SiteDeBucate » Conserve si Muraturi

Retete Conserve si Muraturi cu otet

 Zacusca cu peste proaspat Zacusca cu peste proaspat
Zacusca cu peste este o adevarata delicatesa, care merita incercata macar o data. Cu siguranta va fi cel mai apreciat aperitiv pe parcursul iernii. ...
 Muraturi asortate Muraturi asortate
Cine nu iubeste muraturile? Muraturile fac deliciul iernilor si sunt o alternativa mai mult decat sanatoasa a legumelor proaspete. Muraturile asortate sunt pe placul fiecarui gurmand, intrucat au de toate! ...
 Conopida si gogonele in otet Conopida si gogonele in otet
Una dintre cele mai populare muraturi in zona Ardealului, conopida si gogonelele in otet de asorteaza cu orice tip de mancare, fiind o garnitura ideala pentru pripturile de iarna. ...
 Muratura iute Muratura iute
Aceasta muratura iute este cunoscuta tot in zona Ardealului, fiind imprumutata din specificul culinar unguresc. Muratura iute este foarte simplu de preparat, are putine ingrediente insa rezultatul final este unul cu totul si cu totul deosebit. ...
 Salata de legume pentru iarna Salata de legume pentru iarna
Salata de legume poate fi folosita atat ca atare, ca si garnitura pentru fripturi dar si tocata, ca si baza pentru tocanite sau mancaruri. Cu siguranta ii veti gasi multe intrebuintari o data ce il vei avea pe rafturile din camara. ...
 Ciuperci la borcan Ciuperci la borcan
Ciupercile la borcan sunt ideale pe timp de iarna, fiind bune atat pentru tocanitele de ciuperci, cat si pentru salate de legume, aperitive de siuperci cu maioneza sau chiar consumate ca atare, la fel ca si muraturile. ...
 Sfecla in otet Sfecla in otet
Pe timp de iarna este indicat sa consumam cat mai multe alimente ce contin vitamina C, fiind aliata sistemului nostru imunitar, care ne ferste astfel de gripe si raceli. Sfecla rosie este un aliment foarte bigat in vitamina C, iar prin conservarea in oett isi mentine aceste proprietati. ...
 Ciuperci murate cu gogosari Ciuperci murate cu gogosari
De ce am mura doar castraveti, conopida, gognele si gogosari? De ce sa nu incercam combinatii noi, care cu siguranta vor face supriza meselor de sarbatori, unde muraturile sunt la loc de cinste. O astfel de reteta inedita este cea de ciuperci murate cu gogosari. ...
 Muraturi asortate Muraturi asortate
Diversele retete de muraturi se axeaza fie pe legumele murate individual, fie pe diverse combinatii, insa muraturile care reprezinta cu adevarat imaginea toamnei ca fiind cel mai bogat anotmi, cunt su siguranta muraturile asortate. Viu colorate si delicioasa, muraturile asortate sunt garnitura perfecta pe timp de iarna, si mai mult decat atat, sunt foarte sanatoase. ...
 Muraturi: ardei iuti pentru iarna Muraturi: ardei iuti pentru iarna
Ardeii iuti nu pot sa lipseasca de langa o ciorba alba niciodata si cu atat mai mult in timpul iernii, cand ciorbele fierbinti si asortate cu ardei iuti cresc temepratura corpului si protejeaza impotriva racelilor. Pentru a te asigura ca ai tot timpul in casa ardei iuti, nu ezita sa folosesti reteta noastra pentru a-i conserva. ...
 Rosii marinate Rosii marinate
Rosiile marinate sunt perfecte pentru iarna, cand pot fie folosite fie la gatit, fie la salate. Din reteta pe care ti-o prezentam, iti vor iesi 2 borcane de 2 litri, suficiente pentru a gati de cateva ori iarna ce va urma. ...
Gogosari pentru iarna
Se spala, se taie gogosarii in 4. Se lasa putin la scurs si se pun intr-un vas mare si se stropesc cu mierea, otetul, sarea, conservantul si se lasa 8-12 ore amestecandu-se din cand in cand. ...
SALATA DE TOAMNA
Se spala f f bine toate zarzavaturile. Gogosarii se taie feliute.Morcovii si telina se dau pe razatoarea mare,hreanul pe razatoarea mica. ...
 Gogosari umpluti cu conopida Gogosari umpluti cu conopida
Se pun la fiert 2 l de otet cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1 lingura boabe piper negru. Gogosarii curatati se trec prin lichidul fierbinte la fel si conopida. Cand s-au mai racit putin se pune ...
 Ardei bulgaresc la borcan Ardei bulgaresc la borcan
Este bine sa cumparati ardei verde si rosu, sa arate bine borcanele :) Se spala ardeiul. Se prepara saramura amestecand toate ingredientele intr-o oala mare si se pune la foc. Cand clocoteste se stinge si se opareste ardeiul 1-2 minute. Se pune pe ...
 Gogosari in sos Gogosari in sos
Gogosarii se spala, se taie pe jumatate si se scot cotoarele, apoi se taie in fasii de grosimea unui deget. Se prepara sosul amestecand ingredientele de mai sus si se fierbe 20 de minute, amestecand din cand in cand. Va recomand o oala mai ...
 Castraveti in otet Castraveti in otet
Castravetii se spala, ceapa se curata si se taie feliute mai groase, usturoiul se curata, hreanul se curata si se taie betisoare de marimea unui deget. Se aseaza intr-un borcan cateva flori de marar uscat, apoi castravetii si intercalam printre ei ...
 Gogosari in otet Gogosari in otet
Se fierbe mai inati saramura se se face in cantitate dubla pentru 10 kg de gogosari. Intre timp se curata gogosarii si se taie pe jumatate, se scot cotoarele si se spala bine. Se lasa la scurs. Daca sunt prea mari se pot taia in patru. Telina si ...
 Gogonele asortate Gogonele asortate
Se spala gogonelele, conopida se desface in buchetele si se spala, morcovii si telina se curata si se taie rondele, iar varza se spala si se taie felii mai groase. De asemenea frunzele de telina se spala si hreanul se curata si se taie bucati de ...
 Castraveti in otet bulgaresti Castraveti in otet bulgaresti
Se spala castravetii si se aseaza in borcane( sunt necesare 5 boracne de 800 de grame). Pentr un borcan de 800 g. se folosesc:  10-15 boabe d e piper,cateva rondele de morcov,cateva bucati de ceapa,1 floare de marar,1 foaie de dafin mica( dupa ...
1-1011-11
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Conserve si Muraturi cu otet
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z