SiteDeBucate » coaja de lamaie

Retete cu coaja de lamaie

 Supa crema de porumb Supa crema de porumb
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in unt. Se adauga boabele de porumb scurse si se lasa vreo 2 minute mestecandu-se in ele. Se adauga lingura de faina , se caleste putin si se stinge tot cu laptele si frisca lichida.Se adauga dovleacul dat ...
 Gogosele cu miere si scortisoara (de post) Gogosele cu miere si scortisoara (de post)
Se amesteca drojdia uscata cu o lingurita de zahar si 2 lingurite de apa calduta. Se freaca pana se topeste zaharul si apoi se lasa sa se activeze drojdia, sa creasca un pic, cam 10-15 minute (daca nu creste nu e nici o problema, mie ultima data nu ...
 Muffins cu zmeura Muffins cu zmeura
Se freaca oul cu zaharul. Apoi se adauga laptele si uleiul/untul. La final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, coaja de lamaie si sarea. Se mixeaza doar cat sa se omogenizeze amestecul. Fructele se pot adauga apoi in ...
 Dulceata de smochine Dulceata de smochine
Se spala smochinele, se taie coditele si se pun in apa fiarta in care s-au pus 2 bobite de piatra vanata ( cat un bob de porumb ). Se pune piatra vanata pentru a nu-si schimba culoarea. In apa fiarta se lasa circa10 minute. Se scurg , se spala, se ...
 Dulceata de patlagute verzi Dulceata de patlagute verzi
Se spala patlgutele, se taie partea de care se prinde codita si se scot samburii cu un ac de coc sau o agrafa de par mai mare. Cand se taie capacelul de care se prinde codita se vad 2-3 orificii in care sunt samburi. Dupa ce s-au scos samburii se pun ...
 Crema pasticcera Crema pasticcera
Laptele se pune la foc,cand aproape sa dea un clocot se stinge focul si se adauga esenta de vanilie. ...
 Tort cu trufe de ciocolata si crema de frisca si lemon curd Tort cu trufe de ciocolata si crema de frisca si lemon curd
1. Prepara blatul asa: bate albusurile spuma, adauga romul apoi treptat zaharul, incorporeaza apoi galbenusurile usor, adauga praful de copt, zahrul vanilat si faina. Incorporeaza usor si da la cuptor pentru 25 minute. 2. Prepara lemon curd asa: ...
 Prajitura cu branza de vaci Prajitura cu branza de vaci
am inceput cu blatul am farmat biscuitii si i-am amestecat cu o lingura de zahar am topit untul si l-am pus peste biscuiti am amestecat bine o forma de tort(de 22) am tapetat-o cu hartie de copt si am pus amestecul obtinut presandu-l bine cu mana am ...
 Tarta cu crema de visine Tarta cu crema de visine
300 ml de compot plus 800 ml lapte se amesteca bine cu 13 lg faina si 16 lg zahar.Se pun la foc si se lasa la fiert mestecand din cand in cand pana se ingroasa,adaugam si pachetul de unt..Apoi se lasa la racit. Visinile din compot le scoatem ...
 Prajitura cu visine Prajitura cu visine
se unge cu unt(margarina RAMA) o tava rotunda potrivit de inalta.apoi se tapeteaza cu 2-3 linguri de zahar, se pun visinele curatate de samburi si peste ele 3-4 linguri zahar pandispanul se face in felul urmator:se separa ouale se bate albusul spuma ...
 Croissants frantuzesti Croissants frantuzesti
Mai intai pregatim maiaua...drojdia se topeste in 60 ml lapte caldut apoi se framanta cu 100 gr de faina.Se face o biluta se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut pentru 45 minute circa... cat creste maiaua pragatim untul....framantam 240 ...
 Cozonac Cozonac
Se separa ouale 10 albusuri se dau deoparte pt crema de cozonac, 5 albusuri se bat spuma cu cele 3 lingurite de sare, 15 galbenusuri se bat separat. Zaharul se topeste in lapte si se lasa la racit. Maiaua se face cu 50 ml lapte, o lingurita ...
 Poale-n brau Poale-n brau
Aluatul  Pentru aluat, se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa compozitia sa creasca intr-un loc cald;  Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se fac spuma si apoi se adauga ...
 Fursecuri pentru Mos Nicolae Fursecuri pentru Mos Nicolae
Cernem faina in cuva masinii de paine, adaugam garant pentru aluaturi dospite si pornim masina, sa se amestece bine. Adaugam apoi restul de ingrediente si lasam sa framante pana devine un aluat neted. Se pune aluatul pe masa si se rupe in bucati, ...
 Orez cu lapte Orez cu lapte
Orezul se pune la fiert in apa ,cand acesta este aproape fiert,scurgeti-l de apa si adaugati-l in lapte,puneti la foc, adaugati si zaharul.Cand fierbe adaugti si coaja de lamaie. Ornati cu coaja de portocala sau scortisoara. Se consuma rece sau ...
 Minitortulete de Craciun Minitortulete de Craciun
Galbenusurile le-am pus in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul (din care am oprit 3 linguri ) si am pornit robotul la viteza maxima; dupa 10 minute, timp in care galbenusurile s-au albit si s-au spumat, am adaugat margarina RAMA taiata cubulete; ...
 Gogosi. Gogosi.
Atentie!!! daca laptele e prea cald, drojdia se opareste si moare, daca e prea rece, drojdia nu se activeaza si coca nu creste suficient. Daca nu aveti un termometru, verificati temperatura laptelui ca pentru bebelusi ( pus pe interiorul incheieturii ...
 Vanocka sau painea Craciunului Vanocka sau painea Craciunului
Intr-un vas punem faina, in mijloc facem o adancitura, punem drojdia uscata si un praf de sare. Adaugam 2-3 linguri de lapte si pregatim maiaua. Lasam sa dospeasca pana isi dubleza volumul. Topim untul impreuna cu zaharul. Cand maiaua este gata, ...
 Prajitura Alba ca zapada Prajitura Alba ca zapada
               Se fac foile: se amesteca ingredientele pentru foi, amoniacul se dizolva cu o lingura de otet, se framanta bine aluatul. din care se coc 3-4 foi pe dosul tavii. ...
 Fursecuri glazurate Fursecuri glazurate
Amestecam ouale cu apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixam adaugam uleiul. Apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cele 3 linguri de nuca de cocos. Aluatul obtinut nu este nici ...
1-1011-20
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu coaja de lamaie - Pagina 3
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z