SiteDeBucate » aluat

Retete cu aluat

 cornuri micul dejun cornuri micul dejun
Intr-un castron amestecam faina,zaharul, mierea, uleiul, ouale, sarea si vanilia peste care adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut si framantam bine pentru 20 de minute.Aluatul obtinut astfel il lasam sa dospeasca pt o ora la loc cald, eu il pun ...
 Strudel cu visine Strudel cu visine
Se scot simburii din visine si se pun la scurs cind sunt scurse se amestaca cu zaharul si cu grisul aluatul dupa ce s a dezghetat se intinde si se pun visinele se ruluaza si se pune in tava se repeta operatiunea eu am avut 6 bucati se ung cu putin ...
 Tarta cu gutui Tarta cu gutui
Se incepe cu spalatul si decojitul gutuilor, apoi se curata de cotoare si se taie in cubulete. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa deoparte. Portocala se stoarce, sucul acesteia amestecandu-se cu sucul de lamaie si cel de portocale rosii; se ...
 Clatite cu gem la Doubletta Clatite cu gem la Doubletta
Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea. Se adauga apa minerala si apoi faina amestecand cu un tel pentru a nu se face cocoloase. Se pune si uleiul si se lasa cca. 30 minute. Se incinge Doubletta (fara ulei) si se pune cu polonicul din ...
 Mere in aluat de foitaj Mere in aluat de foitaj
Merele se spala,se curata de coaja si de casuta seminala cu aparatul special de scos cotoare.Sau daca nu aveti,se taie marul in doua si se scote cotorul,apoi merele se unesc inainte de a fi puse in aluat.Se pun merele intr-o tava,iar in fiecare gaura ...
 Mucenici fierti Mucenici fierti
Intr-un castron punem faina, adaugam un praf de sare, apa si amestecam totul pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste deloc de mana.Luam bucatele foarte mici de aluat, pe fiecare in parte, le rulam intre suprafata de lucru si podul palmelor ...
 Cornulete cu brinza Cornulete cu brinza
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta un aluat fraged.umpluturabrinza se amesteca cu putina sare zaharul vanilat si coaja de lamaie si stafidele care le-am lasat putin sa se inmoaie.Din ...
 Brinzoaice Brinzoaice
Aluatul eu il fac la mixer-dar pregatesc intii o maia din drojdie cu 1 lingura de zahar si 1/2 pahar de faina.Las putin pina ce creste putin dupa care adaug toate ingridentele in oala mixerului si las sa lucreze 15 minute pina ce aluatul iese lucios ...
 Galusti cu gem Galusti cu gem
Se pun cartofii la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca apoi cu grisul,uleiul,un praf de sare si ce arome doresti,apoi cu faina.Se framanta bine si apoi se intind foi din care se decupeaza forme rotunde.In ...
 Melci cu visine Melci cu visine
Desfacem si intindem aluatul foietaj. Presaram peste el zaharul vanilat si apoi visinele, bine stoarse de suc. Rulam bine aluatul, dupa care il taiem de doua degete grosime. Punem feliile intr-o forma rotunda de tort, le ungem cu ou batut si le dam ...
 NUCI NUCI
Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu unsoarea. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile. Se adauga bicarbonatul si faina cat cuprinde. Se framanta pana se obtine un aluat potrivit dupa care se fac bilute de marimea unei monede care ...
 Pasca chinezeasca Pasca chinezeasca
Aluatul:se freaca zaharul cu cacao sa nu aiba cocolosi; se pune galbenusul si margarina si se omogenizeaza; se adauga cate un pic de faina si lapte(in care se stinge praful de copt), vanilia si rasatura de la o lamaie, dupa care se adauga albusul ...
 Cremsnit-varianta mea Cremsnit-varianta mea
Foiile-tai din aluatul frantuzesc o bucata de marimea tavii ptr cremsnit-aluatul eu il cumpar el vine deja rulat eu il mai intind putin.In tava de cuptor pun o foaie de pergament dupa care pun aluatul putin intins dupa care pun deasupra o alta foaie ...
 Palmieri Palmieri
Se amesteca zaharul brun cu zaharul vanilat si scortisoara.Aluatul se taie in 2 parti. Se presara zahar si cu ajutorul sucitorului se incorporeaza in aluat. Se procedeaza la fel pe cealalta parte.Din ambele capete pe lungime se ruleaza foitajul. Cele ...
 prajitura cu dulceata si nuci cu aluat fraged prajitura cu dulceata si nuci cu aluat fraged
Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa apoi o jumatate de ora la frigider.Aluatul se imparte apoi in trei bucati.Din doua bucati si se intinde o foaie care se pune intr-o tava intinsa ,tapetata cu faina si ulei,sau cu hartie de ...
 Mere pe canapea Mere pe canapea
Intindem aluatul. Taiem cercuri cu o cana sau un pahar mai larg la gura. Daca avem forme mici de briose, coacem cercurile in ele daca nu, putem sa le coacem intr-o tava intinsa. Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se raceasca. Intre timp ...
 Petits chinois Petits chinois
Pentru ca nu am gasit nici o reteta care sa imi convina, adica sa imi iasa asa buna cum mancasem eu,prima data cand am ajuns in Franta, am adaptat o reteta si acum sunt pregatita sa v-o impartasesc.Preparare: intr-un bol mare pregatim aluatul ...
 Tarta cu banane caramelizate Tarta cu banane caramelizate
Curatam bananele de coaja, le taiem pe lung, apoi in jumatate.Intr-o tigaie de teflon topim zaharul brun, vanilia si margarina.Eu am pus niste zahar alb si nitel din ala brun, insa bucati mari. Si s-au topit. Ideea este ca nu e musai cu din ala brun, ...
 Prajituri trandafiri cu spuma Prajituri trandafiri cu spuma
Intii faci o maia din drojdie cu zahar si apa si lesi pina incepe putin sa creasca.Restul procedeului il fac la mixer pun toate ingridentele inauntru si maia si il las sa lucreze 5 minute pina se formeaza un aluat moale dar nu lipicios daca este ...
 Cornulete cu rahat Cornulete cu rahat
Se amesteca untul cu smintina pina se desfac bine se poate folosi mixerul.Se adauga faina se framinta putin aluatul pina devine fraged si se da la frigider ptr 2ore.Este bine de invelit cu nailon inainte de-l punem la frigider.Se intinde din aluat o ...
1-1011-2021-3031-4041-43
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu aluat - Pagina 31
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z