Drob de miel
Nu cred ca exista gospodarie de la tara in care sa lipseasca drobul de miel de Pasti si nu numai. ...
Friptura haiduceasca de miel
\"Cine trece valea seaca cu hangerul scos din teaca?...\" Nu poti sa asculti astfel de melodii si sa nu iti aduci aminte de vremurile de demult cand haiducii faceau legea. Si daca tot ne gandim la vremurile acelea sa nu uitam si de mancarurile haiducesti, pregatite in aer liber. ...
Anghemaht de miel
Se taie carnea bucatele, se toaca ceapa marunt, se inabusa impreuna cu untul si cu un praf de sare. Se adauga apoi apa si se lasa sa fiarba. ...
Papricas de miel
Se curata carnea de miel de pielite,se spala si se taie bucati.Se sareaza si se pipereaza carnea,apoi se prajeste in ulei. ...
Chiftelute de carne de miel
Carnea dintr-o pulpa de miel se dezoseaza si se taie bucatele mici.Se caleste o ceapa taiata marunt,se inmoaie in lapte sau apa putina paine,patrunjelul se toaca si se trec toate prin masina de tocat carne. ...
Frigarui din carne de miel
Se pune orezul la fiert in apa cu sare.Se fierbe acoperit timp de 25 de minute pana se umfla si se inmoaie.Apoi se pune intr-o sita si se spala. ...
Ciulama de miel
Carnea se spala si se taie bucati(cate 2 bucati de persoana) care se pun la fiert in apa rece su sare.Cand s-a format spuma aceasta se aduna cu spumiera,apoi se adauga ceapa morcovii si patrunnjelul tocate marunt. ...
Rulada din carne de miel
Carnea se toaca la masina cu sita fina.Se pun la fiert 2 oua timp de 3 minute.Dupa ce s-au fiert le punem sub jet de apa rece si le curatam de coaja.De asemenea si morcovii se curata si se fierb 20 minute in apa. ...
Portofel
Faci un aluat din unt, untura, faina, sare, 2 galbenusuri si smantana. Il framanti bine, il pui in folie si il lasi o zi la frigider. ...
Miel cu tarhon
Se prajeste carnea taiata bucati in untura pana se ingalbeneste. Se adauga ceapa rasa pe razatoarea mare si faina. Cand incepe ceapa sa se rumeneasca, se adauga 4 linguri de apa, zeama de la rosii, sarea si tarhonul taiat marunt. ...
Miel in sos de iaurt
Bucatile de carne de miel se prajesc in unt. Cand s-au rumenit putin, se adauga cateva linguri de apa si se lasa sa fiarba incet, acoperit, pana cand carnea este aproape fiarta (daca este nevoie se mai adauga putina apa). ...
Farsmac
Carnea se fierbe bine in apa. Se lasa sa se raceasca si se da prin masina impreuna cu pestele curatat de oase si cu cartofii fierti. Se adauga faina, sarea, piperul, apoi galbenusurile, smantana si untul topit. ...
Ciorba de miel cu smantana si bors
Se pune carnea la fiert cu putina sare.Prima apa se arunca,dupa care se lasa sa fiarba pana apa devine laptoasa si carnea se desprinde usor de pe oase.Cand e aproape fiarta se adauga zarzavaturile tocate marunt,borsul si sarea dupa gust.La sfarsit se ...
Friptura de miel la cuptor
Se taie carnea de miel ca pt friptura ,se presara sare,piper. intr o tava ulei se aseaza bucatile de carne se pune o cana de apa si una de vin alb si se da la cuptor .se intoarce o data carnea si se mai lasa pana este gata. ...
fripturica de miel
se ung bucatile de miel cu ulei de masline si se lasa deoparte.intre timp se curata cartofii si se taie bucati mari daca sunt mici se pot lasa asa.se amesteca carnita si cartofii cu sare piper si amestecul de condimente si se pun in tava.se stropesc ...
Ciorba de miel
Preparare: Taiem carnea de miel bucatele mici si o clatim bine cu apa rece. Ceapa se toaca fin si morcovul se curata si se da pe razatoare. Intr-o oala mai mare calim intr-o lingura de ulei ceapa si morcovul si dupa cateva minute adaugam si ...
Frigarui de miel cu pepene galben
Se marineaza putin inainte carnea de miel intr-un amestec din cateva linguri de ulei, cateva linguri de vin alb, putin cimbru uscat, tocatura de usturoi verde, piper si curry. Se pregateste gratarul sau daca stati la bloc si nu aveti curte si ...
Tocanita de miel
Se pune ceapa tocata marunt la calit pe foc mic in uleiul incins si dupa 5 minute adaugam boia si punem bucatile de carne. Mai lasam cateva minute pe foc mic sa se rumeneasca si carnea si apoi condimentam cu sare, piper, putin ...
Drob de miel
...spalam maruntaiele si le punem la fiert cu putina sare. Adaugam o ceapa pentru a mai lua din mirosul carnii... ...dupa ce prima apa da in clocot...schimbam apa...mai lasam la fiert aproximativ 40 de minute... ...intre timp ...pregatim restul ...
friptura de miel
se spala bine carnea si se unge cu ulei pt ca sarea ,piperul si condimentele sa adere mai bine ,se tine la frigider cateva ore , sau peste noapte.Se pun in tava, se stropesc cu ulei si se da la cuptor ,pana ce se rumenesc pe ambele parti ,se toarna ...