Chiftelute de orez
Orezul se pune la fiert. Se lasa cam 15 + 20 de minute, deci nu trebuie sa se sfarame. Se pune la racit si scurs intr+o strecuratoare. Intr+un castron se bate bine oul cu smantana si untul topit, cu sare si piper. Se adauga peste orez impreuna ...
Sufleu de branzeturi cu nucsoara
Albusurile reci se bat spuma tare cu un praf de sare. Apo se adauga usor si pe rand galbenusurile, branzeturile rase, smantana, piperul si nucsoara. Se unge cu unt o forma termorezistenta si se toarna usor amestecul. Se coace la foc mediu cam ...
Tarta" soare "aperitiv
Se face aluatul pt coca(eu am pus din cel de paine graham)se intinde o foaie si se pune intr-un vas uns cu putin ulei . Se curata ceapa se toaca si se caleste in putin ulei sau unt,apoi se pune salamul,baconul, sunca de curcan si cremvustii taiate ...
Rulada aperitiv
Se face omleta dar sa nu fie foarte groasa(depinde de oua cat de mari sant),apoi se lasa sa se raceasca putin dupa care se unge cu crema de branza apoi se pun feliute de salata verde se ung si aceste acestea cu crema de branza ,apoi se pune feliutele ...
Plapiumioare cu piept de pui
Aluatul se lasa la dezghetat.cand e gata dezghetat se pune pe o masa cu putina faina si se mai intinde putin cu sucitorul pentru ca e destul de gros. dupa ce l-ati intins se taie patratele cam de 15 centimetri. pieptul de pui se taie bucatele nu ...
Clatite din cartofi cu cascaval
Se rade cascavalul si cartoful prin razatoare cu gauri mari si se amesteca cu ceapa , ou, sare, piper si faina se incinge o tigaie cu ulei si se pune cate o lingura din compozitia de cartofi cu cascaval se prajeste la foc mai mic de mijlociu cate 2 ...
Cartofi gratinati
- spalati bine si fierbeti cartofii in apa cu sare la foc mediu 10 minute - taiati cartofii si ceapa curatate de coaja in bucati mari, ~cam in 4~6 bucati si le amestecati usor cu 50 ml. ulei de masline, sare, piper si doua linguri de faina ca sa ...
Cartofi gratinati
Cartofii se curata, se spala, se taie felii sau rondele si se prajesc in unt. Se unge un vas termorezistent cu unt, se aseaza un rand de cartofi peste care se presara sare si piper, apoi iar cartofi, iar sare si piper...pana termini cartofii. ...
Tort de clatite cu saumon fume
Clatitele Bate ouale cu laptele. Adauga zaharul, sarea si faina si bate ca sa nu se faca cocoloase. Lasa sa se odihneasca 15 minute. Adauga uleiul si sifonul. Prajeste clatitele in tigaia unsa putin cu ulei. Pentru crema pune totul in blender si ...
Tortilla
Se prajesc cartofii la foc mic cu capac. Se bat cele 10 oua cu putin lapte,sare,marar,piper. Se toarna ouale in tigaie peste cartofii prajiti (sa fie moi nu crocanti!) si se prajeste totul la foc mic. Grija mare ca oul se arde repede! Se ...
Drob de Craciun
Ficatul se pune la fiert in apa cu sare.Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa. Acest amestec se inabuse in putin ulei.Se lasa sa se racoreasca si se amesteca apoi cu ...
Sufleu de spanac
Am topit untul intr-o tigaie, am adaugat spanacul, am condimentat cu sare, piper si nucsoara si l-am lasat la inabusit. Apoi am adaugat smantana, parmezanul si am lasat putin la racit spanacul. In continuare am incorporat galbenusurile, ...
Rulada aperitiv cu ton
Se pregateste omleta si se lasa la racit Se scurge tonul de ulei si se amesteca bine cu untul, maslinele negre tocate si mararul. Se face ca o pasta Se unge omleta cu crema de branza apoi se pun frunzele de salala verde se ung si acestea bine cu ...
Carnati ca la mama acasa
Se toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute. Se face urmatorul amestec:carne ,usturoi,sare,piper si ardei iute.Se framanta bine,bine pentru o omogenizare uniforma si se mai adauga si putina apa sau zeama de carne. Cu aceasta ...
Vinete acordeon
Se spala vintele apoi se taie pe lungine feliute pana la cotor Se sareaza si se pipereaza bine Se pune cate o feliuta de bacon apoi una de cascaval si tot asa pana la capat depinde in cate feliute taiati vanata Rosia se taie feliute si se pune si ea ...
Cordon bleu
Se spala,se lasa la scurs,se taie pe mijloc fiecare piept in parte si se bate usor cu ciocanul.Se condimenteaza dupa gust cu sare,piper si oregano.Pe fiecare bucata de carne se pune cate o felie de sunca presata si cate o felie de cascaval.Se ...
Cartofi Hasselback
Ideal ar fi ca acesti cartofi sa fie preparati in coaja. Eu i-am curatat, pentru ca n-am nimerit niste cartofi prea aratosi. Dupa ce i-ati curatat sau spalat foarte bine, in cazul in care preferati varianta prepararii in coaja, cu un cutit bine ...
Rulouri cu surimi
1. orezul se fierbe cu apa si sare , se pipareaza , se oparesc si frunzele de spanac intregi , 2. surimi se incalzeste in apa fiarta usor ,se scurge , astfel se poate desface usor si nu se rupe . 3. ardeiul se taie fasii ...
Crema de branza cu marar
Am folosit branza feta bulgareasca dar se poate folosi orice fel de branzica doriti pe care am amestecat-o cu marar tocat cat mai fin smantana, sare si putin piper alb ! ...
Chipsuri din lipie
Se ia cate o lipie se unge cu ou batut apoi se pune sare,piper ,curry,boia de ardei dulce(picant)nucsoara si se face cu o pensula pt a se amesteca bine toate impreuna dupa care se taie in triunghiuri (eu am facut si simple si cu cascaval)si se pun la ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-105