SiteDeBucate » conservant

Retete cu conservant

 Ghiveci la borcan Ghiveci la borcan
Ghiveciul la borcan este bun servit fie ca atare, la fel ca zacusca, fie folosit ca baza pentru mancarurile de orez sau tocanite. ...
 Muraturi asortate Muraturi asortate
Cine nu iubeste muraturile? Muraturile fac deliciul iernilor si sunt o alternativa mai mult decat sanatoasa a legumelor proaspete. Muraturile asortate sunt pe placul fiecarui gurmand, intrucat au de toate! ...
Gogosari pentru iarna
Se spala, se taie gogosarii in 4. Se lasa putin la scurs si se pun intr-un vas mare si se stropesc cu mierea, otetul, sarea, conservantul si se lasa 8-12 ore amestecandu-se din cand in cand. ...
 dulceata visine zmeura strugurasi dulceata visine zmeura strugurasi
fructele se spala,visinile se curata de samburi se amesteca usor ,pt. a nu se zdrobi cu jumatate din cantitatea de zahar se lasa la macerat pana a doua zi daca lasa prea mult suc , scoateti surplusul si-l transformati in sirop se fierbe maxim 1 ora ...
 Gem de capsuni by J.Oliver Gem de capsuni by J.Oliver
Curatam coditele capsunilor si le strivim cu mana pana devin o pasta ,adaugam zaharul si fierbem pana incepe sa se lege. Eu am pus si conservant gandind ca nu rezista avand asa putin zahar.Am pastrat un borcan fara conservant, sa vad rezultatul. Imi ...
 Compot de cirese Compot de cirese
Se spala ciresele, se curata de codite si se aseaza in borcane .Se fierbe apa cu zaharul ,apoi se pune un varf de cutit de conservant dupa care se pun peste cirese in borcane se pune capacul, se strange bine  apoi se pun la fiert  pe soba ...
 Compot de cirese rosii Compot de cirese rosii
Ciresele se spala foarte bine si se scot coditele. Borcanele se spala si ele si se scurg de apa. se umplu cam pe jumatate cu cirese . apoi se ia un borcan care e cu cirese si se umple cu apa. rasturnati fiecare borcan de apa,insa tineti cu mainile ...
 Fasole galbena la borcan Fasole galbena la borcan
Speli fasolea,o cureti de capete si eventualele "ate".Eu folosesc fasole oloaga,cu pastaia rotunda,galbena,care nu face "ate". Pui uleiul (500 ml) la incins intr-o cratita,apoi pui fasolea  la calit.Foloseste un ulei de ...
 Sirop de visine FARA FIERBERE Sirop de visine FARA FIERBERE
Visinele se spala si se curata de codite si samburi, dupa care se pun intr-o oala. Adaugam apa peste ele, sarea de lamaie si salicilul. Lasam totul sa stea 24 de ore. A doua zi adaugam zaharul si mai lasam inca 24 de ore Eu am mai amestecat in oala ...
 Compot de caise Compot de caise
Caisele se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta. In borcane de 800 de gr se pun cate 4 caise (mie mi-a iesit 10 borcane de asta am si specificat cantitatea de zahar,pentru ca pun 2 linguri la borcan...este suficient). Se ia un borcan tot de ...
 Gem de caise Gem de caise
Caisele se spala,se taie in doua,se scot samburii si se pun intr-o cratita!Se pun pe foc mic si se fierb in suc propriu aprox 30 de min(acest lucru il facem seara).A doua zi se dau in clocot,se adauga zaharul si se fierb pana scad de 3 degete.Spre ...
 Compot de caise Compot de caise
Caisele se taie in doua si se scot samburii.Se tin in apa rece aprox 2 h(caisele nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul. Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800 g si se pun deasupra 4 lg de zahar,un varf de cutit de ...
 Zacusca de ardei cu fasole Zacusca de ardei cu fasole
Ardeii se spala, se curata si se dau prin masina de tocat. Se pun la prajit pana lasa ulei. Ceapa se curata si se prajeste la fel. Fasolea se taie bucatele mici si se fierbe. Dupa ce ceapa s-a calit bine (devine aurie) se amesteca cu fasolea si pe ...
 Visine pentru prajituri -la borcan Visine pentru prajituri -la borcan
Visinele se spala , li se rup coditele si se lasa apoi la scurs. Se scot samburii cu dispozitivul special. Visinele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si se invarte bine sa se topeasca zaharul. Se lasa asa de azi pe maine , invartindu-se din cand ...
 Compot de prune Compot de prune
Prunele se taie in doua si se scot samburii sau se lasa intregi.Se tin in apa rece aprox 2 h(nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul.Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800 g si se pun deasupra 4-5 lg de zahar,un varf ...
 Compot de prune Compot de prune
prunele se spala foarte bine si se indeparteaza coditele. acestea se aleg sa fie mai tari,nu crude,dar sa nu fie moi. borcanele de 800 gr se spala cu apa fierbinte si se scurg bine. in fiecare borcan se pun 4-5 prune(eu am avut mai mari,daca sunt mai ...
 Zarzavat pentru ciorbe Zarzavat pentru ciorbe
Rosiile se dau prin masina speciala pentru suc de rosii. Sucul de rosii se da intr-un clocot impreuna cu 4 linguri cu ulei, cat sa se lege un pic sucul (eu l-am lasat cam vreo 2 ore si 30 min). Se da la racit putin sucul, cat sa fie caldut dupa, iar ...
 Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna
gogosarii,ardeii galbeni si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa. le curatam cotoarele si toate semintele. ii taiem rand pe rand cubulete mici(sau mai mari...mie imi place zarzavatul taiat cat mai mic). ceapa se curata ,se spala si se toaca. ...
 Compot de prune Compot de prune
Prunele se spala bine, le scoatem samburii si le uscam. Le asezam in borcane, asta pentru a ne fi mai usor cand oparim cate o portie de borcan. Intr-o oala mare punem apa si zaharul la fiert. In momentul in care siropul de zahar a dat in clocot ...
 Compot de pere Compot de pere
Perele se spala bine, se scoate cotorul si se taie in 6 felii. Asezam perele in borcane, sa fie cam in 3/4 din borcan. Punem la fiert apa cu zaharul si lasam pana dau in clocot. Cand siropul s-a facut adaugam conservantul si amestecam bine. ...
123
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu conservant
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z