Fursecuri dietetice cu tarate
Pentru inceput amesteci ingredientele uscate. Margarina, la temperatura camerei o amesteci cu iaurt si cu miere, apoi adaugi si amestecul de faina. Framanti pana incorporezi toate ingredientele. Formezi din aceasta compozitie bilute de marimea unei ...
Mochete de migdale
Rumenesti usor migdalele in cuptor, razi ciocolata si o topesti in lapte caldut pentru a obtine o pasta putin moale. Adaugi cafeaua, zaharul, migdalele pisate si romul. Amesteci totul foarte bine si framanti usor pana ce obtii o pasta omogena. lei 2 ...
Pricomigdale
Bate spuma albusurile, cu un praf de sare si sucul de lamaie.Adauga zaharul pudra si amesteca energic pana cand compozitia isi dubleaza volumul, este foarte tare si are culoarea alb stralucitor.Adauga cacaoa in ploaie,migdalele macinate si cateva ...
Chec cu fructe de padure
Marunteste ghimbirul confiat (se gaseste in supermarketuri).Pune la bain-marie ciocolata impreuna cu margarina. Amesteca mereu pana se topeste ciocolata. Freaca ouale cu zaharul si bate cu mixerul pana cand compozitia isi dubleaza (sau tripleaza) ...
Prajitura cu blat de biscuiti
Intr-o tava dreptunghiulara asezi un strat de biscuiti pe care ii stropesti cu un sirop facut din apa si zahar. Mai asezi un strat de biscuiti pe care ii imbibi cu sirop si ii lasi deoparte. ...
Desert cu rom ciocolata si vanilie
Tai batonul de vanilie si scoti miezul carnos cu ajutorul unui cutit. Pui la fiert 200 g frisca lichida, 100 ml lapte, miezul si batonul de vanilie. Intre timp, amesteci galbenusurile cu zahar, cu praful de budinca si cu restul de lapte rece. Adaugi ...
Desert cu morcovi
Pui zaharul, uleiul (sau margarina) si ouale batute usor intr-un vas. Amesteci incet cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugi morcovii, stafidele, zeama si coaja de la portocala si le amesteci. Adaugi faina cu bicarbonatul de sodiu, cu ...
Prajitura cu mere si frisca
Cureti merele de coaja si de cotoare si le tai feliute. Separi albusurile de galbenusuri. Freci galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugi faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet. Separat, bati albusurile cu praful de sare pana se ...
Ciocolata calda
Topesti ciocolata maruntita, adauga laptele si vanilia si lasi la foc mic pana se omogenizeaza, fara sa fiarba.Iei vasul de pe foc si continui sa amesteci pana ce amestecul devine spumos.Torni ciocolata in cani, pui deasupra putina frisca, presari ...
Budinca de piscoturi
Incalzesti putin laptele, adaugi piscoturile pana se inmoaie toate, pui amestecul pe foc si-l dai in cateva clocote, apoi il lasi sa se raceasca. Freci galbenusurile cu zaharul pana se albesc, iar albusurile le bati spuma. Adaugi apoi compozitia de ...
Bulgarasi de ciocolata cu visine din compot
Topesti ciocolata si uleiul pe baie de aburi si cand e gata o dai deoparte si o lasi putin sa se raceasca. Treci 200 g biscuiti prin masina de tocat, untul il freci spuma si bati frisca pana se intareste. Adaugi apoi in unt ciocolata topita, ...
Spuma stracciatella cu capsuni
Capsunile se curata de codite, se spala si se taie injumatati sau in sferturi (dupa preferinta). Se presara cu zahar pudra si se lasa 10 minute deoparte, sa se patrunda.Iaurtul natural se amesteca cu ciocolata rasa. Cu jumatate din iaurt se umplu ...
Prajitura excelenta
Amesteci la bain-marie frisca lichida cu zaharul si cacaoa. Iei vasul de pe foc si adaugi ciocolata rupta bucatele, amestecand continuu pana se dizolva. O lasi sa se racoreasca, dupa care o pui la rece. Scoti crema, o lasi la temperatura camerei pana ...
Merengue cu crema
Freci untul spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.Adaugi 350 g ciocolata topita si esenta de vanilie.Bati 6 albusuri spuma cu un praf de sare si le incorporezi usor in compozitie, amestecand cu o spatula de jos ...
Desert cu inimioare de capsuni
Decongelezi capsunile, pastrezi cateva pentru decor, le pasezi pe restul si pui gelatina la inmuiat in apa rece.Incalzesti piureul de capsuni, adaugi zaharul, pui gelatina si mai lasi pana se dizolva aceasta.Torni compozitia intr-un vas de metal in ...
Bomboane de ciocolata
Incalzesti frisca la foc mic, fara sa o lasi sa clocoteasca. Stingi focul si adaugi ciocolata rupta in bucati, coniacul si esenta. Amesteci pana obtii o crema omogena si, dupa ce s-a racit, o bati putin cu telul si o introduci in frigider pentru 1 ...
Prajitura cu nuca si curmale
Freci galbenusurile spuma, cu apa fierbinte, zaharul vanilinat si 1/2 din cantitatea de zahar.Bati albusurile spuma cu zaharul ramas. In crema de galbenusuri, incorporezi treptat bezeaua, amestecand usor, de jos in sus. Presari faina cernuta impreuna ...
Desert special
Caramelizezi zaharul cu untul si adaugi frisca, amestecand energic. Asezi floricelele de porumb pe fundul formelor, apoi pui peste ele sosul. Topesti ciocolata si ornezi cu ea si cu sticksurile umplute cu crema de ciocolata. ...
Prajitura de biscuiti
Inmoi usor biscuitii in laptele fiert cu cele 2 pliculete de zahar vanilat, apoi asezi biscuitii unii langa altii intr-o tava dreptunghiulara. Prepari budincile dupa indicatiile de pe ambalaj.Le lasi la racit. Asezi un strat de budinca de vanilie ...
Pachetele de inghetata
Pe aragaz pui o cratita incapatoare cu ulei, il lasi sa se incinga si in acest ulei vei praji pachetelele. Bati cele 2 oua, desfaci pachetul cu foi si suprapui foi unse cu ulei. Formezi patrate (din foile unse, suprapuse), le umpli cu cate o felie de ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-87