Minola
Morcovii trebuie sa fie suculenti, de cea mai buna calitate. Se curata morcovii si se spala, apoi se pun in storcatorul de fructe. Se masoara 150 ml din sucul obtinut si se amesteca cu mierea, scortisoara si sucul se lamaie in blender cateva ...
Nectar de mere
Se curata merele , intre timp punem apa cu zaharul la fiert , cand a inceput sa clocoteasca apa si s-a topit zaharul se adauga merele taiate cubulete si se lasa sa fiarba cam 20-30 min pana cand se lasa pe fundul oalei sau verificam cu o ...
Limonada-caramel
se ia apa rece de la frigider si se amesteca cu sucul de la o lamaie bine stoarsa, o lg de miere si una de zahar. se caramelizeaza alte doua lg de zahar si se stinge cu doua-trei lg de limonada, apoi se toarna peste restul din carafa. se amesteca fff ...
Milkshake de banane
Se curata bananele si se feliaza, apoi se pun in blender impreuna cu inghetata, zaharul si laptele si se amesteca bine pana cand formeaza o pasta omogena. Se toarna continutul blenderului in pahare si se orneaza cu un praf de cacao. ...
Coffee milkshake
Se pun in blender toste ingredientele si se mixeaza cateva minute pana cand se formeaza o pasta omogena. Se torna in pahare si se orneaza cu un praf de cafea. Este o bautura energizanta delicioasa care poate inlocui cafeaua de dimineata. ...
Mocca milkshake
Cafeaua la filtru trebuie racita la frigider. Intr-un blender punem cafeaua, ciocolata, inghetata, laptele si gheata. Daca va place cafeaua mai dulcica (asa ca mie) puteti adauga si 2 lingurite de zahar. Se amesteca bine cateva minute pana se ...
COCKTAIL DE CAFEA CALDUT
am folosit ingredientele caldute, niciĀ prea calde, dar nici de la frigider....ca, deh!...a venit frigul....brrrrrr!!! deci: toate ingredientele de mai sus se pun in shaker sau blender si se mixeaza fff bine, in afara de frisca batuta, care se pune ...
Smoothie cu ananas
Cuburile de gheata se pun in blender impreuna cu 6 linguri de compot de ananas si se mixeaza pana se sparge gheata. Se taie ananasul bucatele si banana rondele si se adauga in blender. Se mixeaza pana se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna in ...
Vin fiert
Intr-o cratita curata se toarna vinul si se lasa la incalzit, la foc mic. Vinul nu trebuie sa ocupe mai mult de 2/3 din volumul vasului, deoarece la adaugarea zaharului are loc o spumare intensa . Se adauga treptat, metecandu-se continuu zaharul, ...
Sirop de zmeura
Se pune zmeura intr-un borcan de 5 litri , se pune si 1 plic de sare de lamaie, se toarna 3 l de apa si se lasa borcanul 3 zile la soare pana ce zmeura se ridica la suprafata. Se strecoara apoi totul intr-un tifon si se paseaza zmeura pana raman ...
Cafea cu ciocolata
Ciocolata se rade si se amesteca cu laptele cald.
Nesul se amesteca cu zaharul si putin lapte.
Se pune in cesti si cand se serveste se adauga si cate o lingurita de frisca. ...
Punch de ceai
Zaharul se amesteca bine cu ceaiul pana cand se dizolva.
Se pune zeama de portocala si se amesteca.
Inainte de a se servi se adauga bere, suc de lamaie si felii de portocala. ...
Suc de afine
Afinele se spala bine, se oparesc si se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute. Se pun apoi la racit.
Se lasa sa stea o zi si apoi se strecoara. Se adauga zaharul si se amesteca pana la dizolvarea acestuia.
Este delicios! ...
Cocktail aromat pt zile fierbinti
Lamaie
Sirop de menta
Cuburi inghetate din pulpa de pepene galben
Cuburi inghetate din pulpa din pepene rosu
Zahar tos(pt ornat paharul)
Frunzulite de menta proaspata
Apa plata (sau mineral)
Pentru fiecare pahar am folosit cate un cub ...
Nectar de fructe
Fructele se spala bine, se curata de coaja si de samburi, in functie de fructe. Se pun in blender pentru a se pastra si sucul fructelor.
Se poate servi imediat sau se mai tine putin la frigider.
...
Ceai cu lapte
In cate un pahar se pune cate un sfert de esenta de ceai si se completeaza cu lapte.
Se adauga si zahar dupa gust. ...
Daiquiri
Ingredientele se amesteca si rezultatul final se pune intr-un pahar. Se adauga cuburi de gheata si o felie de lamaie.
Simplu de pregatit si foarte bun. ...
Cafea tonica
Se pregateste o cafea tare si se indulceste. Se amesteca apoi cu smantana, se amesteca foarte bine si apoi se pune coniacul.
Se lasa la racit. Cand se serveste se adauga si cate un cub de gheata.
...
Cafea cu scortisoara
Intr-o ceasca se pune zaharul, cafeaua, lamaia si scortisoara.
Apa se da in clocot si se toarna peste amestecul de cafea cu scortisoara.
Se amesteca bine si se lasa deoparte cateva minute inainte de a fi servita. ...
1-1011-2021-26