SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » TURTE DE CRACIUN

TURTE DE CRACIUN

Ingrediente - TURTE DE CRACIUN

Faina alba Sare Apa Un pic de drojdie Nuca macinata Zahar, zahar vanilat, o lamaie, o portocala Nuca de cocos, bomboane ornament
Mod de preparare - TURTE DE CRACIUN
Se framanta un aluat din faina, sare, apa si un pic de drojdie. Aluatul nu se lasa la dospit. Se fac turte subtiri, potrivit de mari, care se coc pe plita incinsa pe o parte si pe cealalta.
Apoi se pun turtele pe soba sa se usuce bine.

Se macina nuca si se amesteca cu zahar si vanilie dupa gust.
Se pune intr-un vas apa cu zahar, coaja de la o lamaie si de la o portocala si se fierbe pana se face un sirop foare parfumat.
In acest sirop care trebuie sa fie mereu cald se inmoaie bine turtele rupte in 2-3 bucati. Se aseaza intr-un vas yena straturi succesive de turte si nuca.
Peste ultimul strat se pune nuca de cocos sau bomboane ornament dupa preferinte.
Timp de preparare: 1 ora si j minute
Complexitate: medie


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta TURTE DE CRACIUN
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z