Ciorbita de purcel
Se taie carnea (in cazul meu am folosit oase de purcel,asta a fost dorinta baiatului meu),se spala si se pune cu apa rece pe foc. Intre timp se taie zarzavatul.Se pun rosiile in apa clocotita pentru a le curata mai usor de pielita.Se dau si ele pe ...
Fasolica de post
Fasolea se lasa cateva ore in apa, pentru a se inmuia. Se arunca apa, apoi se pune la fiert in alta apa, aruncand de inca doua ori apa in care fierbe, pentru a inlatura toxinele. Punem intr-o oala sub presiune ...
Varza a la Cluj
Carnea, împreunã cu ceapa tãiatã mãrunt, se înãbuºe într-o lingurã de unturã pînã se înmoaie la sfarsit adaugam 2 oua,amestecam, si lasam deoparte. Varza ...
Shepherds Pie
Se pun cartofii la fiert, din care se va face un piure cu margarina RAMA si putin lapte rece. Nu se face foarte moale. In alta oala se caleste ceapa taiata cu morcovul, se adauga carnea tocata si se caleste 8 minute, se adauga sosul de rosii si ...
Mancare de stevie
Stevia se spala foarte bine in mai multe ape.Se rup apoi cozile si nervurile mai groase. Punem apa cu un praf de sare la fiert ,iar cand aceasta fierbe se adauga stevia si se da un clocot doua. Se scurge bine de apa intr-o sita,apoi se pune pe un ...
Tagliatelle cu ciuperci si sos de rosii
1. Pastele se fierb 7-8 minute in apa cu sare ( 1litru de apa la 100 g paste). Cand sunt fierte se scurg de apa si se scot pe un platou. 2. Ciupercile si usturoiul se curata si se taie fasii. Rosiile decojite se paseaza in sucul propriu. 3. ...
Chiftelute in sos cu piure
Se pregateste carne de chiftelute se amesteca bine toate apoi se formeaza chiftelute si se coc in ulei Pt sosul de rosii: Se pune ulei intr-o cratita apoi se pune faina si se caleste putin dupa care se pune pasta de tomate si se amesteca bine ...
Ardei umpluti 'jumi-juma'
Se spala toate legumele.Morcovul de curata de coaja si se da pe razatoarea mica.Ceapa se curata de foile exterioare si se toaca marunt cu cutitul , la fel si usturoiul.Ardeilor li se taie un capacel cu un cutitas ascutit la varf si se indeparteaza ...
Ardei umpluti cu carne de curcan
Carnea, morcovul, mararul, patrunjelul si ceapa se trec prin masina de tocat apoi se amesteca cu orezul spalat, oul, bulionul si condimente dupa gust( sare, piper, boia, cimbru, condiment de sarmale). Putem folosi ardei proaspeti pe care ...
Ciorbita cu carnita si rosii intregi
se spala carnea,se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece. se spumeaza de cate ori este nevoie,apoi se adauga legumele spalate si taiate cubulete sau rondele. cand sunt fierte bine se adauga rosiile intregi,sarea si piper dupa gust si borsul ...
Fasolica cu carnati
Se tine fasolea de cu seara in apa cu un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu sa se inmoaie si sa mai elimine din gaze,apoi se scurge si se pune la fiert in apa cat sa treaca de 3 ori nivelul fasolei si se schimb apa de 3 ori, Cum scade, punem ...
Friptura November
Se incinge cuptorul. Se taie carnea de porc bucati maricele si se pune in punga magica cu condimentele. Se amesteca bine. Se taie rondele carnatul si se prajeste putin, nu de tot. Se adauga apoi si rondelele de carnat afumat in punga impreuna cu ...
Paste cu ierburi aromate, in sos ragu si ciuperci
1. Pastele se fierb 7-8 minute in apa cu sare ( 1 litru apa la 100 g. paste) 2. Ceapa si morcovul se calesc putin in ulei de masline, apoi se adauga carnea tocata, laptele, vinul, bulionul, 2 cuburi knorr de vita si se fierb 2-3 ore, la foc ...
Ossobuco con gremolata
Da carnea prin faina, apoi scutur-o de exces. Intr-o cratita/oala in care sa incapa toata carnea incalzeste uleiul si untul si prajeste la foc mare carnea pe toate partile pana se aureste. In felul asta se sigileaza toate sucurile in carne. Scoate ...
Zacusca rapida
-ceapa se toaca si se pune la calit in ulei ,iar in momentul in care a devenit sticloasa se adauga si ardeiul tocat si el si se mai caleste cateva minute -dupa carese adauga si bulionul -si se continua gatirea. se adauga si vinetele scurse bine si ...
Tocanita de mazare
-cartofii se curata si se taie mai mare (taranesc) si se pun la fiert in apa cu sare -separat se caleste o ceapa , se adauga bulionul si cateii de usturoi -daca cartofii sunt fierti se adauga si ei si mazarea fiarta in prealabil si ...
Ciorba de vacuta
Cu o seara inainte de a pregatii ciorbita punem carnea la macerat in lapte si dam la frigider pana a 2-a zi. Taiem carnea cubulete mici si o punem la fiert cu putina sare. Dupa ce fierbe si se formeaza spuma, aruncam prima apa , spalam carnea si o ...
Mancarica cu carne de pasare si cartofi
Se fierbe carnea in apa cu putina sare, avand grija sa adunam spuma formata la fierbere. Intr-o cratita se caleste ceapa tocata fideluta, in 3-4 linguri ulei de masline si o ceasca de apa. Se adauga supa ramasa de la ...
Ciorbita de perisoare
Pentru perisoare: se pune carnea intr-un castron.Se adauga ceapa tocata marunt,orezul,oul si sarea.Eu pun si leustean verde tocat marunt.Le da un gust aparte.Se fac perisoare rotunde si se dau deoparte. Pentru ciorbita: se toaca marunt ...
Cartofi umpluti cu ciuperci
Mai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute, dupa care ii punem in apa rece si ii decojim. II taiem apoi pe jumatate si le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurite ( sa ramana ca niste ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-58