crema de cascaval
Se freaca untul spuma se aduga cascavalul ras fin se se omogenizeaza.Este o crema foarte tartinabila. ...
tartine cu icre de creier
Se fierbe creierul ( de vita sau porc) se da prin sita sau robot apoi se freca cu ulei zeama de lamaie si sare pana obtimen o pasta consistenta.La sfarsit se adauga ceapa taiata foarte fin. ...
Tartine slovace
Feliile paine se stropesc cu vin rosu.Ficatul si slanina se taie in cuburi cat mai mici, se amesteca cu pesmetul,ouale,sarea si boiaua. ...
OUA UMPLUTE
Ouale fierte se taie fiecare in jumatate. Albusurile se pun deoparte, galbenusurile se pun intr-un castron si se zdrobesc foarte fin cu furculita; castravetele acru se scurge de zeama si se taie marunt; sunca se taie cubulete foarte mici . ...
Salata de ciuperci
Ciupercutele, castravetele, salamul si oul fiert se taie cubulete.
Din oul crud, ulei si putin mustar se prepara maioneza. Se amesteca cu smantana. ...
Legume in stil chinezesc
Pasul 1 - Scurgeţi lichidul din conserva cu miez de palmier. Spălaţi boabele de soia şi lăsaţi lichidul să se scurgă. Curăţaţi morcovul şi tăiaţi-l în bucăţi dreptunghiulare. Curăţaţi ardeiul gras de seminţe şi tăiaţi-l în cubuleţe. ...
Pernute picante de cartofi
-Dam cartofii pe razatoare -adaugam ouale -apoi untul si cascavalul -date pe razatoare, susanul, curry, praful de usturoi, piperul, sarea si amestecam -adaugam faina -amestecam pana nu se mai leaga de mana -infainam bine de tot locul unde lucram si ...
Chiftelute de naut
-Nautul se lasa la muiat de seara pe dimineata. A doua zi se pune la fiert in apa cu sare si vegeta -se zdrobeste nautu cu furculita ca sa ramana bucatele mai mari -toate ingredientele se pun intr-un vas incapator si se amesteca bine -se formeaza ...
Drob de cartofi
-Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoare -fulgii se inmoaie in apa clocotita -se pun toate ingredientee intr-un lighean -se amesteca pana la omogenizare -se toarna compozitzia intr-o tava tapetata cu hartie de copt -se baga la cuptor ...
Cartofi noi la cuptor
Se curata cartofii. Se aseaza in tava unsa cu ulei de masline,se sareaza,se pipereaza,se pune apoi usturoiul taiat marunt si se baga tava in coptor.Se lasa in cuptor circa 30-45 de minute. Cand cartofii sunt rumeniti se scot din cuptor si sepresara o ...
OUA UMPLUTE
1Se fierb ouale in apa sarata. 2.Se curata de coaja, se taie in jumatati si se scot galbenusurile 3.Galbenusurile se pun intr-un bol si se zdrobesc cu furculita , apoi se amesteca cu pasta de sardele, casul ras pe razatoarea ...
Mic dejun crocant
Luam 12 felii de paine, le presam cu o sticla sau cu un sucitor pentru a le intinde. ...
Clatite la cuptor cu spanac si branza
Se pregateste aluatul de clatite si acestea se coc. Mie mi-au iesit 10 bucati mai mici.Ceapa se toaca si se pune la calit. Se adauga spanacul, ceapa verde si mararul se mai lasa pe foc, acoperit, pana se inmoaie spanacul.. Se amesteca apoi cu branza ...
Boccelute cu pastrama de curcan si ciuperci
Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Intre timp se pregateste umplutura. Cascavalul si pastrama se dau prin razatoare. Se toaca ciupercile si patrunjelul. Se amesteca toate si se condimenteaza. Se intinde aluatul si se decupeaza forme rotunde ...
Placinta cu rosii si masline
Intr-un castron amestecam uleiul de masline, zeama de porto, plantele aromatice, sarea, piperul si zaharul. Separat amestecam faina cu malaiul si praful de copt, peste acestea adaugandu-se amestecul de ulei de masline, oul, si laptele, apoi ...
Bruschete a la Sabina
Prajim painea, aromam cu usuroi (razuim usturoiul pe painea prajita, practic acesta se topeste si isi lasa aroma in paine), adaugam rosiile si maslinele tocate , stropim cu ulei de masline, condimentam cu rozmarin si ardei iute tocat. Pofta buna !!! ...
Salata de oua cu panite
Taiem ouale cubulete mici, tocam ceapa si verdeturile si apoi le amestecam cu branza, smantana si iaurt. Condimentam cu sare, piper, ardei iute, oregano, sau orice alte condimente care va plac si se potrivesc. Servim cu Panite si decoram cu bucatele ...
Legume la cuptor
Pentru inceput punem la copt in cuptor sfecla rosie. Curatam si taiem cartofii, morcovii si telina, apoi le punem la fiert. Cand sunt fierte pe jumatate luam legumele si le punem intr-un vas uns cu ulei de masline, adaugam brocoli, rozmarin, oregano, ...
FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE
1.Florile de dovlecel se sterg usor cu un servet moale de bucatarie si se taie stigmatul cu foarfeca. 2.Dovlecelul se curata de coaja ,se scot semintele si se taie in cubulete de 2-3 cm. 3.Rosiile se curata de pielita (prin scufundare in apa ...
TORT DE SPARANGHEL
1.Faina se amesteca cu untul sau margarina RAMA,smantana,galbenusul si un varf de cutit de sare.Aluatul obtinut se pune in folie si se tine la rece o ora. 2.Se prepara umplutura:se spala sparanghelul ,i se taie capetele,se leaga si se fierbe 10 ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-156