SiteDeBucate » Bucataria lumii

Retete Bucataria lumii

 Cannelloni cu legume Cannelloni cu legume
Se curata ceapa, usturoiul, ardeii si morcovul. Se spala si se zdrobesc cu blenderul, pana se obtine o pasta de legume.Dovleceii se spala, se taie cubulete si se adauga in pasta de legume. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si busuioc si se pun ...
 Musaca usoara Musaca usoara
Cartofii ii pui in coaja la fiert, in apa cu sare. Separat, fierbi 15 minute granulele de soia. Intre timp, pregatesti umplutura.Calesti ceapa taiata marunt, adaugi morcovul si o lingura din amestecul de legume uscate. Cand legumele sunt aurii, pui ...
 Musaca in cosulet Musaca in cosulet
Din 5-6 cartofi prepari un piure pufos (dupa gust, eu l-am preparat cu o lingura de ulei de masline). Dovlecelul, feliat si putin sarat, il prajesti in putin ulei. Tai ceapa marunt si o calesti intr-o lingura de ulei de masline, impreuna cu ardeiul ...
 Foccacia cu rosii uscate Foccacia cu rosii uscate
Intr-un castron, cerni faina, sarea si bicarbonatul, iar in mijloc faci o adancitura in care pui laptele batut, rondelele de masline, frunzele de rozmarin maruntite si rosiile uscate, in prealabil scurse si taiate in fasii.Nu framanti aluatul, ci ...
 Gulyasos husleves Gulyasos husleves
Speli carnea si o pui la fiert in apa rece. Indepartezi spuma formata, eventual schimbi apa. Cand carnea este pe jumatate fiarta, adaugi zarzavaturile curatate, spalate si taiate in patru. Lasi sa fiarba la foc mic sa ramana supa limpede. Cand carnea ...
 Ragu grecesc Ragu grecesc
Curata carnea de pielite, tendoane si grasime, apoi tai-oin cubulete. Pune la incins uleiul intr-un vas incapator, adauga carnea si soteaz-o putin. Taie ceapa marunt, piseaza usturoiul si adauga-le peste carne impreuna cu rosiile decojite si taiate ...
 Healik Kebab Healik Kebab
Pui uleiul de porumb intr-o cratita si calesti ceapa. Adaugi ardeiul si usturoiul, taiate marunt. Adaugi pestele file, taiat cubulete. Adaugi rosia (oparita si decojita), taiata tot cubulete. Condimentezi cu sare, boia iute, piper si zahar. Bati bine ...
 Burgonya gulyas Burgonya gulyas
Pui la calit ceapa, curatata si tocata si pui peste ceapa faina. Cand s-a rumenit putin, adaugi pasta de rosii, boiaua, amesteci si torni circa 1/2 l apa. Apoi adaugi cartofii noi, curatati si taiati cubulete. Dupa un clocot, pui si rosiile taiate in ...
 Fondue de ciocolata Fondue de ciocolata
Marunteste ciocolata si topeste-o deasupra unei bai de aburi, dupa care amestec-o cu frisca. Amestecul nu trebuie să devina prea lichid, ci potrivit, pentru a învălui fructele. Curata mai apoi fructele, taie-le in bucatele ...
 Paste din Piemonte Paste din Piemonte
Se pune apa la fiert cam 15 min cu 3 lingurite de sare groasa, dupa se adauga pastele si se lasa la fiert cam 20 de min. Intre timp puneti intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline impreuna cu cubuletul de delicat si 5 linguri de bulion, ...
 Supa mexicana Supa mexicana
Portionezi carnea, torni peste ea apa, doar cat sa o acopere si o lasi la fiert, acoperita cu un capac, la foc mic timp de 45 de minute. Mai adaugi apa calda. Separat, tai ceapa si o calesti in ulei. Adaugi morcovii, cartofii, dovlecelul si ardeiul ...
 Ratatouille de vara Ratatouille de vara
Speli legumele, le scurgi si le cureti. Tai vinetele in cubulete si le sarezi. Tai dovleceii in felii. Tai ardeii in patru, le indepartezi cotorul si peretii interiori, ii speli si ii tai fasii. Oparesti rosiile, le decojesti, le scoti semintele, iar ...
 Pasta italiana Pasta italiana
Freci untul spuma si il amesteci cu sardelele zdrobite bine cu furculita, cu branza de vaci, cascavalul ras, uleiul,  sare, piper, boiaua si arpagicul tocat foarte marunt. Aranjezi pasta pe un platou si o decorezi cu masline si cu arpagic.Pofta ...
 Spaghete cu fructe de mare Spaghete cu fructe de mare
Intr-o tigaie mafi mare pui uleiul si adaugi usturoiul. Lasi la calit timp de 5 secunde pe foc mic, dupa care pui rosiile si fructele de mare congelate. Adaugi sare si piper dupa gust. Intre timp, fierbi spaghetele doar pe jumatate, le strecori, le ...
 Scoici cu legume Scoici cu legume
Spalati bine scoicile in apa rece si puneti-le la fiert in apa cu 1 lingurita sare. Curatati, spalati si taiati in cubulete morcovul, ardeiul gras si ceapa, iar tulpina de telina taiati-o in feliute. Puneti intr-o tigaie mare uleiul, legumele toate ...
 Paella delicioasa Paella delicioasa
Curatati ceapa si ardeiul gras, spalati-le si taiati-le in bucatele. Opariti rosiile si curatati-le de pielita. Taiati pestele in bucati si prajiti-le in ulei pana cand se rumenesc putin pe toate partile. Scoateti pe o farfurie bucatile de peste si ...
 Sushi cu somon afumat Sushi cu somon afumat
Se clateste orezul in cateva ape si se pune la fiert cu 2 cani de apa.Cand incepe sa fiarba se pune capacul si se da focul la minim.Se lasa aproximativ 30-40 de minute la foc mic.Se lasa orezul la racit.Dupa ce s-a racit orezul, se ia cate o foaie de ...
 Briose cu ciocolata Briose cu ciocolata
Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt.Intr-un alt recipient se amesteca zaharul cu untul topit, apoi se toarna laptele.Se pune amestecul obtinut in bolul cu faina si se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie omogena.Se toarna ...
 Orez cu fructe de mare Orez cu fructe de mare
Se spala, curata si toaca ceapa marunt.Se spala ardeii, se scot semintele si se taie julien.Se taie felii subtiri usturoiul.Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste ceapa 5 minute, pana cand se inmoaie.Se adauga ardeii si usturoiul si ...
plincika
un stakan de faina punem intrun castron apoi adaugam 8 oua si jumate de stacan cu yahar amestecam bine apoi punu 100gr de smintina si un pachet de vanilie. ...
Filtreaza retetele
Ingredient:
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Bucataria lumii - Pagina 4
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z