Mancarica de ceapa rosie cu carne la cuptor
Carnea se spala, se sterge si se taie cubulete .Ceapa se curata , se spala si se taie julien subtire.Intr-un vas de cuptor se pune ulei,apoi se pune carnea si se da la foc mic sa se rumeneasca putin. Se toarna putina apa si se lasa sa se ...
Conopida cu carne la cuptor
Cureti conopida, o desfaci buchetele si o fierbi in apa sarata. Toci carnea. In jumatate din untura prajesti ceapa tocata marunt, adaugi carnea tocata si o inabusit. Intr-un vas termorezistent asezi in straturi conopida si carnea. Din grasimea ramasa ...
Tocanita cu carne si legume
Intr-o cratita pui uleiul si 1/2 pahar cu apa si asezi carnea taiata cubulete. Tai ceapa si usturoiul solzisori si o adaugi peste carne. Tai si morcovul rondele, feniculul (sau telina) in cubulet.e si iI adaugi in cratita. Ciupercutele curatate si ...
Chiftele de carne cu fulgi de ovaz
Pui fulgii intr-un castron, torni lapte si ii lasi sa stea un pic. Toci carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, adaugi ou, sare, un praf concentrat de legume, piper, chimen si patrunjel. Framanti bine si imparti in cate bucati vrei, in functie de ...
Porc picant crocant
Bucatelele de carne se condimenteaza picant , se dau prin amidon si se prajesc in ulei la foc iute pe toate partile. Se servesc calde . Pofta buna! ...
Sarmale cu castraveti murati
Scobesti usor castravetii, sa nu se sparga in interior, cu un cutit rotund la varf, apoi cureti ceapa si o tai marunt. Calesti apoi ceapa cu boia dulce, ulei si sare. Fierbi orezul separat calesti carnea de porc in ulei, pui ceapa calita, adaugi ...
Sarmale de porc fierte in vin
Toci carnea de porc si o amesteci cu ceapa taiata marunt si calita. Adaugi orezul spalat, pasta de tomate si 2 lingurite de vegeta. Omogenizezi bine compozitia si formezi sarmalutele, potrivite ca marime. Le asezi cate 3 bucati intr-o frunza mare de ...
Carnati de casa
Dai prin masina de tocat carnea de porc, slanina si carnea de vita, de 2 ori. Omogenizezi pasta, adaugi usturoiul curatat si pisat, 2 lingurite de delikat pentru carnaciori de casa si putina apa calduta. Cu aceasta pasta umpli intestinele, le legi la ...
Ciorba de perisoare si carne bucati
Cureti morcovii, pastarnacul, telina si gulia, le tai cubulete si le calesti 2 minute in ulei, in oala in care fierbi ciorba. Tai carnea bucatele si o adaugi in oala impreuna cu tarhonul. Lasi sa fiarba impreuna.In acest timp pregatesti perisoarele. ...
Sarmale cu 2 feluri de foi
Amesteci carnea cu ceapa tocata marunt sau data prin masina de tocat carne, pui orezul spalat, condimentezi cu piperul macinat si sarezi dupa gust. Invelesti sarmalele cu foile de varza si foile de vita de vie. lei un vas si asterni pe fundul vasului ...
Friptura frageda
Pentru inceput, carnea de porc o prajesti doar un pic, iar carnea de gaina o fierbi foarte bine. Apoi asezi betele de vita de vie (astfel incat carnea sa stea pe ele, dar sa nu atinga sosul de vin) peste care torni 1 l de vin alb si 1/2 I apa. Apoi ...
Ciorba cu carne de porc
Pui carnea in apa cu sare pe foc, o dai intr-un clocot, o speli cu apa rece, apoi o pui la fiert in 3 l de apa cu sare, timp de 45 de minute.Intre timp, cureti morcovul, telina si ceapa, le toci marunt, cureti si speli cartofii, apoi ii tai in cuburi ...
Mancare de castraveti acri cu carne de porc
Cureti ceapa, o tai marunt si o pui sa se caleasca in uleiul incins. Speli si carnea, o tai bucatele si o adaugi peste ceapa impreuna cu boiaua sau pasta de ardei si o cana de apa. Castravetii ii cureti de coaja, ii storci bine, ii tai fasii, ii ...
Sarmale in foi de varza fierte in untura
Ceapa tocata marunt o calesti in ulei pana devine sticloasa, apoi adaugi orezul bine spalat, 1/2 cana de apa si lasi sa fiarba acoperit 10 minute. In acest timp pregatesti foile pentru sarmale. Dupa ce s-a racorit orezul calit cu ceapa, adaugi carnea ...
Tochitura munteneasca
Cureti si speli rinichii in mai multe ape. Speli bine carnea si ficatul, apoi le tai tot bucatele. Tai carnaciorii in bucati lungi de 4-5 cm. Pui apoi carnea sa se prajeasca in untura si cand bucatile sunt rumenite adaug sucul de rosii si le lasi ...
Musaca usoara
Cartofii ii pui in coaja la fiert, in apa cu sare. Separat, fierbi 15 minute granulele de soia. Intre timp, pregatesti umplutura.Calesti ceapa taiata marunt, adaugi morcovul si o lingura din amestecul de legume uscate. Cand legumele sunt aurii, pui ...
Ciorba taraneasca
Taie carnea cubulete si pune-o la fiert in apa cu un praf de sare. Aduna spuma de cate ori este nevoie. Adauga ceapa tocata mai mare si, dupa ce a dat in cateva clocote, pune zarzavatul taiat marunt. Cand carnea este bine patrunsa, adauga pasta de ...
Ciorba de fasole cu tarhon
Puneti fasolea la fiert in 2 l de apa. Dupa ce a dat in cateva clocote, varsati apa in care a fiert si puneti alta apa curata si fierbinte. Adaugati carnea, prajita separat, cand fasolea este fiarta. Sarati, adaugati patrunjelul si tarhonul. Separat, ...
Frigarui picante
Taiati carnea in cubulete cu latura de 5 cm. Puneti intr-un castron uleiul, boiaua, sare si piper, stoarceti zeama de lamaie si omogenizati ingredientele. In acest amestec puneti cubuletele de carne si pastrati-le la rece, in vasul acoperit, cel ...
Fasole cu carne
Alegi fasolea, o speli si o pui la inmuiat in apa rece, pe timpul noptii. A doua zi, schimbi apa si o pui la fiert, la foc iute pana la primul clocot, apoi la foc mic. Dupa 20 de minute, schimbi apa si continui fierberea pentru alte 20 de minute. ...
1-1011-18