Hot Tamale
Nu puteam incheia seria de preparate fast food mexicane fara sa iti dam reteta pentru hot tamale, un fel foarte special, perfect de consumat pe timp de iarna, deoarece fiind foarte condimentate, ridica temperatura corpului. ...
Barcute de ardei cu pasta de telemea si chimen
Ca si aperitiv pentru masa de Craciun iti propunem barcutele de ardei cu pasta de telemea si chimen. Ardeiul foarte proaspat impreuna cu pasta de telemea si chimen se imbina foarte bine. Foarte gustoase si aratoase,acestea vor fi cu siguranta deliciul serii. ...
Toba cu sorici si chimen
Fierbi capul si ratul de porc timp de o ora, in apa cu sare, pana se desprinde carnea de pe os. Tai carnea si o amesteci cu piperul si chimenul. ...
supa de morcovi cu usturoi
Cureti morcovii,ii tai rondele nu foarte groase pe care le pui la fiert in apa rece cu sare.Dupa ce au fiert foarte bine ii pasezi sau ii mixezi si apoi diluezi cu apa pasta rezultata. ...
Supa cu usturoi ca in Cehia
Se spala si se curata cartofii de coaja se taie cubulete si se fierbe in jumatatea din cantitatea de apa. ...
Taitei cu varza
Ceapa se da pe razatoare,varza se taie fideluta.Se incinge uleiul si se caleste ceapa.Se adauga varza,chimen boiaua,sarea,piperul si se lasa sa se caleasca acoperit. ...
Sos de legume cu pulpa de miel
Sub pielea copanelor se pun unt si felii de usturoi. Deasupra se unge cu ulei, sare, piper.Se dau la cuptor sa se rumeneasca. ...
Cuiburi de ceapa
Se fierb taieteii in apa cu sare. Curata ceapa, se taie rondele. Se taie ardeii bastonase. Se calesc ceapa si ardeii in ulei, apoi se adauga ardeiul iute curatat de seminte si taiat marunt, chimenul, zaharul, sarea si piperul. ...
Ffiptura de vita picanta cu levantica
1.Se curata muschiul de vita de grasime si tendoane, se spala si se usuca cu un servet de bucatarie.Apoi, se unge cu ulei de masline pe toate partile. 2.Se zdrobesc, in bucati mai mari, intr-o rasnita, boabele de piper negru, boabele de piper alb, ...
OUA CU CREMA DE CURRY
1.Ouale fierte se taie in doua pe orizontala.Galbenusurile se zdrobesc cu furculita, se amesteca cu crema de branza ,cu usturoiul zdrobit, cu sucul de lamaie , cu chimenul macinat si cu praful de curry. 2.Se umplu ouale cu aceasta compozitie ...
Paine cu ou si chimen facuta la MP
Painea se face la Masina de Paine, programul 1 - paine de baza de 1 kg, coaja - Medie. Se pun ingredientele in cuva masinii exact in ordinea in care au fost scrise mai sus. Dupa 3 ore si 18 minute (depinde si de tipul masinii) painica este gata. ...
Chifle
Am framantat si dospit cu MP , am format bile de aluat de cca 70 gr. si le-am mai pus in tava la crescut 30 minute. Apoi le-am uns cu ou, am presarat mac, susan, chimen si am copt cca 35 minute la foc mediu. ...
PASTRAV AFUMAT CU BUDINCA DE SFECLA
1.Se prepara "piscotul " de cascaval.Galbenusurile se freaca spuma cu sare, nucsoara rasa si cu untul.Se adauga faina si cascavalul ras ,apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. 2.Compozitia de mai sus se toarna intr-o tava ...
Saratele cu branza la aparatul de vaffe
Dizolvam drojdia in apa calduta, ouale le batem si le amestecam cu apa, adaugam si uleiul, razuim branza pe care o amestecam cu restul ingredientelor. Cu tehnologia asta totul este mai sumplu. Am pus toate ingredientele in masina de paine, am adaugat ...
Shakshuka
Cartofii se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei pana devin galbeni aurii apoi se scot pe o farfurie. In tigaia in care s-au rumenit cartofii se adauga rosia taiata cuburi grof, ardeii tocati, conserva de pasta de rosii si putina apa, sarea, ...
Lipie (pide)
Faina se cerne intr-un castron,facandu-se in mijloc o adancitura in care se pune drojdia,putin zahar si 150 ml apa calduta.Amestecul se presara cu faina,se acopera si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora.restul de apa,jumatate din ulei si sarea se adauga ...
Pogacele cu cascaval
Margarina se bate spuma,se adauga casul de oaie framantat sau cascavalul si se framanta bine pana se obtine un amestec moale.Cuptorul se incalzeste la 200 grade,se ung doua tavi cu unt.faina si boabele de pin sau fistic se aduga la acest amestec si ...
1-1011-15