framantat bine aluatul.-Am lasat la crescut pana s-a facut mare-mare:)-Dupa ce a ...
Panini
-Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat care se lasa la crescut pana se dubleaza volumul.-Aluatul il impartim in 6 sau 8 bucati.Eu am impartit in 8 parti.-Fiecare bucatica se framanta putin , apoi se formeaza o bila care se asaza in tava ...
1-1011-11