Omleta cu urda
Amestecam urda cu cascavalul si asezonam. Facem o omleta din cele 4 oua pe care o rasturnam pe o folie . Intindem pe suprafata ei urda cu cascaval, apoi repartizam pe randuri legumele. Ajutandu-ne de folie, rulam omleta cat mai strans, o ...
Buzunare cu ciuperci la gratar
Spalam si taiem in felii ciupercile si separat si ardeiul iute. Rupem cate o bucata de folie, cam de 1m, o impachetam in doua, asezam pe o jumatate o mana de ciuperci, le stropim cu sos de soia, punem cateva 2 bucatele de unt si o feliuta de ardei si ...
Hamsii pe canapea
Punem faina intr-un castron,facem in mijloc un cuib,pe margini presaram sare si piper,si in mijloc punem drojdia dizolvata in cele 2-3 linguri de lapte caldut.Framantam aluatul si il lasam sa se odihneasca 30 de minute,acoperindu-l cu un ...
Aperitive
Ingredientele se aseaza pe platouri dupa inspiratia de moment . Legumele au fost aranjate de verisoara Marcela !!! ...
Chiftelute orientale
Curatati, spalati si dati ceapa pe razatoarea mica. Tot pe razatoarea mica dati si catelul de usturoi. Amestecati carnea tocata cu ceapa si usturoiul, adaugati chimenul, boiaua, cuisoarele, coriandrul, uleiul si patrunjelul tocat cat mai marunt. ...
Pasta picanta a zeilor
Cele doua tipuri de branza se amesteca.
Semintele din ardeiul iute se scot, usturoiul si ceapa se curata si apoi se toaca marunt.
Branza si legumele se amesteca bine cu mixerul pana se obtine o crema omogena.
Se pune sare, piper, ulei si zeama ...
Terina de pui cu nuci
1. Amestecati intr-un castron cate o jumatate din cubuletele de pui, feliile de carne si ficatei. Adaugati la acestea ouale, ceapa tocata, coniacul, supa de pui/vinul, ardeiul iute taiat marunt, fara
seminte, condimentele pisate marunt si atata ...
Guacamole cu rosii
Oparesti rosiile timp de 3 minute. Le scoti la scurs, apoi le decojesti. Cureti si tai solzisori ceapa.Tai cele doua avocado in jumatati si le indepartezi samburii. Tai jumatatile in sferturi, apoi fasii transversale, pe care le scoti din coaja ...
Mozzarella la gratar
Taiati mozzarella in rondele cu diametrul de 6 - 8cm.Inmuiati fiecare bucata in ulei de masline si puneti-o pe o frunza de vita de vie. Presarati deasupra cimbru, ardei iute uscat si pisat, sare si piper. Infasurati fiecare bucata de mozzarella in ...
Omleta cu urda
Amestecam urda cu cascavalul si asezonam. Facem o omleta din cele 4 oua pe care o rasturnam pe o folie . Intindem pe suprafata ei urda cu cascaval, apoi repartizam pe randuri legumele.Ajutandu-ne de folie, rulam omleta cat mai strans, o impachetam si ...
Ciuperci umplute 2
Curatam si spalam ciupercile, indepartam piciorusele pe care le sectionam in doua. Sunca o taiem in cubulete mici iar ardeiul iute il maruntim.Intr-o tava punem hartie de copt, asezam ciupercile si le stropim cu ulei. In fiecare ciuperca punem branza ...
Bile din branza
Se amesteca bine branza proaspata impreuna cu branza de oi rasa pe razatoarea mica, cu untul moale, sare, boia si piper dupa gust. Se formeaza bilute din acest amestec, care se dau prin patrunjel verde tocat foarte fin. Se aseaza pe pat de salata ...
Carnati ca la mama acasa
Se toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute.Se face urmatorul amestec:carne ,usturoi,sare,piper si ardei iute.Se framanta bine,bine pentru o omogenizare uniforma si se mai adauga si putina apa sau zeama de carne.Cu aceasta ...
Empanadas
Din faina galbenus si laptele caldut se framanta un aluat. Se inglobeaza incet incet si uleiul in aluatul obtinut. Se formeaza o minge care se pune la frigider pana facem umplutura. Calim ceapa in ulei sau untura, adaugam carnea pana isi schimba ...
Biftec tartar
Se degreseaza carnea si se toaca cu un cutit forte bine ascutit (sau se trece de doua ori prin masina de tocat). Se toaca ceapa forte marunt(sau se da prin razatoarea mica). Se pune carnea intr-un castron mic (pentru a-i da forma) si se rastoarna pe ...
pizza picanta
In apa calduta se dizolva drojdia, se toarna peste faina si sa amesteca.Se adauga uleiul si se framinta, se bate aluatul de masa, se tranteste de 100 de ori, asa devine elastic.Aluatul se lasa la crescut 1/2 ore.Se intinde aluatul dupa grosimea ...
orez exotic
Cirnaciorii se pun la prajit, cind sint gata se scot pe o farfurie.Legumele si ciupercile taiate marunt se pun la inabusit si ele pt 2 minute, se amesteca, se adauga si orezul se amesteca in continuare, se pun cirnaciori si restul de ingrediente ...
Mititei
Carnea se curata, se spala, se taie bucati si se trece prin masina de tocat. Se adauga sare, bicarbonat si se amesteca. Usturoiul se curata, se spala, se piseaza si se prepara un sos de usturoi cu apa sau supa. Ardeiul iute (uscat) se piseaza. Pasta ...
Sambusek(placinte prajite;specific arab)
Se face aluatul din toate ingredientele;apa(cca 50-70 ml)se pune incetul cu incetul;trebuie sa se obtina un aluat,care se poate intinde cu facaletul.Se lasa sa se odihneasca cca20 minute.Umplutura se face asa:ceapa,pestisori,se prajeste in vreo 4 ...
Tarta cu ciuperci
Se prepara aluatul amestecandu-se toate ingredientele(se poate folosi si robotul). Se tine aluatul la rece pana cand se pregateste umplutura. Se curata ciupercile si se taie lamele(daca sunt proaspete), se fierb 5 minute, se scurg de apa si se ...