SiteDeBucate » Conserve si Muraturi

Retete Conserve si Muraturi cu mere

 Zacusca cu mere si morcovi Zacusca cu mere si morcovi
Din cantitatile folosite pentru acesta zacusca (adica 6 bucati din fiecare ingredient) vei obtine aproximativ 10 borcane de 400 de ml. ...
 Gogosari umpluti cu varza rosie, morcovi si telina Gogosari umpluti cu varza rosie, morcovi si telina
Se scot cotoarele de la gogosari cu atentie, se curata bine in interior de seminte si nervuri si se spala, apoi se pun cu gura in jos sa se scurga. Se curata morcovul, telina si varza, apoi se baga la robot, varza se taie fideluta, iar morcovul si ...
 Gogosari umpluti cu struguri Gogosari umpluti cu struguri
Se scot cotoarele de la gogosari, se spala bine si se curata de seminte si nervuri. Se lasa apoi la scurs. Strugurii se spala. Se umplu gogosarii cu boabele de struguri, apoi se pune cate un capacel din rondele de mar. Se aseaza gogosarii intr-un ...
 Gogonele in saramura Gogonele in saramura
Se spala bine gogonele si se aseaza in borcan. Printre gogonele se pune telina, frunze de telina, morcov taiat rondele, cate un mar intreg in fiecare borca,  felii de gutuie si hrean. Din apa, boabe de piper, boabe de mustar, sare si foi de ...
 Muraturi asortate Muraturi asortate
Conopida se desparte buchetele, varza se taie felii mai groase se spala bine totul si se incepe punerea lor in butoi sau vasul in care dorim sa-l pastram pentru la iarna . Pe fundul vasului asezam mararul,cimbrul 3-4 crengute si peste asezam varza ...
 Otet aromat Otet aromat
Spalam bine verdeata,  stergem cu un prosop de bucatarie si le adaugam in sticla cu otet. Insurubam, amestecam prin scuturare de cateva ori si lasam la macerat, in camara, pentru cel putin o luna. Dupa macerare, otetul va avea o aroma minunata. ...
 Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet
Spalam ardeii, le taiem coditele si-i indesam cu grija sa nu-i rupem, in borcanele dinainte spalate. In fiecare borcan, adaugam cate 1 lingurita, rasa, de sare, apoi umplem borcanele cu otetul de mere cu miere. Punem capacele, infiletam, scuturam ...
 Dulceata de mere cu pepene galben Dulceata de mere cu pepene galben
 Pui fructele taiate cubulete impreuna cu zaharul intr-o cratita emailata de 6-7 I. O dai la cuptor si lasi fructele sa fiarba pana se leaga. Nu-ti face griji, caci nu se va prinde deloc de cratita. Daca procedezi astfel, dulceata se va fierbe ...
 Dulceata de banane si mere Dulceata de banane si mere
Merele si bananele se curata si se taie in bucatele. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul, romul. Se lasa 30 minute, ca fructele sa isi lasa sucul lor. Se pune apoi la foc domol, se adauga apa si vanilia, se lasa sa fiarba pana ce se leaga ...
 Gem de mere cu scortisoara Gem de mere cu scortisoara
Merele se curata, se scoate casuta cu samburi si se taie cubulete. Se pun intr-un vas, se adauga zaharul si se lasa 30 minute pana isi lasa zeama. Se pun apoi la foc domol, se adauga zaharul vanilat si scortisoara. Se amesteca din cand in cand, iar ...
 Salata de gogonele coapte Salata de gogonele coapte
Am copt gogonelele in cuptorul aragazului la grill . Dupa ce s-au copt,le-am tinut acoperite cu un prosop,iar cand s-au mai racit le-am curatat de pielite si le-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.Dupa ce s-au scurs suficient le-am tocat la ...
 Hrean in otet pe gustul tau Hrean in otet pe gustul tau
Hreanul se curata, se spala, se zvanta si se da pe razatoarea mica sau se toaca la blender. Personal imi place ca hreanul sa fie dat prin razatoarea mica.Hreanul ras se amesteca cu sosul preparat din otet de mere, miere de albine si sare dupa gust, ...
 Gem dulce-acrisor din mere de vara Gem dulce-acrisor din mere de vara
Merele se spala , se curata de coaja , li se inlatura cotorul apoi se taie in cubulete mici . Lamaia se curata de coaja si se taie fasii subtiri . Se pune la fiert siropul din 250 ml apa si 1,2 kg zahar . Acesta este gata cand se tine de lingura . Se ...
 Otet aromat Otet aromat
Spalam bine verdeata, stergem cu un prosop de bucatarie si le adaugam in sticla cu otet. Insurubam, amestecam prin scuturare de cateva ori si lasam la macerat, in camara, pentru cel putin o luna.Dupa macerare, otetul va avea o aroma minunata. ...
 Corobete(mere uscate) Corobete(mere uscate)
Se usucă merele cu carne mai tare, accrişoare, cu pulpa albă.Merele trebuie curăţate cât mai subţire. Se scoate căsuţa cu sâmburi. Se taie inele subţiri, egale ca grosime. Se usuca separat merele de soiuri diferite.Le punem imediat , pe ...
 Salata de varza rosie Salata de varza rosie
Taiati varza fin , fin,cat de subtire puteti.Eu o amestec (frec) cu sare si zahar dupa gust. Nu cantaresc,dar pun putin mai mult, pentru ca varza mai trage din ele.Dupa o ora, pun otet, boabe de piper,mustar(cand nu am hrean),foi de dafin,cuisoare ...
 Bureti de fag Bureti de fag
Se spala ciupercile foarte bine, in mai multe ape fiindca ca au nisip mult, nu se curata decat baza tulpinilor. Dupa ce ne-am asigurat ca sunt spalate foarte bine vom pune toate ingredientele, in afara de usturoi si marar, intr-un vas acoperit, sa ...
 Marmelada de mere la slow cooker Marmelada de mere la slow cooker
Vine toamna si e timpul sa punem bunataturi in borcane. Reteta mea de marmelada presupune prepararea la foc mic, timp de ore bune. Astfel merele se caramelizeaza, iar produsul rezista mai mult timp. Marmelada poate fi mancata pe paine, amestecata cu ...
1
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Conserve si Muraturi cu mere
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z