SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Vanocka sau painea Craciunului

Vanocka sau painea Craciunului

Ingrediente - Vanocka sau painea Craciunului


700 grame faina
9 linguri de zahar
120 grame unt
1 plic drojdie uscata
250 ml lapte caldut
2 galbenusuri
un praf de sare
arome: zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si esenta de rom
fructe confiate taiate cubulete (stafide, caise, etc)
migdale
Mod de preparare - Vanocka sau painea Craciunului
Intr-un vas punem faina, in mijloc facem o adancitura, punem drojdia uscata si un praf de sare. Adaugam 2-3 linguri de lapte si pregatim maiaua. Lasam sa dospeasca pana isi dubleza volumul. Topim untul impreuna cu zaharul. Cand maiaua este gata, adaugam treptat unt, lapte, un galbenus de ou, aromele (zaharul vanilat, coaja de lamaie, scortisoara, esenta de rom si fructele confiate) si framantam aluatul. Lasam sa se odihneasca pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 7 parti egale si formam suluri aproximativ egale ca dimensiune. Dupa cum puteti vedea mie mi-au iesit 8 si dintr-unul am facut un colacel mic. Facem o impletitura in patru si separat una in trei. Vom suprapune impletitura mai mica peste cea mare (3 peste 4). Cu galbenusul ramas ungem suprafata prajiturii. Deoarece aluatul tinde sa creasca vom prinde cu scobitori.
Dam la cuptor vanocka pentru aproximativ 45 de minute (cuptorul la 180 de grade). Cand devine rumena, prajitura este gata. Lasam sa se raceasca si apoi pudram cu zahar. Pofta buna !!!


Timp de preparare: sub 90 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Vanocka sau painea Craciunului
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z