SiteDeBucate » Aperitive

Retete Aperitive

 Tocanita de nemtisori cu mamaliga Tocanita de nemtisori cu mamaliga
Ciupercile se curata si se spala bine in 2 ape si eventual se taie putin mai marunt. Intr-o cratita, se incinge slanina/uleiul si se caleste ceapa taiata solzisori. Cand aceasta s-a muiat si s-a aurit, se adauga ciupercile si se amesteca putin. NU se ...
 Oua umplute ca la mama acasa Oua umplute ca la mama acasa
Ouale se fierb tari, se lasa sa se raceasca in apa rece, se curata de coaja si se taie in jumatate, se scoate galbenusul din fiecare ou. Ceapa tocata fin impreuna cu usturoiul pisat se caleste in putin ulei(eu am folosit de masline) si se adauga ...
 Latkes sau Gogosele de cartofi Latkes sau Gogosele de cartofi
Cartofii se curata, se spala si se dau prin razatoarea mare destul de grof dar daca aveti ustensile de bucatarie ii puteti marunti si la robot. Cartofii se scurg apoi bine de apa cu mana.Se adauga ouale, sarea, piperul(eu pun destul de mult piper, 1 ...
 Bulete de cascaval Bulete de cascaval
Telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mici se amesteca cu un ou,sare si piper dupa gust. Se adauga si 1 lingura de faina si se omogenizeaza.Cu mana umeda se formeaza bulgarasi care se dau prin ou batut cu un praf de sare. Apoi se ...
 Shakshuka Shakshuka
Cartofii se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei pana devin galbeni aurii apoi se scot pe o farfurie. In tigaia in care s-au rumenit cartofii se adauga rosia taiata cuburi grof, ardeii tocati, conserva de pasta de rosii si putina apa, sarea, ...
 Oua cu jambon la cuptor Oua cu jambon la cuptor
Se taie slanina bucatele si se prajeste intr-o tigaie. Se imaprte in doua farfurii (cele care urmeaza sa fie bagate la cuptor) .Se adauga in fiecare farfurie cate o lingura de ulei. Doua oua se bat impreuna cu smantana si se adauga sarea. Se ...
 Crochete de pui Crochete de pui
Pieptul de pui se toaca impreuna cu 1 ou,faina,usturoi,nucsoara,sare si piper.Cu mainile umede se formeaza bastonase din aceasta compozitie. Bastonasele le trecem prin oul batut cu putina sare si piper,apoi le tavalim prin pesmet. Se prajesc in ...
 Mancare de pastai cu mamaliga si sos de usturoi Mancare de pastai cu mamaliga si sos de usturoi
Se pun pastaile intr-o cratita si se lasa sa dea cateva clocote sub capac cca 7 minute,in apa cu sare, se incearca cu mana cand sunt muiate. Se prepara intre timp mamaliga. Cand pastaile sunt gata se scurge apa , si se trag scurt intr-o tigaie ...
 Buccelute cu sunca, cascaval si verdeata Buccelute cu sunca, cascaval si verdeata
Se face o coca de marimea unei bile de tenis din faina, sare, zahar, vf de cutit de drojdie,putin ulei,un ou. Se lasa coca la crescut intre timp se pregateste umputura amestecandu-se ingredientele, sunca, cascavalul, verdeata si condimentele dupa ...
 Vinete cu maioneza Vinete cu maioneza
se coc vinetele..se decojesc se pun sa scurs..intre timp se face maioneza...se adauga vinetele tocate.se adauga peste maioneza se taie ceapa se pune si ea peste ingrediente putina sare si gata...pofta mare..nimic mai simplu ...
 Painici delicioase cu mustar,cascaval, ciuperci si verdeata Painici delicioase cu mustar,cascaval, ciuperci si verdeata
Se prepara un sos din catravetele dat pe razatoare si scurs putin de apa, o lingurita mica de maioneza, un catel de usturoi si iaurt. Ceapa se taie in 2 si apoi rondele subtiri, catelul de usturoi se marunteste, se trag impreuna scurt intr-o ...
 Vinete pane Vinete pane
Vinetele se curata de coaja(altfel sunt mult prea grele) se taie felii cam de grosimea jumatate de centimetru, se sareaza bine si se lasa cca 30-35 minute astfel ele isi trag sare si-si mai lasa apa. Se scurg de apa lasata, se tavalesc in faina alba ...
 Hamburger delicios Hamburger delicios
se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca foarte bine se formeaza 3 chiftele se prajesc intr-o tigaie teflonata cu foarte putin ulei sau intr-o tigaie traditionala cu mai mult ulei, pentru a nu se lipi de fundul tigaii intre timp se ...
 CIUPERCUTE PANE CU SOS CIUPERCUTE PANE CU SOS
  Se curata ciupersile de coaja, se spala bine si se pun la apa clocotita. Se lasa pana se inmoaie un pic apoi se scot, se sareaza si se lasa la racit.   Se bat ouale impreuna cu sare si chilli, dupa gust. In alte doua farfurii separat ...
 Briose cu carne Briose cu carne
Cartoful il dam pe razatoarea cu ochiuri mici si-l stoarcem de zeama.Il adaugam peste celelalte ingrediente si mixam (robotim :D ) pana obtinem o pasta omogena. Cu aceasta pasta umplem formele de briose. Eu folosesc forme de silicon care nu mai ...
 Placinte cu carne ca la turci Placinte cu carne ca la turci
Se pregateste o coca din faina cca 400 grame, 2 oua, 1 lingurita sare, 2 linguri zahar, drojdia si apa calda cat cuprinde faina, se framanta acest aluat cu mana intr-un vas de bucatarie.Se acopera si se lasa la crescut. Se pregateste in putin ulei de ...
 Piept de pui umplut cu orez Piept de pui umplut cu orez
Legumele taiate marunt le calim in putin ulei de masline. Adaugam orezul spalat si lasat in putina apa,sa se umfle.Le mai calim impreuna cateva minute,adaugam o cana de apa si lasam pe foc pana orezul este fiert "al dente".Potrivim gustul ...
 Cosulete de parmezan Cosulete de parmezan
Parmezanul il maruntim la robot.Sau se poate da pe razatoarea cu ochiuri mici,pentru o textura mai fina. Tigaia in care vom topi parmezanul se unge cu foarte putin ulei de masline si se pune la incins la foc mic. Presam un strat de parmezan ras si ...
 Salata de telina cu piept de pui Salata de telina cu piept de pui
Carnea o taiem fasii subtiri si o punem la fiert.Dupa ce se ridica spuma punem in apa de fiert putina sare,rozmarin si boia de ardei.Cand este gata dam deoparte si lasam la racit. Telina o dam pe razatoarea cu ochiuri mici si preparam maioneza ...
 Salata de telina cu morcov Salata de telina cu morcov
Telina si morcovul le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Preparam maioneza dintr-un galbenus de ou fiert tare,1 lingura de mustar,ulei in functie de cata maioneza va place si zeama de la jumatate de lamaie. Intr-un castron amestecam telina cu ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-156
Filtreaza retetele
Ingredient:
aluat (157) piept de pui (153) mustar (151)
cimbru (142) ardei gras (131) busuioc (126)
otet (123) salam (115) zahar (114)
iaurt (111) margarina (107) orez (104)
vinete (104) parmezan (99) susan (98)
verdeata (97) bacon (96) ficat (93)
dovlecei (92) carne tocata (91) praf de copt (87)
branza de vaci (86) galbenus (86) vin (83)
oregano (82) porumb (80) castraveti (74)
spanac (70) vegeta (69) telina (66)
salata verde (65) peste (64) malai (63)
chimen (61) vita (61) vin alb (61)
branza topita (60) mazare (60) ton (60)
dafin (58) conopida (54) rozmarin (53)
ardei iute (51) carnati (51) nucsoara (51)
gogosar (50) mozzarella (50) sunca presata (49)
icre (46) somon (44) mac (43)
carne de porc (42) praz (42) ketchup (41)
curry (38) apa minerala (38) varza (37)
castraveti murati (37) coriandru (37) nuca (37)
aluat foietaj (36) gris (33) bulion (30)
feta (29) amidon (28) franzela (27)
fasole verde (25) sos de soia (25) ridichi (24)
untura (24) tarhon (23) drojdie uscata (22)
slanina (21) gaina (20) gelatina (19)
parizer (19) ghimbir (19) menta (19)
mere (19) menta (19) bicarbonat (18)
foi de placinta (18) piper boabe (18) suc de lamaie (18)
hrean (17) capere (17) carne de vita (16)
suc de rosii (16) suc de lamaie (16) salam uscat (15)
miere (15) drojdie proaspata (14) ienibahar (13)
bagheta (13) kaiser (13) costita afumata (13)
supa de pui (12) telemea de oaie (11) sfecla rosie (11)
pastarnac (11) lipii (11) muschi de porc (11)
scortisoara (10) crap (10) maghiran (9)
ardei kapia (9) paste (9) salvie (9)
stafide (8) fasole boabe (8) portocale (8)
sardele (8) leustean (8) vanilie (8)
albus (8) cuisoare (8) sofran (7)
arpagic (7) zahar pudra (7) sparanghel (7)
carne de miel (7) struguri (6) andive (6)
prosciuto (6) vin rosu (6) ananas (6)
alune (6) broccoli (6) coaja de lamaie (6)
salau (6) loboda (5) wasabi (5)
pulpe de pui (5) caise (5) rom (5)
fulgi de ovaz (5) pateu de ficat (5) migdale (5)
frisca (4) carne de curcan (4) crenvusti (4)
varza rosie (4) file de peste (4) pepene galben (4)
zahar vanilat (4) fistic (4) cafea (4)
mozarella (4) fidea (4) carne de vitel (4)
compot (3) anason (3) esenta de rom (3)
lapte batut (3) pasta tomate (3) zmeura (3)
zmeura (3) gorgonzola (3) kiwi (3)
anchois (2) banane (2) macris (2)
esenta de vanilie (2) kefir (2) mango (2)
leurda (2) capsuni (2) chilli iute (2)
macaroane (2) coacaze (2) dulceata (2)
suc natural (2) aripioare de pui (2) fenicul (2)
visine (2) fructe de padure (1) ementaler (1)
ceapa ciorii (1) sirop (1) vanat (1)
ierburi de provance (1) patrunjel radacina (1) coaja de portocala (1)
ciocolata (1) tortellini (1) ciolan afumat (1)
melci (1) pere (1) afine (1)
gulii (1) macrou in ulei (1) stevie (1)
cardamon (1) varza de bruxelles (1) file de cod (1)
biscuiti (1) cotlet de porc (1) nuca de cocos (1)
ciocolata alba (1) cacao (1) piersici (1)
barnza (1) carne de pasare (1) foi lasagna (1)
mascarpone (1) spaghetti (1) cirese (1)
jambon de porc (1)
+ vezi toate
 
Tara:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aperitive - Pagina 9
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z