Lasagna cu spanac si branza
Aceasta este o reteta ovo-lacto-vegetariana pe care o vei aprecia cu siguranta daca esti adepta mancarurilor italienesti sau in general adepta mancarii sanatoase. ...
Pachetele cu surprize
De ce ne plac gogosile? Oare pentru ca sunt moi si pufoase, sau pentru ca pot fi intotdeauna o supriza, datorita umpluturii misterioase? ...
Treccia ripiena sarata
Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta. Varsam drojdia peste faina, adaugam untul la temperatura camerei, restul de zaharul, sarea si restul de apa. Dupa 5 minute de framantat punem aluatul intr-un bol acoperit si il ...
Pizza cu ou si salam
Laptele se amesteca cu drojdia bine, cu zaharul,sarea si cu untul topit in prealabil la cuptorul cu microunde la 800w cca 30 secunde. Se pun in vasul la masina de paine si se adauga si faina. Impartim coca in 4, intindem pe masa o parte din coca si o ...
Hamburger delicios
se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca foarte bine se formeaza 3 chiftele se prajesc intr-o tigaie teflonata cu foarte putin ulei sau intr-o tigaie traditionala cu mai mult ulei, pentru a nu se lipi de fundul tigaii intre timp se ...
CIUPERCUTE PANE CU SOS
Se curata ciupersile de coaja, se spala bine si se pun la apa clocotita. Se lasa pana se inmoaie un pic apoi se scot, se sareaza si se lasa la racit. Se bat ouale impreuna cu sare si chilli, dupa gust. In alte doua farfurii separat ...
Ciupercute umplute
Ciupercutele se spala si se curata de coaja, in caz ca acestea sunt usor lovite sau colorate. Li se tau piciorusele, care vor fi taiate in cubulete mici. Ceapa se toaca marunt, marunt si se pune la calit. Urmeaza gogosarul taiat si acesta marunt, ...
Aperitiv
Eu am taiat painea sub forma de stelute (cu o forma speciala), am taiat branza topita, castravetele si ardeiul, apoi cu o scobitoare am prins salamul, branza topita, ardeiul, castravetele si maslina. Se fac foarte rapid, si sunt de efect. ...
Cartofi Acordeon
Se curata cartofii si se pun in apa rece, asta pentru a nu se innegri cartofii. Se taie feliute cat mai subtiri muschiuletul. Se ia cartoful si se taie felii dar nu pana la capat, bagati cutitul cam 3/4 in cartof, astfel incat sa ramana intreg ...
Cordon Bleu
se condimenteaza pieptul de pui;se ia o bucata de piept si se pune branza topita ,costita si cascaval si se ruleaza ; apoi se tavaleste prin pesmet amestecat cu faina ,ou si din nou pesmet. Se prajesc pana prinde o culoare aramie. ...
sandwich gustos
se unge o felie de paine cu crema de branza,se pun apoi br topita feliata,o felie muschi file,una de salam,se orneaza cu castraveti si ardei feliute si maioneza si se adauga o felie unsa cu rama.se pot face si caldesan ...
Piept de pui umplut si invelit
Se bat feliile de piept de pui,se pun fiecare pe o felie de sunca.Pe piept se pune cate o branza topita felii,bucatele de ardei gras si de rosii.Se ruleaza,se prind cu scobitori,se dau prin faina,ou batut condimentat dupa gust si prin pesmet. Se ...
RULOURI APERITIV
Se taie marunt castravetii.ardeiul,salamul cu sunca.Se sfarama branza si se freaca cu maioneza,crema de branza,branza topita,smantana,piper si o lingurita de boia dulce.Se amesteca totul bine si se pune pe cate o felie de muschi file care apoi se ...
Omleta
Se taie marunt ardeiul,salamul si cabanosul si se pune la prajit in putin ulei.Intre timp se rade cascavalul si telemeaua.Se bat ouale intr-un castron si se adauga branza topita,cascalul si branza rasa.Se rastoarna compozitia peste compozitia pusa la ...
Mic dejun in lipie libaneza
Ungem o lipie cu branza topita sau crema de branza almette cu verdeata.Deasupra punem pe rand o felie de muschi file,cabanosul taiat cubulete,ardeiul si castravetele cubulete,felia de svaiter sau de cascaval ,rosia cubulete,radem cascaval,decoram cu ...
Cartofi acordeon
Se curata cartofii si se spala. Se taie fiecare in felii subtiri fara sa se patrunda pana la partea de jos astfel incat sa ramana lipite una de cealalta. Se taie mezelurile , ciupercile, ardeiul si branza in felii subtiri si se introduc in ...
Tocanita rustica
Curatam morcovii si ii taiem rondele, curatam cartofii si ii taiem cubulete. condimentam cu sare si piper si dam la fiert, in apa cat se la acopere, pana cand sunt fierte toate. Intre timp, prajim carnea taiata cubulete mici, in uleiul in care am ...
sandwich pt pitici
Se unge chifla cu crema de banza sau unt (dupa preferinta)se pune frunza de salat verde,o felie de banza topita,piftea sau salam,felii de rosii,castraveti si ardei,apoi iar felie de banza topita,salata verde si chifla.Se servesc cu ketchup ,mustar. ...
Cartofi umpluti cu carnaciori
se spala cartofii bine, si se pun la fiert in coaja, nu-i lasam sa fiarba forte mult, ci doar cat sa putem face o scobitura in ei fara sa se rupa. facem scobitura cu ajutorul unei lingurite, atat cat sa se pastreze o coaja groasa, dupa care ...