Castraveti bulgaresti in otet
Preparare: se cladesc castravetii in borcane, incepand cu un strat de marar uscat pe fundul borcanului , printre ei intercalam rondelele de morcovi si ceapa taiata solzisori, cate o foaie de dafin . La final am adaugat o lingurita de amestec de ...
Castraveti murati reteta casei
Preparare: ce este mai deosebit la aceasta reteta este procedeul de oparite al castravetilor si lasare a lor in aceasta apa timp de 24 de ore. La un litru pe apa punem o lingura de sare si o lasam sa clocoteasca.Cand clocoteste apa o ...
Muraturi asortate
Se spala toate zarzavaturile. Gogosarii de taie feliute, castraveciorii pe jumatate iar conopida de desface in buchetele. Varza rosie se taie in patru si apoi in felii subtiri. Morcovii se curata si se taie rondele. Se pun in borcane de 3 litri foi ...
Salata de gogosari cu ghebe
Ciupercile spalate, le fierbi jumatate de ora. Clatesti cu apa rece, lasi sa se scurga. Tai gogosarii fideluta, ceapa pestisori. Faci un bait din otet, apa, sare, miere, ulei,condimente. Cand clocoteste, oparesti cate 2-3 minute pe rand ceapa, ...
Gogosari traditionali
Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand clocoteste, adaugi gogosarii pentru 2 minute, cat sa-si schimbe cularea (nu toti gogosarii odata, inainte sa pui urmatoarele ture de gogosari, lasi ...
Muraturi asortate(specific arab)
Legumele spalate,se taie rondele,felii(depinde de forma lor;vezi poza).De ex. castravetii se taie rondele,iar varza rosie,felii.Toate legumele(in afara de varza) se amesteca.Se pun in borcan,asa:se pune un rind de legume,apoi,1-2 felii de varz ...
Patlagele murate (gogonele)
Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele enumerate mai sus, deasupra se pun mai multe frunze de telina se toarne saramura fierbinte si se pun capace. ...
1